Breakdance Niculescu! Vezi cel mai tare schimb al zilei. Așa am trăit LIVE BLOG ziua 1 de la Australian Open

Breakdance Niculescu! Vezi cel mai tare schimb al zilei. Așa am trăit LIVE BLOG ziua 1 de la Australian Open
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Monica Niculescu (6-4, 6-1 cu Shahar Peer) s-a calificat în turul secund, unde o va întâlni pe nemțoaica Sabine Lisicki. Alexandra Cadanțu a fost eliminată în runda inaugurală (0-6, 2-6 cu Flavia Pennetta)
  • Favoriții Novak Djokovic (6-3, 7-6, 6-1 cu Lukas Lacko) și Serena Williams (6-2, 6-1 cu Ashleigh Barty) merg mai departe
  • Cehul Tomas Berdych a fost apariția zilei la Melbourne
  • Thailandeza Luksika Kumkhum (20 de ani, 88 WTA) a produs surpiza zilei eliminând-o pe Petra Kvitova în trei seturi. Și Venus Williams a părăsit competiția (6-2, 4-6, 4-6 cu Ekaterina Makarova)
  • Cinci capi de serie au picat în ziua de debut: Kvitova (6), Errani (7), Vinci (12), Haas (12) și Vesnina (23)

UPDATE 17:25 Halep, pe Eurosport 2. Primul meci al Simonei la Australian Open este transmis în direct pe Eurosport 2, în această noapte, de la ora 2:00. Halep o va întâlni pe Katarzyna Piter din Polonia, 119 WTA. Este prima confruntare dintre Simona Halep și Katarzyna Piter (22 de ani).

UPDATE 16:25 DECLARAȚIA ZILEI îi aparține Petrei Kvitova, învinsă de Luksika Kumkhum (87 WTA, 20 de ani), scor 2-6, 6-1, 4-6.

Reporter: Petra, ai putea să explici eșecul?

Kvitova: Voi încerca, dar nu sunt sigură dacă voi putea să vă spun… Cred, probabil, că mi-am dorit prea mult și apoi totul s-a prăbușit

UPDATE 16:20 FOTO Am întâlnit și doamne fericite… Nadal își schimbă tricoul în timpul unui antrenament la Melbourne. Privirea doamnei din imagine ne sugereză că se bucură din plin de priveliște! Spaniolul, aflat pe prima poziție în lume, se antrenează din greu, ținând cont că în primul tur are un adversar dificil, eroul local, Bernard Tomic (57 ATP). Tomic e pregătit de Mark Philipoussis

      

UPDATE 15:45 Must see video Cel mai tare schimb de mingi din prima zi la Australian Open: Jerzy Janowicz – Jordan Thompson 1-6, 4-6, 6-4, 6-2, 6-1


UPDATE 15:40 Serena Williams are cifre tot mai impresionante în circuitul WTA! Azi a obținut a 14-a victorie de debut la Australian Open, din tot atâtea apariții.

UPDATE 15:25 Bunica bate toba! Kimiko Date-Krumm (80 WTA), cea mai vârstnică sportivă de la Australian Open, 43 de ani!, a fost eliminată din primul tur de o jucătoare mai tânără cu 17 ani, elvețianca Belinda Bencic, 4-6, 6-4, 3-6. Revenită în circuit în 2008, după o pauză de 12 ani, japoneza a jucat în carieră la 47 de turnee de Grand Slam! „Poate mă voi retrage mâine. Sau în această noapte. Sau poate peste cinci ani!”, a făcut haz de necaz Kimiko după eșecul din runda inaugurală. Date atingea semifinalele AO în urmă cu 20 de ani!


UPDATE 15:15 Șanse la câștigarea competiției masculine, conform caselor de pariuri: Novak Djokovic 1,72, Rafael Nadal 4,00, Andy Murray, 9,00. Victor Hănescu are o cotă de 2001 pentru adjudecarea titlului. Peter Gojowczyk (Germania) e adversarul din primul tur al bucureșteanului


UPDATE 15:00 Șanse la câștigarea turneului feminin, conform caselor de pariuri: Serena Williams 1,61, Viktoria Azarenka 5,50, Na Li 10. Simona Halep e a opta, cu cotă 51. Sorana Cîrstea are o cotă de 501 pentru adjudecarea primului turneu de Grand Slam, iar Irina Begu și Monica Niculescu – 1001


UPDATE 14:15 Trend-setter Nu e într-o dungă tipul! Nu e vreun jucător de tenis argentinian! Și nu e nici vreun fan al naționalei lui Lionel Messi! E chiar cehul Tomas Berdych, care l-a trimis acasă, după un meci de trei seturi, pe kazahul Nu știți ce marcă e tricoul? Priviți atent!

 


UPDATE 13:25 Serena Williams s-a calificat fără probleme în turul secund, 6-2, 6-1, cu reprezentanta gazdelor Ashleigh Barty. Liderul mondial a ajuns la un singur meci de recordul compatrioatei Lindsay Davenport la Australian Open, care a adunat 69 de jocuri. De asemenea, ea este la un singur meci de a egala un alt record:


UPDATE 13:15 S-a stabilit deja un prim record la ediția din acest an a turneului. În prima zi au asistat 63.595 de spectatori, cu 75 de spectatori mai mulți decât vechiul record, car data din 2012.


UPDATE 13:00 Deși este ora 22:00 la Melbourne, activitatea este în plină desfășurare. Serena Williams – Ashleigh Barty și  Marcos Baghdatis – Denis Istomin sunt meciurile care captează atenția a zeci de mii de fani ai tenisului. Boris Becker a fost asaltat de jurnaliști după succesul lui Nole în primul tur la Australian Open. A fost primul meci important al Djokovic din 2014 cu Boris Becker în loja sârbului.


UPDATE 12:05: Novak Djokovic își termină treaba în primul tur în mai puțin de două ore, scor 6-3, 7-6, 6-1 cu Lukas Lacko. Ultimul set a durat numai 23 de minute. „Nole” a servit 10 ași în acest meci, ultimul chiar la închiderea jocului.


UPDATE 11:45 Monica Niculescu și Sabine Lisicki s-au întâlnit deja de trei ori în circuitul WTA. Românca este în avantaj, scor 2-1. Ultima partidă directă a avut însă loc în 2010, la Cincinnati, când Monica s-a impus cu 6-3, 6-0. În cazul româncei, de remarcat faptul că Australian Open este al patrulea turneu WTA consecutiv în care a început cu o victorie (seria a început în 2013, la Luxemburg și a continuat la Shenzhen și Hobart). Niculescu a avut o serie mai bună în 2011, când a avut cinci debuturi consecutive de turnee WTA (tabloul principal) cu victorii: New Haven, US Open, Beijing, Luxemboug și Auckland (2012)


UPDATE 11:32 Patru capi de sertie din turneul feminin de simplu au părăsit deja întrecerea. După Errani, Vinci și Kvitova a venit și rândul rusoaicei Elena Vesnina să spună adio competiției. Favorită numărul 23, Vesnina a fost eliminată de Alison Riske (SUA), care s-a impus cu 6-2, 6-2. La masculin, Jerzy Janowicz (Polonia) a evitat surpriza în fața tânărului australian Jordan Thompson (19 ani), reușind să se califice după ce a fost condus cu 0-2 la seturi. Polonezul s-a impus cu 1-6, 4-6, 6-4, 6-2, 6-1. Novak Djokovic nu are un joc tocmai lejer în fața slovacului Lukas Lacko. A avut nevoie de vreo 90 de minute pentru a face 2-0 la seturi (6-3, 7-6).


UPDATE 11:20 Monica Niculescu o va înfrunta pe Sabine Lisicki (Germania) în turul secund la Australian Open. Favorită numărul 15, finalista de la Wimbledon a trecut lejer de Mirjana Lucic-Baroni (Croația), cu 6-2, 6-1. Românca joacă pentru a șaptea oară la Australian Open, iar în patru ocazii a trecut de primul tur. Cele mai bune performanțe la Melbourne au fost înregistrate în 2011 și 2012, când Niculescu a ajuns până turul 3.


UPDATE 10:50 Kum e posibil!?  Surpriză mare în turneul feminin! Petra Kvitova, a șasea favorită, a fost eliminată în primul tur de thailandeza Luksika Kumkhum (87 WTA, 20 de ani), scor 2-6, 6-1, 4-6, în mai bine de trei ore de joc.Cehoaica a comis 8 duble greșeli, față de cele 6 ale asiaticei. „Sunt fericită, nu am cuvinete să exprim bucuria”, a spus Luksika la final. Thailandeza e antrenată de tatăl său.


UPDATE 10:15 În sesiunea de seară la Melboune vor intra pe teren Novak Djokovic (cu Lukas Lacko, Slovacia) și Serena Williams (cu Ashleigh Barty, Australia).


UPDATE 09:52: Monica Niculescu s-a calificat în turul 2 la Australian Open, după ce a învins-o cu 6-4, 6-1 pe Shahar Peer la capătul a 83 de minute de joc. Românca a încheiat tot cu un break, al șaptelea în total! Sabine Lisicki este cea mai probabilă adversară, germanca are 3-0 cu Lucic. Niculescu a bătut-o clar pe Peer, deși a avut numai 10 mingi câștigătoare față de 23 ale adversarei. Românca a așteptat greșelile israeliencei, care au venit pe bandă rulantă, 38 la număr. Monica a avut la acest capitol de trei ori mai puține greșeli (13).


UPDATE 09:40 Nimic nu pare să o mai oprească pe Niculescu din drumul spre victorie în turul 1 la Australian Open. Serviciul a început să-i intre tot mai bine, astfel că ea a ajuns la 4-0. Peer nu mai contează pe acest meci, și-a cedat încă o dată serviciul, pentru a șasea oară în opt rânduri.


UPDATE 09:25 Monica pare dezlănțuită și face încă un break, al patrulea din meci. Debutul setului secund este identic cu primul, românca se distanțează la 2-0 (!) Învingătoarea acestei partide va evolua în turul secund cu Sabine Lisicki (Germania) sau Mirjana Lucic Baroni (Croția). Continuă recitalul româncei pe serviciul lui Peer, Monica face dublu break în setul doi. În meci a ajuns la cinci break-uri din șase mingi pe care le-a avut la dispoziție.


UPDATE 09:17 Niculescu câștigă la mare luptă primul set, cu 6-4, după 48 de minute de joc. A fost un prim act cu cinci break-uri și cu răsturnări de situație, în care românca a jucat însă perfect momentele importante pe serviciul lui Peer. Dacă Monica a avut 100% șase de break convertite, în schimb, adversar a avut un procentaj de 33% la acest capitol (2/6). Niculescu a preferat să stea mai mult în defensivă. Ea a urcat de șase ori la fileu, față de Peer care a avut 13 apariții la fileu. Jucătoarea din Israel a dictat tempoul, în condițiile în care conduce atât la puncte câștigătoare (15-6), cât și la erori neforțate (22-11).


UPDATE 09:00 Niculescu face din nou break! Românca a fructificat sută la sută șansele de break. Nici Peer nu se lasă și face din nou re-break. Monica se simte mai bine pe serviciul adversarei și face un pas decisiv pentru câștigarea primului set printr-un nou break. Ea a avut trei șanse de a câștiga pe serviciul adversarei și-e fructificat pe toate. 


UPDATE 08:38 Românca este pe val și se distanțează la 2-0. Shahar Peer are deja șapte erori neforțate. A „picat” și primul favorit în turneul masculin. Tommy Haas (cap de serie numărul 12) a abandonat la 5-7, 2-5 în partida cu Garcia Lopez. După aproximativ 20 de minute de joc, Niculescu și Peer sunt din nou la egalitate. Jucătoarea din Israel a făcut re-break din a patra șansă. Mai mult, Shahar Peer preia și conducerea, după trei game-uri consecutive. 


UPDATE 08.20: Monica Niculescu și Shahar Peer au intrat pe terenul numărul 7. Meciul începe în câteva minute. Peer va fi prima care va servi! Prima mare surpriză se consemnează în turneul feminin. Sara Errani, favorita numărul 7, este eliminată: 3-6, 2-6 cu Julia Goerges. Monica Niculescu începe tare și face break chiar în debutul meciului, la prima ocazie ivită.


UPDATE 07:57Sara Errani, favorita numărul 7 din întrecerea feminină, este în mare dificultate. Italianca este condusă cu 6-3 de Julia Goerges. La câteva zile după ce a fost învinsă la Hobart de Klara Zakopalova, Samantha Stosur se întâlnește din nou cu partenera de dublu a româncei Monica Niculescu. Și se chinuie din nou. După ce Sam a luat primul set, cu 6-3, s-a văzut condusă în cel de-al doilea, cu 4-1. Australianca a avut însă o răbufnire de orgoliu și a egalat cu două break-uri, scor 4-4. În cele din urmă, AStosur a făcut cinci game-uri consecutive și s-a calificat în turul doi cu 6-3, 6-4.


UPDATE 07:35: David Ferrer, după victoria cu 6-3, 6-4, 6-4 în fața columbianului Alejandro Gonzales: „Astăzi, probabil, n-am jucat cel mai bun tenis, dar important este că am câștigat și acest lucru contează”. Ana Ivanovic (26 ani) mai are puțin până la victoria cu numărul 400 a carierei. Astăzi a obținut a 385-a victorie, după ce a eliminat-o cu 6-4, 6-4 pe Kiki Bertens (Olanda).

Bogomolov jr. s-a retras la 3-6, 2-6 cu Fabio Fognini, astfel că meciul Monicăi Niculescu împotriva israeliencei Shahar Peer începe mai repede, în jurul orei 8:10.


UPDATE 07:15 Toți favoriții care au intrat pe teren până la această oră și au încheiat meciurile s-au calificat în turul secund, atât în turneul masculin, cât și cel feminin. David Ferrer, Tomas Berdych, Stanislas Wawrinka sau Richard Gasquet nu au stat foarte mult pe teren, câștigând în minimum de seturi. Ba mai mult, Wawrinka a beneficiat de abandonul lui Golubev la 6-4, 4-1. Turneul feminin a rămas fără una din surorile Williams, după ce Venus a fost învinsă cu 2-6, 6-4, 6-4 de rusoaica Makarova, cap de serie numărul 22. Monica Niculescu va intra pe teren după ora 8:00 (n.r. în România), pe terenul numărul 7, după meciul Fabio Fognini – Alex Bogomolov jr., scor în prezent 6-3, 4-1


UPDATE 05:36 Chinul a luat sfârșit, e adevărat, destul de repede. Alexandra Cadanțu (60 WTA) a fost eliminată de Flavia Pennetta (29 WTA), scor 6-0, 6-2. Alexandra a făcut un break, dar s-a dovedit a fi doar un foc de paie. Un meci despre care nu se pot spune prea multe, cifrele vorbind de la sine:  Pennetta – procentaj de 84% pe primul serviciu, 28 de lovituri direct câștigătoare, 21 de greșeli neforțate și 6/17 mingi de break convertite. Cadanțu: procentaj de 41% pe primul serviciu, 13 mingi direct câștigătoare, 36 de greșeli neforțate și doar o minge de break realizată din trei șanse create.


UPDATE 05:30  Ar trebui să ne bucurăm? Cadanțu realizează primul game al meciulului! Tabela arată în acest moment 0-6, 1-5. Avem parte și de un moment haios! Pe transmisiunea TV a apărut partida încheiată cu scorul de 0-6, 0-6. Se pare că Alexandra a luat prin surprindere până și regia de la Eurosport!


UPDATE 05:20  Deja diferența scorului capătă proporții greu de imaginat la începutul meciului: 0-6, 0-5! Oare va putea realiza Alexandra vreun game? Mai interesant în acest moment pare echipamentul lui Berdych, care poate fi ușor confundat cu cel al selecționatei de fotbal a Argentinei. Cehul joacă cu Nedovyesov, în direct pe Eurosport 2.   


UPDATE 05:10  Pennetta reușește să rupă serviciul Alexandrei din nou și niciun semn nu se întrevede pentru o revenire. Românca a avut prima minge de break la scorul de 2-0, dar n-a izbutit s-o convertească. O dominație brutală a experimentatei italience se transformă rapid în puncte pe tabelă. În doar câteva minute scorul setului doi a devenit 3-0.  


UPDATE 05:00  Flavia Pennetta răsucește cuțitul în rană și face al treilea break al setului pentru un scor umilitor: 6-0! Să sperăm că Alexandra va avea o tresărire de orgoliu în manșa secundă, iar forma fizică să își spună și ea un cuvânt. Trei mingi de break reușite de Pennetta din șapte șanse, nicio minge de break creată de Cadanțu. Raportul așilor este 2-0 pentru italiancă


UPDATE 04:55  Cadanțu nu-și găsește ritmul, iar Pennetta știe să o țină la respect pe jucătoarea cu opt ani mai tânără. Cinci game-uri în dreptul italiencei, niciunul în dreptul româncei. Fără istoric până acum!


UPDATE 04:45  A început meciul Alexandrei Cadanțu cu Flavia Pennetta! Alexandra nu demonstrează un început de meci prea curajos. Pennetta a făcut break-ul rapid, încă din al doilea game, la a cincea șansă de a rupe serviciul româncei. Scorul este 0-2 pentru a 28-a favorită a competiției. Din păcate, Terenul 13 nu are acoperire pentru transmisiune TV.


UPDATE 04:20 Ivan Dodig (Croația) a trecut în minimum de seturi de compatriotul său, Ivo Karlovic, pe Terenul 13, iar întâlnirea dintre Alexandra Cadanțu și Flavia Pennetta va începe în aproximativ 15 minute. Monica Niculescu va juca cu Shahar Peer pe Terenul 7, dar acolo mai sunt două meciuri de disputat: Dudi Sela (Israel) – Jarkko Nieminen (Finlanda), scorul în acest moment fiind 6-3, 6-7, 3-2 și Fabio Fognini (Italia) – Alex Bogomolov (Rusia)


UPDATE 04:08 Angelique Kerber, a noua favorită a competiției, a trecut printr-o sperietură cu Jarmila Gajdosova, dar în cele din urmă a evitat marea surpriză. După ce a câștigat primul set, l-a cedat pe al doilea fără drept de apel, iar în decisiv și-a regăsit ritmul și a tranșat partida în favoarea ei, scor 6-3, 0-6, 6-2. Pe Rod Laver Arena urmează întâlnirea dintre David Ferrer (locul 3 ATP) și Alejandro Gonzalez (locul 74 ATP). În turul secund s-a calificat și elvețianul Stanislas Wawrinka (locul 8 ATP), beneficiind de abandonul cazacului Andrey Golubev (locul 85 ATP), la scorul de 6-4, 4-1 pentru favorit.


UPDATE 03:52 Între fetele noastre există o legătură strânsă și pe teren. Simona Halep va face echipă la dublu cu Alexandra Cadanțu, întâlnind în prima manșă perechea formată din două jucătoare de mare clasă: Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Cehia/Slovenia). Un alt cuplu sută la sută românesc este format din Irina Begu și Sorana Cîrstea, ele trebuind să țină piept în prima rundă perechii Monica Niculescu/Klara Zakopalova (România/Cehia). Programul acestor meciuri nu a fost încă anunțat.


UPDATE 03:28 Cunoaștem și primele calificate în turul doi: Carolina Pliskova (Cehia) a trecut fulgerător de Pauline Parmentier (Franța), scor 6-0, 6-1, în timp ce Kirsten Flipkens (Belgia) a învins-o pe Laura Robson (Marea Britanie) neașteptat de lejer, scor 6-3, 6-0. Între timp, Gajdosova face spectacol pe Rod Laver, în fața nemțoaicei Kerber. După ce a fost aproape să se retragă din cauza durerii la gleznă, acum defilează, punând stăpânire pe setul al doilea într-un mod categoric, scor 6-0, pe primul cedându-l cu 3-6. Jarmila servește ca din tun în acest moment


UPDATE 03:05 Publicul a înlemnit pe Rod Laver Arena! Jarmila Gajdosova a călcat greșit, iar glezna piciorului ei stâng nu pare să arate tocmai bine. Australianca a rămas întinsă pe teren și trainerul îi acordă îngrijiri medicale. Totuși, se pare că Jarmila poate călca, accidentarea nefiind foarte gravă. Doctorul îi bandajază piciorul și probabil va putea continua jocul. Între timp, pe terenul pe care va juca Alexandra Cadanțu, Ivan Dodig a câștigat primul act cu Ivo Karlovic, 7-6, dar meciul se anunță unul maraton.


UPDATE 02:50 Îl iubesc la infinit pe Roger Federer câteva fane ale elvețianului! Fotoreporterii agenței EPA au surprins deja, în această dimineață, o serie de cadre grăitoare în acest sens. Și e doar prima zi la Melbourne…


UPDATE 02:43 Se pare că cineva nu vrea să petreacă prea mult timp în soarele arzător de la Melbourne. Mikhail Youzhny (Rusia) și Karolina Pliskova (Cehia) au încheiat deja conturile în primul set, cu Jan-Lennard Struff (Germania), respectiv Pauline Parmentier (Franța), după nici jumătate de oră: 6-1 și 6-0. Pe Rod Laver, australienii își încurajează frenetic favorita, dar Groth pare să nu facă față loviturilor devastatoare ale lui Kerber,  scor 2-5.


UPDATE 02:28 27 de ani e diferența dintre Kimiko Date Krumm (43 de ani, 69 WTA) și adversara ei de la această oră, din primul tur, elvețianca Belinda Bencic (16 ani, 186 WTA)


UPDATE 02:21 Pe Hisense Arena se află la serviciu un jucător din Top 10, Stanislas Wawrinka (locul 8 ATP). Elvețianul trece printr-o formă de lăudat, în cadrul ultimului turneu de Grand Slam al anului trecut, US Open, reușind să impresioneze. S-a oprit în semifinale, învins fiind de Djokovic, după un meci de poveste, încheiat în cinci manșe. Wawa îl întâlnește în acest moment pe Andrei Golubev (Kazakhstan), iar meciul poate fi urmărit pe Eurosport 2.


UPDATE 02:11 Atmosfera se anunță incendiară la propriu la Melbourne. Comentatorul partidei Groth – Kerber, transmisă pe Eurosport, ne-a informat că meteorologii au anunțat o temperatură de 41 de grade Celsius. În aceste condiții, va trebui tras acoperișul de pe central. Deocamdată termometrele indică doar 22 de grade Celsius, ținând cont că este dimineață în Australia.

 

 

UPDATE 02:00 Mats Wilander, la Eurosport: „Mare favorită în turneul feminin e Serena Williams, care, dacă se va impune, ar câștiga al 18 lea titlu de Grand Slam și le-ar egala astfel pe Martina Navratilova și Chris Evert”


UPDATE 01:52 Campionul en-titre, Novak Djokovic (locul 2 ATP), va juca la primul turneu important cu Boris Becker alături de el, din postura de antrenor. Sârbul cu patru titluri la Melbourne (2008, 2011, 2012, 2013) vine după un număr impresionant de 27 de victorii consecutive, incluzând cele două jocuri de la demonstrativul din Emirate. Djokovic îl va înfrunta în această dimineață pe slovacul Lukas Lacko (locul 96 ATP). Va reuși cineva să-i întrerupă incredibila serie lui Nole?


UPDATE 01:35 Martina Hingis e cea mai tânără campioană de la Melbourne, 16 ani. Cel mai tânăr câștigător al turneului masculin e Ken Rosewall, 18 ani. La polul opus se află Thelma Long, care s-a impus la 35 de ani și același Ken Rosewall, la 37 de ani.


UPDATE 01:30 O jumătate de oră a mai rămas până vor ieși scântei pe hardul din Melbourne. Pe arena centrală, Rod Laver, vor deschide balul Angelique Kerber (Germania) și „eroina” locală Jarmila Gajdosova (Australia). Un alt cap de afiș al orei 02:00 îl reprezintă întâlnirea dintre Venus Williams (SUA) și Ekaterina Makarova (Rusia), meci care se va disputa pe Margaret Court Arena. Cadanțu va juca cu Pennetta pe Terenul 13, imediat după terminarea partidei dintre croații Ivan Dodig și Ivo Karlovic. Să sperăm că numărul terenului va fi cu ghinion pentru italieni!  


UPDATE 01:11 Vedeta australienilor, Lleyton Hewitt (32 de ani), va participa la a 18-a ediție de la Melbourne, egalând astfel recordul francezului Fabrice Santoro. Câștigător la Brisbane în fața lui Federer (primul titlu din 2010), Lleyton va juca mâine, în primul tur, cu italianul Andreas Seppi. „Știu că partida se va desfășura pe o vreme caniculară, 40 de grade Celsius, dar sunt pregătit. Și în Brisbane am evoluat pe o vreme asemănătoare”, a spus tenismenul cu 28 de titluri în palmares, finalist în 2005 la Australian Open, meci pierdut în fața rusului Marat Safin.


UPDATE 01:01 Roger Federer (locul 6 ATP) și-a fixat ca prim obiectiv să treacă de prima săptămână la Melbourne Park. De asemenea, campionul elvețian susține că se află în cea mai bună formă fizică: „Sunt foarte concentrat să trec cu bine de prima săptămână aici, într-un mod cât mai frumos. Asta este prima mea țintă, apoi voi intra în turneu cu adevărat. Acum voi evolua cu mai puțină presiune decât în anii precedenți, nu am vreun trofeu de apărat. Mă simt bine, am încredere în forțele mele, iar problemele pe care le-am avut la spate anul trecut au dispărut”. a declarat Fedex pentru presa din Australia, cel care în primul tur va evolua împotriva favoritului gazdelor, James Duckworth (21 de ani, locul 133 ATP)


UPDATE 00:30 O legendă a tenisului mondial revine pe teren după 12 ani de pauză! Australianul Patrick Rafter (41 de ani) va participa în proba de dublu la Australian Open alături de compatriotul său, Lleyton Hewitt. Perechea formată din cei doi veterani va întâlni în primul tur cuplul Eric Butorac/Raven Klaasen (SUA/Africa de Sud). „Pat” a fost lider mondial, dublu campion la US Open și finalist la Wimbledon, anunțându-și retragerea din tenis în anul 2002. Rafter este căpitanul echipei de Cupa Davis a Australiei și, mai nou, antrenorul lui Hewitt.


UPDATE 23:10 În România meciurile de la Australian Open vor fi transmise zi de zi de canalele Eurosport. Cele mai importante informații vor fi aduse timp de două săptămâni  de www.prosport.ro


UPDATE 23:00 Francezii sunt la putere în prima zi la Melbourne. Nu mai puțin de 11 jucători debutează la Melbourne în ziua de debut. Feminin: Pauline Parmentier – Karolina Pliskova (Ceh) Caroline Garcia – Alla Kudryavtseva (Rus), Virginnie Razzano – Alison van Uitvanck (Bel) Masculin: Kenny de Schepper – Di Wu (Chi), Adrian Mannarino – Steve Johnson (SUA), Julienn Benneteau – Pablo Busta (Spa), Jeremy Chardy – Jesse Galung (Ola), Edouard Roger Vasselin – Carlos Berlocq (Arg), David Guez – Richard Gasquet, Nicolas Mahut – Matthew Ebden (Aus)


UPDATE 22:50 Britanicul Andy Murray (4 ATP) a comentat într-un mod inedit relația cu actualul său antrenor, legendarul Ivan Lendl. „E ca într-o relație cu o iubită. Vrei să o impresionezi în primele luni. Așa e și în colaborarea cu antrenorul. În primele luni vrei cât mai mult să-l faci să te aprecieze”, a spus Murray, care în runda inaugurală de la Melbourne îl va întâlni pe japonezul  Go Soeda (112 ATP, 29 de ani, antrenor Davide Sanguinetti).


UPDATE 22:40 Organizatorii de la Melbourne estimează că la această ediție fanii vor consuma peste 145.000 de sticle cu apă. Pentru jucătorii angrenați în turneu s-au pregătit 2.500 de prosoape oficiale cu însemnele competiției


UPDATE 22:30 Știați că… Ediția din 2009 a fost cea mai călduroasă din istorie, media atingând 34,7 grade Celsius, cu 9 grade peste temperatura normală. Cea mai friguroasă ediție s-a consemnat în 1986: 22,5 grade Celsius media! Specialistul Bob Leighton a declarat pentru siteul oficial al turneului că în acest an temperaturile vor crește constant peste 30 de grade Celsius.


Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, ia startul în această noapte, de la 02:00, ora României, cele mai importante meciuri fiind transmise în direct de canalele Eurosport. Jucătoarele din România vor intra în focul luptei la Melbourne, încă din prima zi, Alexandra Cadanțu întâlnind-o pe Flavia Pennetta (Italia), iar Monica Niculescu pe Shahar Peer (Israel).

ProSport vă prezintă o analiză a celor două meciuri, cu plusurile adversarelor, dar și slăbiciunile pe care româncele le pot specula:

 

Alexandra Cadanțu (locul 59 WTA) – Flavia Pennetta (locul 29 WTA) prima întâlnire dintre cele două

 

Alexandra Cadanțu (23 de ani) – România

  •  Antrenor și familie: Este antrenată de Alin Ilina, părinții ei se numesc Alexandru și Florica (ambii pensionari, tatăl a fost inginer, iar mama a lucrat în domeniul modei). Are doi frați, Dani (lucrează în construcții) și Eddi (lucrează în IT).  
  •  Date personale: S-a născut pe 3 mai 1990, la București, unde are și reședința, are 56 de kg și 1.70 m înălțime. A început tenisul la vârstă de 3 ani, tatăl ei îndrumând-o către acest sport. Jucătoarea favorită este Steffi Graf.
  •  Stilul de joc: Lovește mingea cu mâna dreaptă și reverul cu două mâini. Suprafața preferată este zgura, iar lovitura favorită forehandul.
  •  Performanțe la Grand Slam-uri: primul tur la Australian Open (2012, 2013), primul tur la Roland Garros (2012, 2013), turul doi la Wimbledon (2013) și primul tur la US Open (2012, 2013).
  • Premii în bani: 551.526 de dolari în toată cariera.

  Flavia Pennetta (31 de ani) – Italia

  •   Antrenor și familie: Este antrenată de Salvador Navarro, cel care a mai lucrat în trecut cu spaniolii David Ferrer și Tommy Robredo. Atât părinții ei, cât și sora, Giorgia, joacă tenis în timpul liber. Îi plac pastele, iar actorul favorit este Al Pacino.
  •   Date personale: S-a născut pe 25 februarie 1982, la Brindisi (Italia) și are reședința la Verbier (Elveția). Cântărește 59 de kg și măsoară 1.72 m înălțime. Tatăl ei a îndrumat-o către tenis, la vârsta de 5 ani, iar jucătoarea preferată este Monica Seles.
  •   Stilul de joc: Lovește mingea cu mâna dreaptă și reverul cu două mâini. Este o jucătoare tehnică, care deține o varietate mare de lovituri. Are un joc solid pe toate suprafețele.
  •  Performanțe la Grand Slam-uri: optimi la Australian Open (2011), optimi la Roland Garros (2008, 2010), optimi la Wimbledon (2005, 2006, 2013) și semifinala la US Open (2013)
  •  Premii în bani: 7.403.667 de dolari în toată cariera.

 

Plusurile și minusurile Flaviei Pennetta:

Plusuri:   

  • Joc solid de pe linia de fund
  •  Rever puternic
  •  Joc bun pe toate suprafețele, însă preferă hardul.
  •  Excelent joc de picioare
  •  Experiență bogată: Putem spune că tenisul nu mai are secrete pentru ea. A învins jucătoare mari precum: Justine Henin, Mary Pierce, Martina Hingis, Venus Williams, Amelie Mauresmo, Victoria Azarenka și Maria Sharapova.

Minusuri:

  •  Mental instabil. Atunci când se află sub presiune, scapă de multe ori jocul din mână.
  •  Serviciul este destul de fragil.
  •  Dese probleme de sănătate. Chiar la începutul acestei luni s-a retras de la Hopman Cup, resimțind dureri la încheietura mâinii drepte. Italianca a suferit o operație la aceeași încheietură, în anul 2012, iar această problemă îi tot dă bătăi de cap.
  •  Rezistență fizică scăzută în partidele lungi.

Așadar, Alexandra ar putea să-i forțeze încheietura cu probleme, obligând-o pe Flavia să lovească din unghiuri dificile. Cu un joc solid la retur și cu mingi trimise în extremitățile terenului, românca are o șansă bună.

 

Monica Niculescu (locul 60 WTA) Shahar Peer (locul 77 WTA) – a treia întâlnire dintre cele două (Israelianca s-a impus în ambele rânduri, în 2006 și 2009, ambele meciuri pe hard)

Monica Niculescu (26 de ani) – România

  •   Antrenor și familie: Este antrenată de Călin Ciorbagiu, părinții ei se numesc Cristina și Mihai (ambii ingineri) și are o soră mai mare, care a jucat și ea tenis, Gabriela. Filmul favorit este „Gladiatorul”, iar mașina preferată este BMW.
  •   Date personale: S-a născut pe 25 septembrie 1987, la Slatina, iar reședința o are la București. Cântărește 63 de kg și măsoară 1.68 înălțime. Jucătorii favoriți sunt Martina Hingis și Andre Agassi.
  •   Stilul de joc: Modul în care lovește mingea este unul ieșit din comun. Uneori lovește atât dreapta, cât și reverul cu ambele mâini, iar uneori cu o singură mână. Atunci când folosește ambele mâini încearcă să mărească ritmul schimburilor, iar când folosește doar o mână să „calmeze” jocul. Utilizează slice-ul foarte des, iar jocul ei de vole este bine pus la punct.
  •   Performanțe la Grand Slam-uri: turul trei la Australian Open (2011, 2012), primul tur la Roland Garros (2008, 2009, 2011, 2012), turul doi la Wimbledon (2008, 2010, 2011) și optimi la US Open (2011)
  •   Premii în bani: 2.367.425 de dolari

Shahar Peer (26 de ani) – Israel

  •   Antrenor și familie: Deocamdată joacă fără antrenor. Tatăl ei se numește Dovik (specialist IT), iar mama Aliza este casnică. A primit premiul pentru sportiva anului în Israel, în două rânduri (2006 și 2007)
  •   Date personale: S-a născut pe 1 mai 1987, la Ierusalim, iar reședința o are la Macabim (Israel). Cântărește 60 de kg și măsoară 1.70 m înălțime. La vârsta de 19 ani, Shahar a fost înregimentată în armata israeliană, care este obligatorie pentru ambele sexe în „Țara Sfântă”.
  •   Stilul de joc: Lovește forehandul cu mâna dreaptă și reverul cu două mâini. Suprafața preferată este hardul.
  •   Performanțe la Grand Slam-uri: sferturi la Australian Open (2007), optimi la Roland Garros (2006, 2007, 2010), optimi la Wimbledon (2008) și sferturi la US Open (2007).
  •   Premii în bani: 4.715.561 de dolari.

Plusurile și minusurile lui Shahar Peer:

Plusuri:

  •   Lovituri puternice pe contre (așa numitele „counter-punch-uri”)
  •   Joc de atac bine pus la punct
  •   Reverul cu două mâini este unul din cele mai solide din circuit
  •   Serviciu puternic (servește ași deseori)
  •  Joc bun la fileu

Minusuri:

  •   Formă de joc slabă
  •   Fitness-ul ei se află la un nivel scăzut
  •   Devine nervoasă foarte repede în timpul jocului
  •   Lipsa antrenorului. În trecut a schimbat foarte mulți.

 

 

 

 

 

 

 

       

            

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Elena Lasconi, declarație năucitoare despre Călin Georgescu: 'Mă întreb dacă e om, pare un…'
Elena Lasconi, declarație năucitoare despre Călin Georgescu: 'Mă întreb dacă e om, pare un…'
Florin Prunea a spus ce l-a impresionat la catafalcul lui Helmut Duckadam de la Arena Națională
Florin Prunea a spus ce l-a impresionat la catafalcul lui Helmut Duckadam de la Arena Națională
Dezvăluirea sfâșietoare pe care Helmut Duckadam i-a făcut-o lui Mitică Dragomir, despre situația financiară! Abia și-a putut stăpâni lacrimile când și-a auzit prietenul spunând asta: „M-am simțit eu umilit”
Dezvăluirea sfâșietoare pe care Helmut Duckadam i-a făcut-o lui Mitică Dragomir, despre situația financiară! Abia și-a putut stăpâni lacrimile când…
Spaniolii au reacționat imediat după tragerea la sorți pentru EURO 2025 U21: „Nu am reușit să evităm acest lucru!”
Spaniolii au reacționat imediat după tragerea la sorți pentru EURO 2025 U21: „Nu am reușit să evităm acest lucru!”
Cristi Borcea revine în Superligă! Vestea zilei în fotbalul românesc
Cristi Borcea revine în Superligă! Vestea zilei în fotbalul românesc
A refuzat echipe din Turcia şi a semnat cu Universitatea Craiova! Vedeta lui Rotaru vrea primul trofeu în România de la revenire:
A refuzat echipe din Turcia şi a semnat cu Universitatea Craiova! Vedeta lui Rotaru vrea primul trofeu în România de…
Soția lui a rupt tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Helmut Duckadam înainte cu câteva zile de deces. „Toate s-au întâmplat ca un tăvălug”
Soția lui a rupt tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Helmut Duckadam înainte cu câteva zile de deces. „Toate…
După succesul videochatistei de la POT, Ema Karter vrea în politică! Imaginile PORNO cu care a RUPT TikTok-ul
După succesul videochatistei de la POT, Ema Karter vrea în politică! Imaginile PORNO cu care a RUPT TikTok-ul
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă apare Poliția Termică: - Aveţi 21 de grade în garsonieră!
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă apare Poliția Termică: - Aveţi 21 de grade în garsonieră!
Mai poate fi eliminat Călin Georgescu din cursa prezidenţială, cu 3 zile înainte de alegeri? Cum îi poate fi invalidat mandatul, dacă devine preşedinte
Mai poate fi eliminat Călin Georgescu din cursa prezidenţială, cu 3 zile înainte de alegeri? Cum îi poate fi invalidat…
Adevărul despre fluorul din APĂ! Cum ne afectează DINȚII de fapt
Adevărul despre fluorul din APĂ! Cum ne afectează DINȚII de fapt
Călin Georgescu, prima reacţie după ce Nadia Comăneci şi Gică Hagi au apărut în clipurile lui electorale! Mesaj direct pentru Zeiţa de la Montreal
Călin Georgescu, prima reacţie după ce Nadia Comăneci şi Gică Hagi au apărut în clipurile lui electorale! Mesaj direct pentru…
Elena Lasconi, mărturie tulburătoare: 'Mama, pe care o iubesc atât de mult, a votat PSD!'
Elena Lasconi, mărturie tulburătoare: 'Mama, pe care o iubesc atât de mult, a votat PSD!'
Călin Georgescu va da ordinul. Legea care se va aplica peste tot în România
Călin Georgescu va da ordinul. Legea care se va aplica peste tot în România
Ucisă și îngropată pe câmp! Părinții Teodorei o plâng cu lacrimi amare: „Tremură carnea pe mine”
Ucisă și îngropată pe câmp! Părinții Teodorei o plâng cu lacrimi amare: „Tremură carnea pe mine”
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Perioada reducerilor de toamnă! Numeroase jocuri la prețuri reduse până pe 4 decembrie 2024
Perioada reducerilor de toamnă! Numeroase jocuri la prețuri reduse până pe 4 decembrie 2024
Cazurile de dopaj în tenis: Există abordări diferite? BBC Sport analizează cazurile Halep şi Swiatek
Cazurile de dopaj în tenis: Există abordări diferite? BBC Sport analizează cazurile Halep şi Swiatek
Poți vira stânga în giratoriu dacă te afli pe banda din dreapta?
Poți vira stânga în giratoriu dacă te afli pe banda din dreapta?
Cum arată casa în care Helmut Duckadam a trăit cu Alexandra și fiica lor. Eroul de la Sevilla deținea o colecție impresionantă
Cum arată casa în care Helmut Duckadam a trăit cu Alexandra și fiica lor. Eroul de la Sevilla deținea o…
×