Ce înseamnă pentru un atlet să devină campion olimpic? Este încununarea supremă a muncii lui. Este cea mai importantă medalie din lume și sunt fericită că am cucerit-o pentru România. V-a schimbat viața acest succes? Oh, da. Categoric. Acum sunt mult mai ocupată. În afară de programul meu normal, acum particip la mai multe evenimente, de multe ori din postura de invitat de onoare. Nu trebuie să alerg în aceste cazuri, doar dau interviuri sau comentez diverse rezultate. De exemplu, am fost recent împreună cu fiul meu, Rafael, și cu Vali (antrenorul și fostul soț – n.r.) în Japonia și în Australia. A fost ca o vacanță, am vizitat multe locuri și m-am relaxat. Se simte și din punct de vedere financiar? Bineînțeles. Cota mea a crescut, agentul meu altfel negociază prezențele la concursuri și primele de start. În plus, sunt invitată la diverse acțiuni, mai ales în America, unde ne petrecem o bună perioadă din an. Am fost la multe școli să le împărtășesc copiilor din experiențele mele, m-au chemat chiar și la un azil de bătrâni.
Ce vă doriți de la 2009? Să fie la fel de bogat ca anul care se încheie? Ar fi aproape imposibil. Pentru mine, 2008 a fost apogeul, încerc acum să țin ștacheta aproape la fel de sus. Îmi doresc să fiu sănătoasă și să alerg cât mă mai țin puterile.
Vă considerați un model pentru generația tânără de atleți? Mi-ar face plăcere, dar mă uit cu groază în spate și văd că nu vine nimeni. La maraton am rămas doar cinci fete, toate spre final de carieră, și nu mai apare nimeni după noi.
1 lună durează refacerea completă a unui atlet după o probă de maraton
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER