Informațiile reporterilor ProSport au fost confirmate prin faptul că Marius Lăcătuș a trimis pe teren formația anunțată și în ediția tipărită a ziarului de ieri.
Misterele erau legate de utilizarea lui Gardoș alături de Geraldo – un cuplu de fundași deja sudat – ori a lui Martinovic, titular în centrul apărării, și de „urcarea” lui Gardoș în linia mediană, astfel încât împreună cu Anghelov și Ricardo să formeze un triunghi de siguranță în zona de la centrul terenului. Lăcătuș a optat pentru a doua variantă. Pe hârtie se putea vorbi de o dispunere tactică 4-1-4-1, care se putea transforma într-un modul 4-3-3 pe fază ofensivă, dar în realitate am vorbit de un mai mult decât prudent 4-5-1 cu două linii defensive.
Mesajul lui Lăcătuș
Din desfășurarea ostilităților, dar și din sursele din interior, discursul lui Lăcătuș s-a axat la ședințele tehnice pe necesitatea liniștii în joc. „Îi așteptăm sus, departe de poartă. Suntem calmi și nu ne precipităm. Presiunea e la ei, trebuie să înscrie și, cu cât va trece timpul și nu o vor face, va apărea nervozitatea și spații pentru contraatacurile noastre. Avantajul publicului se poate transforma într-o povară dacă ei ratează și noi înscriem”, a fost mesajul transmis de tehnicianul stelist. Un pressing constant și agresiv a sâcâit fiecare tentativă de construcție a napoletanilor. Pentru a evita supraaglomerarea de la centru, italienii au încercat pe margini, mai ales pe dreapta steliștilor.
Steaua 3S (Stancu, Surdu, Szekely) pe fază ofensivă
Greul a căzut pe umerii celor opt fotbaliști cu profil defensiv, Tătărușanu, Bonfim, Martinovic, Geraldo, Latovlevici, Gardoș, Ricardo și Anghelov, responsabili cu atacul au fost cei trei S: Stancu, Szekely, Surdu. Ultimii doi au avut și misiunea de a bloca pe cât posibil raidurile „aripilor” italiene Maggio și Vitale. Stancu a fost practic singurul fotbalist eminamente de atac. Este știut faptul că Mazzari a rămas fidel unui sistem cu trei fundași centrali, astfel că Lăcătuș a mizat foarte mult pe surprinderea italienilor descoperiți în astfel de faze. Din păcate însă, Ricardo a ratat o șansă rarisimă în prima parte. Perechea sa din linia mediană, bulgarul Angelov, a fost autorul acțiunii irosite de Ricardo. Angelov s-a arătat foarte inspirat în prima parte, pentru ca, după pauză, să facă subiectul unei mutări surprinzătoare din partea lui Lăcătuș, acesta avansându-l în spatele lui Stancu, în speranța că bulgarul va putea iniția contraatacuri periculoase.
Legat de mâini și de picioare la schimbări
Cu o bancă extrem de scurtă și dezechilibrată valoric, Lăcătuș nu avea încă din start prea multe opțiuni de schimbare pe parcursul meciului. Fără niciun fotbalist sută la sută de atac și cu jucători lipsiți de experiență ori incomplet refăcuți, „Fiara” nu putea decât să spere că titularii vor rezista fizic și mental acestei confruntări. Din păcate, mai ales în prima parte, Gardoș a părut mai degrabă rătăcit în noua ipostază. Schimbarea din partea a doua cu Bicfalvi a fost logică, iar dominarea accentuată de pe final a italienilor are ca explicație faptul că Steaua a terminat meciul cu doi dintre mijlocașii centrali, Ricardo și Angelov, sleiți de puteri.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER