Victorie imensă a României în fața Rusiei, în preliminariile Campionatului European de handbal feminin! Tricolorele și-au luat revanșa și au devenit favorite la câștigarea grupei de calificare

Redactor:
Marius Hutu
Victorie imensă a României în fața Rusiei, în preliminariile Campionatului European de handbal feminin! Tricolorele și-au luat revanșa și au devenit favorite la câștigarea grupei de calificare
  • Publicat:
  • Actualizat:

Naționala feminină de handbal a obținut una din cele mai importante victorii din ultima perioadă, după ce a învins Rusia, campioana olimpică en-titre, cu 26-25, în preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2018. Tricolorele și-au luat astfel și revanșa după înfrângerea de miercuri suferită la Togliatti, scor 25-30

  • În urma acestei victorii, România și-a consolidat locul 1 în grupa preliminară 4 de calificare, având 6 puncte, la fel ca și Austria, care a jucat însă ambele partide cu Portugalia. Rusia are 4 puncte după patru etape. România mai are de disputat două jocuri abordabile, cu Portugalia pe teren propriu și cu Austria în deplasare.
  • Eliza Buceschi a fost eroina partidei. Cu golurile ei, România a reușit să revină pe tabela de marcaj. Tot Eliza a agățat în ultimele secunde o minge în apărare, pe care ar fi putut scrie golul egalării pentru Rusia

Tricolorele și-au dorit foarte mult o victorie în fața Rusiei, în partida retur, după un prim joc cedat ca urmare a unui cumul de factori. Suporterii s-au mobilizat exemplar pentru partida cu campioana olimpică en-titre, la fel și fetele lui Ambros Martin, care au avut atitudine, iar cu această ocazie și putere de luptă.

Primele 30 de minute au fost printre cele mai bune făcute de echipa națională în ultima vreme. România a căpătat siguranță în urma unor parade ale Denisei Dedu, portarul care avea să fie la înălțime pe întreg parcursul primelor 30 de minute. Apărarea a funcționat, la fel și atacul. Poate pentru prima dată în ultima vreme, atacul nu a însemnat doar Cristina Neagu. Ci a însemnat Neagu, Buceschi, Dragut, Chiper, Pintea, etc. Echipa a fost nevoită să se descurce în cea mai mare parte fără căpitanul echipei naționale, în condițiile în care a fost atent supravegheată de adversare. Dar soluții au existat, în special pe partea dreaptă a zonei de atac, acolo unde Dragut – Udriștioiu, Dragut – Chiper ori Udriștioiu – Chiper au dat multe bătăi de cap adversarelor, având o efciență foarte ridicată. Naționala a condus pe întreaga durată a reprizei, chiar și la 4 goluri, iar la pauză a intrat cu un avantaj conform cu realitatea din teren, 15-12.

Un meci care părea să-i fie la îndemână României, s-a îngreunat după pauză. Echipa și-a pierdut luciditatea în atac, iar în defensivă a început să fie surprinsă de un joc foarte iute al Rusiei. Repriza a început cu 7-1 pentru trupa lui Trefilov, rezultat care a reușit să-i reducă la tăcere pentru câteva momente pe cei aproximativ 8.000 de fani entuziaști.

Normal, la 16-19 (min. 43), Ambros Martin a solicitat time-out. România a dat reset și a luat-o de la capăt. Neagu a continuat să fie ținută sub observație, dar în joc și-a făcut apariția Eliza Buceschi. Coodonatorul de joc a luat meciul pe cont propriu și a făcut ce a vrut în atac, cel mai important, să înscrie gol după gol. Egalitarea s-a restabilit după numai 5 minute, 20-20. Naționala a prins din nou forță, în special în apărare, unde a fost din nou agresivă și a început să recupereze mingi. Ca un tăvălug, România a venit peste Rusia și a trecut din nou în avantaj în minutul 53, scor 24-23. Din acel moment, nici nu a mai cedat inițiativa.

Eliza Buceschi a marcat golul revenirii în avantaj al României, apoi în prim-plan au apărut pivoții Raluca Băcăoanu și Crina Pintea, care s-au bătut pe semicercul advers și au ajuns în situații ideale de a arunca la poartă. Cele două handbaliste au marcat golurile 25 și 26 ale echipei, ultimele, suficient pentru a câștiga. Dar ultimul cuvânt al jocului l-a avut tot Eliza Buceschi, care a agățat o minge în apărare, cu câteva secunde înainte de final, la o acțiune în care Rusia alerga să egaleze. Și probabil că ar fi egalat dacă Eliza nu ar fi apărut ca o salvatoare în partea dreaptă de apărare a României.

Naționala a câștigat în cele din urmă cu 26-25, suficient pentru a deveni favorită la câștigarea grupei.

România – Rusia 26-25 (15-12)

Dedu, Dumanska – portari; Udriștioiu 1, Pristăvița 1, Buceschi 6, Neagu 4, Florica 1, Laslo, A.M. Popa, L. Popa, Pintea 3, Băcăoanu 2, Zamfirescu, Bazaliu, Chiper 4, Dragut 4

Kalinina, Trusova, Utkina – portari; Kuznetsova 5, Matlashova 1, Dmitrieva 2, Samokhina 4, Makeeva 3, Vedekhina 5, Sabirova 1, Managarova 1, Maslova, Frolova, Snopova 2, Barkalova 1, Makina

EVOLUȚIA SCORULUI ÎN ROMÂNIA – RUSIA

România – Rusia 26-25 (FINAL)

18:02 Laura Chiper ratează incredibil de pe semicerc. Apărarea este însă atentă și Eliza recuperează mingea. România învinge Rusia într-un final dramatic cu 26-25.

19:59 Combinație Cristina Neagu – Crina Pintea, pivotul reușește să se întoarcă spre poartă și să marcheze, 26-24 (min. 58). Denisa Dedu se accidentează și iese de pe teren. Mai este un minut, România are 26-25 și atacul.

19:57 Ambros Martin solicită time-out la 25-24, cu 2 minute și jumătate înainte de final.

19:54 Faza superbă creată de România. Băcăoanu ajunge singură pe semicerc după câteva combinații ale echipei și înscrie pentru 25-23 (min. 55). A crescut mult și nivelul de apărare din ultimele minute.

19:52 Gol de excepție marcat de Eliza Buceschi. România revine în avantaj după câteva minute grele, 24-23 (min. 53).

19:51 Vine un gol și de la distanță, marca „Ana Maria Dragut”, 23-23.

19:48 Se intră la egalitate în ultimele 10 minute, 22-22. Ultimele două goluri au aparținut jucătoarelor de la HCM Rm. Vâlcea, Băcăoanu și Florică.

19:45 Egalitate! Eliza Buceschi este MVP-ul din teren în aceste minute. Ea marchează al patrulea gol consecutiv pentru echipă și restabilește egalitatea, 20-20 (min. 48).

19:43 Ultimele minute îi aparțin Elizei Buceschi. Coordonatorul de joc obține o aruncare de la 7 metri, pe care o transformă cu siguranță, 19-20 (min. 46).

19:39 După 10 minute fără gol, Eliza Buceschi marchează de la 7 metri: scor 17-19 (min. 44). Tot Eliza reduce din diferență, 18-19, la atacul imediat următor, obținând și o eliminare de 2 minuite în tabăra adversă.

19:35 România trece prin clipe grele, Rusia se desprinde la 18-16. De necrezut! Ambros Martin cere time-out.

19:34 Rusia trece în avantaj, după un gol marcat de Kuznetsova în poarta goală, 16-17.

19:32 României nu-i intră aproape nimic în această parte secundă. Cristina Neagu trimite în bară de la 7 metri. La faza imediat următoare, Rusia egalează, 16-16 (min. 40). Naționala este și în inferioritate, după 2 minute văzute de Dragut.

19:29 România și-a pierdut puțin luciditatea din atac arătată în prima repriză, iar Rusia se apropie la un gol, 16-15. Scăpăm cu fața curată de la o șansă imensă a Rusiei de a restabili egalitatea.

19:28 Crina Pintea pătrunde în forță prin defensiva Rusiei și înscrie pentru 16-13.

19:26 Denisa Dedu face o partidă excepțională. Portarul are deja două intervenții în partea secundă, una cu adevărat uriașă. Până la urmă, Rusia este echipa care înscrie prima în partea secundă, 15-13, min. 34

19:23 Repriza secundă începe cu România în atac. Din fericire, Crina Pintea a trecut peste momentul de la finalul primei reprize și este în teren la debutul părții secunde.

19:06 Alertă în tabăra României: Crina Pintea s-a accidentat! Prima repriză se încheie cu 15-12 pentru România. Naționala a avut o primă repriză combativă. În atac, Neagu a avut mai multe ajutoare, iar în apărare MVP-ul a fost portarul Denisa Dedu.

19:03 Ambros Martin cere time-out cu 48 de secunde înainte de finalul primei reprize, la scorul de 15-12, după o altă intervenție magică a Denisei Dedu.

19:02 România se desprinde la patru goluri, 15-11 (min. 28), după o acțiune rapidă dusă de Buceschi, Neagu și finalizată de Ana Maria Dragut.

19:00 Primul gol și pentru Eliza Buceschi, care ia o acțiune pe cont propriu, 14-11..

18:59 România are din nou un avans de 3 goluri, după o schimbare de direcție făcută de Ana Maria Dragut, 13-10 (min. 25)

18:57 După aproape 4 minute fără gol, Crina Pintea se desprinde de marcaj și înscrie pentru 12-10 (min. 23). Denisa Dedu are o nouă intervenție.

18:52 Cristina Neagu este eliminată pentru 2 minute, Rusia încearcă să rămână în plasa naționalei, 11-9 (min. 20). Rusia este prima națională care solicită time-out în acest meci.

18:50 Cristina Neagu este luată om la om, dar România are resurse. Laura Chiper face un meci mare, iar numai câteva minute reușește să marcheze 4 goluri: 11-8 (min. 19). Denisa Dedu parează o minge cu prețul unei accidentări.

18:48 Cristina Neagu prinde o torpilă pentru 8-6. Căpitanul echipei naționale marchează rapid și al 4-lea gol, de la linia de 7 metri, după un fault asupra Laurei Chiper. Avem din nou avans de 3 goluri, 9-6 (min. 17).

18:45 Laura Chiper a intrat cu gol în tabăra naționalei, care menține România la un avans de două goluri, 6-4. Rusia se apropiase amenințător, după o reușită a interului Vedehkina.

18:42 Apărare ca la carte, atacuri percutante. Aneta Udriștioiu înscrie pe contraatac, 5-2 (min. 10).

18:40 Crina Pintea obține a doua aruncare de la 7 metri, dar și eliminare de 2 minute la Makeeva. Cristina Neagu marchează pentru 4-2 (min. 9)

18:37 România are alt tonus față de partida de la Togliatti. După o nouă minge scoasă în apărare, Pristaviță pătrunde și face 3-1 (min. 6)

18:36 Înscrie și Cristina Neagu. Căptanul naționalei transformă cu siguranță o aruncare de la 7 metri obținută de Crina Pintea, 2-1

18:35 România deschide scorul, după o reușită a Anei Maria Dragut, care a plasat mingea de la mare distanță, 1-0

18:33 Denisa Dedu are alte două intervenții. La al doilea atac al României, Dragut face forțare.

18:31 Tricolorele încep partida în apărare, în următoarea formulă: Dedu – A.M. Popa, Neagu, Pintea, Dragut, Pristaviță și Udriștioiu. Denisa Dedu are o primă intervenție, urmată apoi de o bară de Cristina Neagu.

18:28 Sala Polivalentă din Cluj este arhiplină. Tricolorele au parte de o atmosferă de vis.


Naționala României a efectuat o modificare în lot pentru partida retur cu Rusia, contând pentru preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2018. Astfel, Valentina Ardean-Elisei, accidentată, a fost înlocuită cu Elena Cristina Florică, jucătoare adusă de la Vâlcea.

În rest, antrenorul Ambros Martin va miza pe aceeași echipă cu care a evoluat la Togliatti, meci pierdut cu 30-25. Partida retur este programată duminică, de la ora 18:30, în Sala Polivalentă din Cluj.

O modificare în echipă a efectuat și Evgeny Trefilov, care a înscris pe foaia de joc și al treilea portar, pe Elena Utkina.

Distribuțiile celor două formații sunt următoarele:

România: Dedu, Dumanska – portari; Udriștioiu, Pristăvița, Buceschi, Neagu, Florica, Laslo, A.M. Popa, L. Popa, Pintea, Băcăoanu, Zamfirescu, Bazaliu, Chiper, Dragut

Kalinina, Trusova, Utkina – portari; Kuznetsova, Matlashova, Dmitrieva, Samokhina, Makeeva, Vedekhina, Sabirova, Managarova, Maslova, Frolova, Snopova, Barkalova, Makina

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Patru nume pot pleca de la FCSB
Patru nume pot pleca de la FCSB
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul…
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
Temerea lui Gâlcă! El e antrenorul pe care l-a bănuit că-i
Temerea lui Gâlcă! El e antrenorul pe care l-a bănuit că-i "vânează" postul: "Am simţit şi noi, dar a greşit"…
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie din lume”
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie…
Ronald Gavril face dezvăluiri intime din relaţia cu Anamaria Prodan. Ăsta este marele secret al impresarei!
Ronald Gavril face dezvăluiri intime din relaţia cu Anamaria Prodan. Ăsta este marele secret al impresarei!
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada e de jumătate de metru. Ninsorile vor continua în 23 de judeţe
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada e de jumătate de metru.…
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
Sunt consternat! Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: Am copilărit cu el
Sunt consternat! Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: Am copilărit cu el
Adevărul despre decesul lui Gabriel Cotabiță. Artistul ar fi fost internat în mare secret de familie. A stat în comă 2 săptămâni și...
Adevărul despre decesul lui Gabriel Cotabiță. Artistul ar fi fost internat în mare secret de familie. A stat în comă…
Cel mai iubit actor a murit. Drum lin, maestre! A cucerit generații la rând
Cel mai iubit actor a murit. Drum lin, maestre! A cucerit generații la rând
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de ani
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de…
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
Oţelul sparge ghinionul la Farul, după nouă meciuri fără victorie
Oţelul sparge ghinionul la Farul, după nouă meciuri fără victorie
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
×