Federația Română de Tenis a anunțat, sâmbătă, că Adunarea Generală de Alegeri (AGA), programată pe 17 ianuarie, se amână întrucât nu a întrunit cvorumul necesar desfășurării. Conform statutului, forul prezidat de Ruxandra Dragomir a cerut cluburilor afiliate să confirme prezența la ședință prin transmiterea unor delegații, însă numai 133 de structuri sportive din 233 cu drept de vot au făcut acest demers. Adunarea Generală de Alegeri impune însă prezența a două treimi din membrii afiliați cu drept de vot, adică 156 de cluburi, număr care nu a fost atins, motiv pentru care a și fost amânată. „Următoarea Adunare Generală din 22 februarie va avea nevoie de prezența a 50 la sută plus 1 (n.r. – 118) din membrii afiliați pentru a se putea întruni”, a explicat Ruxandra Dragomir.
Clubul care a propus-o șef pe Dragomir, absent
Suspiciunile unor alegeri transparente acum încep. AGA ar fi putut avea loc la data programată inițială dacă mai multe cluburi care o susțin pe Ruxandra Dragomir și-ar fi trimis delegațiile. De fapt, ședința a fost boicotată tocmai de o parte din cei care au convocat-o! Printre cluburile care nu și-au transmis delegațiile de participare sunt cele reprezentate de vicepreședinții Ciprian Porumb (Tenis Club Cluj) și Ovidiu Șola (Diadora Timișoara), de antrenorul federal Ovidiu Popescu (Olimpia București) sau de antrenorii departamentali Gabriel Săndulescu (Tenis Pitești) și Lunela Meyer (Costructorul Hunedoara). Despre toți cei menționați se spune că fac parte din anturajul actualului președinte al FR de Tenis.
Culmea, pe lista „neprezentărilor” s-a înscris și AS Masters București, gruparea care a propus-o pentru funcția de președinte pe Ruxandra Dragomir. Care ar fi scenariul acestui boicot? O explicație o oferă George Cosac, contracandidatul la șefia federației: „Cred că au vrut să vadă ce cluburi controlează și pe ce număr de voturi se pot baza. Nu înțeleg de ce nu au vrut să facem alegeri clare, trasparente. S-ar fi evitat tot circul, oficialii federației, antrenorii federali și departamentali ar fi putut delega alți oameni să-i reprezinte și să voteze așa cum ar fi crezut de cuviință dacă n-ar fi ajuns la ședință, dar s-a urmărit altceva. Oricum, toată organizarea AGA a lăsat de dorit, începând cu ultima zi de depunere a candidaturilor, 1 ianuarie, când nu lucrează nimeni și urmând cu procesul de validare, pe 7 ianuarie. Recurg la tot felul de șmecherii și am început să cred că le este teamă să nu fie debarcați”.
Se pot înscrie Mihai Rusu și Ion Șerban
Cum AGA s-a amânat, procesul depunerii candidaturilor pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte se va relua. Astfel, în disputa pentru șefia tenisului românesc se pot înscrie și alți candidați, inclusiv Mihai Rusu și Ion Șerban, care au fost respinși în primă fază întrucât și-au depus dosarele pe 2-3 ianuarie, adică după expirarea termenului limită stabilit pentru prima zi a anului. Beneficiar al acestei decizii, Ion Șerban (CS Gala Deva) nu a avut nicio reținere să critice dur sistemul pe care l-a creat Ruxandra Dragomir. „A avut un mandat de patru ani și a condus dezastruos. Tenisul a devenit un joc sătesc, iar debarcarea actualului președinte ar fi cel mai bun lucru. În ultimii ani au fost înființate peste 50 de cluburi de apartament, astfel încât să o voteze pe Dragomir, dar sunt convins că nu va mai obține un nou mandat. Lumea cumpărată cu baxuri cu mingi de tenis nu va mai vota cu gașca lor”, a atacat Ion Șerban.
Ruxandra Dragomir a fost contactată ieri telefonic pentru a-și expune un punct de vedere vizavi de amânarea AGA, dar și pentru a răspunde acuzațiilor, însă nu a fost de găsit.
Ce i se impută Ruxandrei Dragomir • Cupa Davis, principala competiție de interes a tenisului, a fost „omorâtă” după scandalul pe care l-a creat prin îndepărtarea lui Andrei Pavel • Nu s-au mai făcut investiții în tenis pentru a se forma noi campioni • În cei patru ani de mandat a dispărut cea mai mare parte a celor 30 de turnee Futures puse pe picioare de Țiriac și Năstase. Acestea reprezentau rampa de lansare pentru tenismenii români • Federația Română de Tenis a rămas fără sponsori, astfel că bugetul a avut de suferit • Ruxandra Dragomir s-a legat politic de anumite persoane care acum nu mai sunt la putere • A condus federația discreționar, după bunul plac, în funcție de simpatii
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER