Lucian Bute cucerește cu adevărat America. La primul meci din supercontractul cu televiziunea americană Showtime, românul a făcut din nou spectacol. Adversarul Brian Magee a sfârșit la podea, „Mister KO” trecându-și în palmares încă o victorie înainte de limită, a 23-a din 28 de meciuri.
„Bute! Bute!”, a răsunat în „Center Bell” la fiecare lovitură pe care reprezentantul nostru a izbutit-o în ficatul și figura unui nord-irlandez căpos, ajuns hotărât în Canada să danseze la finalul unui show de pomină pe ritmurile jigului de Sf. Patrick.
Magee nu a fugit de la luptă, a intrat curajos în ring, însă cel care a dictat pașii a fost Bute. Românul nu a riscat nimic și a boxat economicos. Și-a urmat strategia pregătită cu antrenorul Larouche cu multă răbdare, a condus ostilitățile în ring și a așteptat să găsească breșa unde să intre devastatoarea lovitură: upercutul la ficat. Iar primul moment a fost găsit în repriza a șasea. Adversarul a fost trimis la podea, dar a revenit rapid din „lumea viselor”, iar lupta a putut continua. „Mister KO” a luat viteză, loviturile și-au găsit tot mai des ținta, iar Magee a fost din nou numărat, la finele reprizei a șaptea, după o „corecție” aplicată tot la ficat. Gongul l-a salvat de această dată pe irlandez, dar rezistența lui a devenit tot mai șubredă. Și a cedat definitiv în runda a zecea, când Lucian și-a reactivat arma numărul unu, upercutul, oprit direct în bărbia lui Magee. Adversarul s-a prăbușit pentru a treia oară la pământ și nu s-a mai putut ridica, motiv pentru Lucian să mulțumească publicului pentru susținere. Upercutul, arma fatală Bute și-a apărat, așadar, cu succes titlul mondial pentru a șaptea oară consecutiv. Și nu oricum, ci în stil de mare campion, tot prin KO, așa cum a făcut-o și în alte cinci din celelalte șase confruntări disputate până duminică pentru păstrarea centurii IBF la supermijlocie. Practic, doar prima din cele două dispute cu Andrade s-a încheiat la puncte, după 12 reprize. În rest, toți adversarii, în frunte cu Brinkley și Miranda, au căzut lați după upercutul năucitor de care Lucian a uzat și care l-a făcut deja celebru la Montreal și nu numai. „Am lucrat la tactică și nu întâmplător a venit acest upercut. În primele reprize am fost mai echilibrat și apoi mi-am lăsat brațele să curgă, iar acel upercut a fost pregătit. Știam că Magee e un boxer foarte puternic și că mă aștepta un meci greu. Lovitura la ficat i-a slăbit ritmul, și de acolo am putut să-mi fac jocul”, a declarat Bute după ultima prestație. Larouche: „N-a fost cel mai bun meci al lui Bute” Antrenorul Stephane Larouche, cel de care se leagă toate marile succese ale lui Lucian Bute, a apreciat la puțin timp după „fight” că elevul său nu a făcut cel mai bun meci cu Brian Magee: „Nu a fost cea mai bună evoluție, însă aceasta va veni la meciurile mai importante”.
1,8 milioane de dolari a fost bursa lui Lucian Bute în meciul cu Brian Magee
12 mii de fani a avut Bute în spate la „Centre Bell” din Montreal, românul fiind deja asimilat de canadieni ca o vedetă locală
Sper din tot sufletul să ajung să boxez în România. Cred că locul cel mai potrivit ar fi Bucureștiul. Probabil că Sala Polivalentă ar fi mică, iar ca soluție ar putea fi noul stadion Național sau stadionul Cotroceni Lucian Bute, campion mondial IBF
Mister KO, OK pentru România
Lucian Bute este la un pas de a-și împlini una dintre marile dorințe: un meci pentru apărarea centurii, acasă, în fața propriilor suporteri. Evenimentul urmează să fie finanțat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), a cărui imagine Bute a devenit toamna trecută.
Lucian Bute se îndreaptă spre primul meci al carierei de profesionist, la București. Terenul pentru supergală a fost pregătit încă de la finalul lui 2010, când Bute a încheiat un parteneriat cu MDRT, prin care se angaja să promoveze imaginea turistică a României. Pasul decisiv a fost făcut la meciul cu Magee, când gălățeanul și-a respectat partea de înțelegere și a purtat însemnele brandului de țară, frunza și sloganul Explore the Carpathian Garden (foto medalion), atât în ring, cât și în alte trei momente ale întâlnirii: antrenamentul cu public, conferința de presă și cântarul oficial. Ștafeta trece astfel la forul condus de Elena Udrea, cea care a declarat în repetate rânduri că ministerul va finanța din fonduri europene nerambursabile un meci de-al lui Bute, la București. Mai mult, prezența unui oficial din cadrul MDRT la meciul de la Montreal vine să confirme ceea ce în urmă cu un an părea doar un vis. „Pentru Lucian urmează meciul din România, pentru că am ajuns aproape de finalul negocierilor și, datorită doamnei ministru Elena Udrea, acest eveniment va avea loc”, a dezvăluit Rudel Obreja, președintele FR de Box.
O luptă cu Kessler poate la sfârșitul anului Iar meciul ar urma să se dispute în iunie în fața francezului Jean Paul Mendy, challenger obligatoriu la centura IBF, categoria supermijlocie. Cât privește o dispută cu Mikkel Kessler, prezent la gala de duminică dimineața, Bute a apreciat: „Probabil că va fi o luptă și cu Kessler, dar nu în vară. El încă are probleme medicale la ochi și nu cred că poate lupta așa devreme”.
Viorel Simion, al doilea român învingător În gala în care Lucian Bute a fost MVP, un alt român, Viorel Simion, l-a învins pe mexicanul Pedro Navarrete după 12 reprize. Simion, care a fost trimis de două ori la podea în runda secundă, a câștigat la puncte după ce doi arbitri i-au atribuit victoria: 76-72 și 75-73. Al treilea arbitru l-a văzut câștigător pe Navarrete: 75-74.
Vitali Klitschko, campion fără a da pumni Ucraineanul Vitali Klitschko și-a păstrat sâmbătă, la Köln, titlul mondial WBC la categoria grea, aproape fără luptă, în fața lui Odlanier Solis. În prima repriză, adversarul s-a dezechilibrat și a căzut. Imediat, Solis (32 de ani) a declarat forfait, acuzând o accidentare la genunchi. Klitschko a bifat a 42-a victorie din 45 de meciuri.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER