O ultimă secundă blestemată! **Thunder e tot mai departe de primul loc în Vest

O ultimă secundă blestemată! **Thunder e tot mai departe de primul loc în Vest
  • Publicat:
  • Actualizat:

Oklahoma City Thunder a pierdut în această dimineață, scor 103-105, pe terenul lui Denver Nuggets, după ce Ty Lawson a marcat cu două zecimi de secundă înainte de finalul jocului.

Thunder, fără bancă de rezerve

Ultima posesie a fost a lui Denver Nuggets. Conducătorul de joc Ty Lawson (foto) avea posesia și aștepta ca cele 17 secunde să se scurgă pentru a nu le oferi șansa celor de la Thunder să aibă un nou atac. Lawson pășește ușor până spre apropierea semicercului de trei puncte. Așteaptă ca Danilo Gallinari să îi facă un paravan pentru a scăpa de Russell Westbrook, se înalță ușor și înscrie! Lawson aduce o nouă victorie pentru Denver Nuggets, scor 105-103, chiar în fața finalistei de anul trecut! Acesta a fost rezumatul ultimelor 17 secunde ale meciului dintre Denver Nuggets și Oklahoma City Thunder. Unul dintre cele mai bune jocuri ale lunii din NBA, în care Oklahoma a șters un dezavantaj de zece puncte (85-75) la începutul sfertului trei. Însă eforturile lui Russell Westbrook (38 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive) și Kevin Durant (25 de puncte, 14 recuperări, 3 pase decisive) nu au fost suficiente. De data aceasta, problema lui Thunder a fost banca de rezerve. Care nu mai e la fel de valoroasă după ce James Harden a fost cedat la sfârșitul lui octombrie la Houston Rockets! Și aseară a fost spulberată de cea a lui Denver, care a câștigat duelul la puncte cu un incredibil 71-11. Doar Wilson Chandler a marcat 35, egalându-și cea mai bună performanță din carieră, în timp ce Corey Brewer și Andre Miller au reușit fiecare câte 14 puncte. Surprinzătoare pentru Thunder a fost și lipsa preciziei de la linia de aruncări libere. Până la acest meci, procentajul de aruncări reușite al finalistei de anul trecut în acest sezon a fost 85%. În această dimineață, echipa lui Scott Brooks nu a reușit decât 70,4%. De vină a fost imprecizia lui Westbrook (cinci ratări), dar și ratarea lui Durant. „E o victorie extraordinară în fața unui adversar puternic. Continuăm lupta pentru locul 4 în Conferință”, a declarat antrenorul lui Nuggets, George Karl, la finalul partidei. Denver, care nu a pierdut decât trei meciuri din cele 27 disputate în acest sezon pe teren propriu, e pe 5 în Vest, cu 37 de victorii și 22 de înfrângeri, la o singură victorie în spatele lui Memphis Grizzlies. Thunder (42-15) se distanțează din nou de primul loc, ocupat de San Antonio Spurs și simte presiunea lui Los Angeles Clippers.

Wade i-a luat locul unui LeBron apatic la Heat

După o serie incredibilă în care a strâns șase meciuri cu cel puțin 30 de puncte marcate și un procentaj de reușită al aruncărilor de cel puțin 60%, LeBron James și-a ieșit ușor din formă. Aseară, „Regele” lui Heat nu a transformat decât 4 din cele 14 aruncări încercate. Dar n-a contat! Heat și-a trecut în cont cea de-a 13-a victorie consecutivă, scor 98-91, pe teren propriu, contra celor de la Memphis Grizzlies. Deși a fost aproape de un triple-double, James (18 puncte, 8 recuperări, 10 pase decisive) nu a fost decisiv pentru Heat, locul său fiind luat aseară de Dwayne Wade (foto sus, stânga, 22 de puncte, 4 recuperări, 8 pase decisive), care a condus campioana spre un nou succes. Iar Shane Battier și Ray Allen au marcat patru, respectiv două aruncări de la trei puncte în momente cheie pentru a o păstra pe Memphis la distanță. „A fost una dintre cele mai grele victorii din acest sezon, Memphis s-a bătut permanent să ne facă viața grea”, a spus antrenorul lui Heat, Erik Spoelstra. „Urșii” au ratat astfel șansa de a obține a noua victorie consecutivă și a doborî recordul de cele mai multe succese la rând din istoria francizei, în ciuda unui joc aproape perfect făcut de pivotul Marc Gasol (24 de puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive). Heat (42-14) e lider în Est și are șanse mari să câștige sezonul regulat, în timp ce Grizzlies (38-19), locul patru în Vest, înregistrează primul eșec după trei săptămâni și o simt din nou pe Denver Nuggets aproape.

Accidentare serioasă pentru Tony Parker

San Antonio Spurs și-a consolidat aseară poziția de lider în Conferința de Vest din NBA, după ce a spulberat-o pe Sacrameno Kings cu 130-102. Însă Gregg Popovich nu a putut să se bucure pentru această victorie. Cu patru minute și 40 de secunde rămase de joc în sfertul trei, Tony Parker a căzut pe gleznă după un contact în aer cu Isaiah Thomas. „S-a lovit rău la gleznă. E o accidentare serioasă, care îl va ține mult timp pe tușă. Poate chiar o lună”, s-a lamentat după meci tehnicianul lui Spurs. Parker (foto sus, dreapta), care avea un sezon excepțional, în care avea o medie de 21,1 puncte și 7,6 pase decisive pe meci, nu a mai putut continua, iar primele investigații au arătat o problemă serioasă la glezna francezului. Chiar și așa însă, Spurs continuă! Fără Duncan sau Ginobili pentru o bună perioadă de timp, texanii au pierdut doar două jocuri în februarie. Dar statistica nu ține cu Spurs. Când Parker a fost în teren, echipa lui Popovich a câștigat 150 din cele 194 de meciuri jucate, spre deosebire de doar cele 7 din 14 în care s-a impus fără jucătorul francez. Totuși, programul îi ajută pe liderii din Vest. În următoarea săptămână, Spurs joacă trei meciuri acasă împotriva lui Detroit Piston, Chicago Bulls și Portland Trail Blazers. Iar Popovich se va baza, la fel ca aseară, pe forța echipei. Deși au înscris împreună 130 de puncte, niciun jucător de la Spurs nu a reușit mai mult de 16 puncte (DeJuan Blair). Cu 46 de victorii și 14 eșecuri, texanii sunt primii în Vest, în timp ce Sacramento (20-40) ocupă ultimul loc în aceeași conferință.

Clippers așteaptă meciul cu Thunder

Profitând de eșecul Oklahomei City Thunder la Denver, Los Angeles Clippers s-a apropiat la doar o jumătate de victorie în clasamentul Conferinței de Vest de echipa lui Durant și Westbrook, după ce s-a impus aseară cu 105-89 în fața lui Cleveland Cavaliers. Fără să forțeze, având în vedere că duminică joacă chiar împotriva celor de la Thunder, californienii au câștigat fără emoții primul meci disputat la Cleveland în ultimii 11 ani. Jamal Crawford a fost cel mai bun marcator al lui Clippers, cu 24 de puncte. Crawford a reușit și o fază în care a marcat patru puncte, după ce a înscris o aruncare de trei și a fost faultat. E al 37-lea astfel de reușită a jucătorului lui Clippers, care deține recordul în NBA pentru faze de patru puncte. Blake Griffin a fost excelent sub panou (16 puncte, 11 recuperări), în timp ce Chris Paul a orchestrat perfect atacul californienilor (11 puncte, 15 pase decisive). Înainte de meciul de duminică de pe teren propriu cu Thunder, californienii (43-18) sunt pe 3 în Vest.

„Rachetele” au luat foc doar în ultimul sfert

Jucătorilor de la Houston Rockets nu le-a fost deloc ușor aseară în meciul împotriva lui Orlando Magic. Ba chiar după trei sferturi, „rachetele” erau conduse cu un punct (87-86) de codașa din Est. Dar la rampă a ieșit din nou James Harden, care a marcat 11 din cele 24 de puncte ale sale chiar în ultimul sfert. Iar Patrick Beverley a adăugat 10 puncte importante pe tabelă pentru ca Houston să „scape” cu o victorie din Orlando, scor 118-110. „Mă bucur că am reușit să câștigăm azi și sper ca băieții să câștige ambele meciuri cu Dallas care urmează în programul nostru. Suntem o echipă care jucăm bine pentru unul-două meciuri și apoi ne oprim. Trebuie să ne scoatem asta din ritm”, a declarat antrenorul lui Rockets, Kevin McHale. Houston (32-28) e pe opt în Vest și s-a distanțat la trei victorii de Los Angeles Lakers, care joacă duminică cu Atlanta Hawks pe teren propriu. Orlando (16-43) e penultima în Est.

Anthony a salvat-o din nou pe Knicks

Jucătorii lui New York Knicks nu aveau cum să uite înfrângerea de acum o lună cu Washington Wizards, care a anunțat o serie de patru eșecuri consecutive. Dar new-yorkezii par că au uitat aceste eșecuri pe bandă rulantă și au câștigat trei meciuri consecutive înaintea duelului cu Miami Heat de mâine seară. Până la meciul cu actuala campioană, Knicks s-a antrenat în deplasare cu „vrăjitorii”, de care a trecut cu 96-88. Deși a dominat autoritar meciul în prima repriză, Knicks s-a văzut condusă cu 77-73 după sfertul trei. Însă defensiva new-yorkezilor a funcționat perfect în sfertul patru, atunci când gazdele nu au marcat decât 11 puncte. Iar Carmelo Anthony (foto sus, centru) s-a distrat cu adversarii, încheind meciul cu 30 de puncte și 6 recuperări. Conducătorul de joc Raymond Felton a reușit și el un meci bun (23 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive), iar rezerva J.R. Smith a avut 13 puncte și 12 recuperări. La oaspeți, debutantul Bradley Beal (29 de puncte, 11 recuperări) a fost cel mai bun jucător. Knicks (35-20) își consolidează locul secund în fața celor de la Indiana Pacers, dar joacă duminică cu Miami Heat, cea mai în formă echipă din NBA.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Toronto Raptors – Indiana Pacers 81-93
Boston Celtics – Golden State Warriors 94-86
Brooklyn Nets – Dallas Mavericks 90-98
New Orleans Hornets – Detroit Pistons 100-95
Phoenix Suns – Atlanta Hawks 92-87
Utah Jazz – Charlotte Bobcats 98-68

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Maria Campai (42 de ani) a dispărut fără urmă, după ce a plecat la o întâlnire cu un băiat de 17 ani. Ce s-a întâmplat cu ea 7 zile mai târziu
Maria Campai (42 de ani) a dispărut fără urmă, după ce a plecat la o întâlnire cu un băiat de…
”Băi, Ștefănescule!” Gigi Becali l-a certat în direct, iar fotbalistul ”a răspuns”: ”Ai văzut?”
”Băi, Ștefănescule!” Gigi Becali l-a certat în direct, iar fotbalistul ”a răspuns”: ”Ai văzut?”
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Radu Drăgușin și-a aflat pedeapsa după cartonașul roșu văzut în minutul 7 la Tottenham – Qarabag
Radu Drăgușin și-a aflat pedeapsa după cartonașul roșu văzut în minutul 7 la Tottenham – Qarabag
Walter Zenga a semnat
Walter Zenga a semnat
Oana Roman a slăbit fără să facă sport. Ce regim alimentar are acum: „Sunt în cea mai bună formă a mea din ultimii 15 ani”
Oana Roman a slăbit fără să facă sport. Ce regim alimentar are acum: „Sunt în cea mai bună formă a…
Ce pensie are acum Traian Băsescu, după ce a pierdut indemnizaţia de fost şef de stat ca urmare a deciziei de colaborare cu Securitatea
Ce pensie are acum Traian Băsescu, după ce a pierdut indemnizaţia de fost şef de stat ca urmare a deciziei…
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau îl chem pe tata!
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau îl chem pe tata!
Anchetă în poliţie, după ce patroana unui salon din Galaţi şi-a făcut reclamă îmbrăcată în uniformă. Femeia voia, astfel, să atragă clienţi angajaţi la stat
Anchetă în poliţie, după ce patroana unui salon din Galaţi şi-a făcut reclamă îmbrăcată în uniformă. Femeia voia, astfel, să…
Fenomen EXTREM de rar observat la acceleratorul de la CERN
Fenomen EXTREM de rar observat la acceleratorul de la CERN
Cum arată iubitul fiicei lui Leonard Doroftei! Vanessa, imagini rare cu parterenul ei: Meriţi tot!
Cum arată iubitul fiicei lui Leonard Doroftei! Vanessa, imagini rare cu parterenul ei: Meriţi tot!
Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu la micul-dejun, de fapt. Românii duceau lipsa acestor alimente, în anii ’80
Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu la micul-dejun, de fapt. Românii duceau lipsa acestor alimente, în anii ’80
Lege pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Devine obligatoriu la divorț
Lege pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Devine obligatoriu la divorț
O româncă de 42 de ani a fost ucisă
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi…
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
Age of Mythology Retold Review: slăviți zeii nostalgiei
Age of Mythology Retold Review: slăviți zeii nostalgiei
WADA contestă achitarea tenismenului Jannik Sinner în cazul de dopaj
WADA contestă achitarea tenismenului Jannik Sinner în cazul de dopaj
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Dansuri lascive într-un jacuzzi plin de spumă!  Video-ul cu ispitele de la Insula Iubirii care a pus pe jar imaginația fanilor
Dansuri lascive într-un jacuzzi plin de spumă! Video-ul cu ispitele de la Insula Iubirii care a pus pe jar imaginația…
×