Fostul vicepreședinte al FRH a susținut că toate problemele pleacă de la Statut, dar a avut un alt punct de vedere față de cel al lui Gheorghe Goran. Campionul mondial din 1970 a afirmat: „Nici observatorii nu au voie în Consiliul de Administrație. Pe vremea noastră, nu exista obligativitatea observatorilor în Liga Națională. În momentul în care s-a pus problema obligativității, trebuia să se schimbe imediat și Statutul, să fie adaptat. Observatorii sunt în aceeași situație cu antrenorii, cu arbitrii, cu sportivii”. În schimb, Remus Drăgănescu a venit cu o altă versiune, pentru care susține că a avut mai multe intervenții în Consiliul de Administrație, în vechea legislatură, dar fără nicio șansă de izbândă: „Totul pleacă de la Statut, unfde antrenorul nu are drepturi, adică exact omul care > nu este consultat sau întrebat despre problemele handbalului. Am vrut să schimb acest aspect, faptul că antrenorul este egal cu oricine. Să luăm dreptul antrenorilor? Să luăm atunci și drepturile observatorilor, arbitrilor, iar atunci o să fie Consiliu cu oameni de la agricultură! Așa și sponsorul care ține cu o echipă este incompatibil. Dă șansa tuturor oamenilor care sunt sănătoși să se implice în dezvoltarea și bunul mers al handbalului. Practic, în Consiliul de Adiministrație ne trebuie oameni capabilI, cei mai îndrăgostiți de sportul acesta. Acum însă, cei care sunt devotați trebuie să aleagă ori – ori”.
Fostul vicepreședinte al FRH, care a intrat pentru prima dată în Consiliul de Administrație încă din 1979, a mai remarcat un aspect: „Statutul de azi este mai comunist decât cel dinainte de 1989! În plus, are număr dublu ca pagini și este mai confuz, mai neclar. Este adevărat că s-au mai schimbat lucruri, s-au mai făcut adaptări, dar fondul Statutului era mult mai democratic înainte de 1989. Statutul s-a devalorizat începând din 1996-1997, când au fost impuse din ce în ce mai multe restricții. Înainte, Statutul era făcut într-o comisie formată din 6-8 specialiști”.
„Am spus să facem ca la Parlament. Avocații deveniți senatori sau deputați nu mai au voie să profeseze în sălile de judecată, eventual doar mai predau ca profesori universitari. Vrei să fii membru în Consiliul de Administrație? Atunci nu mai poți fi antrenor în perioada cât activezi în acest for de conducere. Vrei să fii antrenor, te suspenzi ca membru în Consiliul de Administrație. Nu poți să fii antrenorul echipei naționale și să te aprobi singur. Nu poți să fii antrenor în Liga Națională și să decizi soarta antrenorilor de la loturi, a arbitrilor de care tu depinzi la meciuri”, a mai spus Gheorghe Goran zilele trecute. Remus Drăgănescu a susținut că acest lucru este o teză falsă întrucât „atunci când membrii Consiliului de Administrație sunt implicați într-un caz se abțin de la vot”.
În concluzie, Remus Drăgănescu a evidențiat faptul că în 2014, după ultimele alegeri s-au făcut mai multe propuneri modificări la Statut, dar acestea nu au primit nici până azi girul Ministerului Tineretului și Sportului: „Faptul că modificările nu au primit girul înseamnă ceva. Handbalul are neapărat nevoie de un Statut democratic, clar, propunerile să fie publice, nu ascunse, astfel încât să-și aducă contribuția, dacă simte că este nevoie, și acel antrenor de la Juniori IV”.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER