Componența grupelor din Liga Națiunilor:
LIGA A
LIGA B
LIGA C
LIGA D
Meciurile de luni, 19 noiembrie:
Meciurile de duminică, 18 noiembrie:
Meciurile de sâmbătă, 17 noiembrie:
Meciurile de vineri, 16 noiembrie:
LICA C
Meciurile de joi, 15 noiembrie:
Meciurile de marți, 16 octombrie:
Meciurile de duminică, 14 octombrie:
Liga A
Liga B
Liga C
Liga D
Meciurile de sâmbătă, 13 octombrie:
Meciurile de vineri, 12 octombrie:
LIGA A:
LIGA B:
LIGA C:
LIGA D:
Meciurile de joi, 11 octombrie:
Meciurile de marți, 11 septembrie:
Meciurile de luni, 10 septembrie:
LIBA B
Meciurile de duminică, 9 septembrie:
Meciurile de sâmbătă, 8 septembrie:
Meciurile de vineri, 7 septembrie:
Rezultatele de joi, din prima zi a Ligii Națiunilor:
Programul României în Liga Națiunilor UEFA:
Toate cele 55 de națiuni afiliate la UEFA vor participa. Echipele vor fi împărțite în patru ligi, conform coeficientului din clasamentul UEFA de la finalul preliminariilor pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018, găzduit de Rusia.
Liga A va conține 12 echipe, care vor fi împărțite în 4 grupe de 3 echipe. Următoarele 12, conform clasamentului, vor fi repartizate în Liga B (împărțite la fel ca și Liga A), 15 vor merge în Liga C, iar Liga D va conține 16 echipe. Liga C va fi împărțită într-o grupă de trei echipe și trei grupe de patru echipe, în timp ce Liga D va conține patru grupe de patru echipe.
Meciurile se vor juca în format tur-retur, în perioada septembrie-noiembrie 2018, iar echipele vor juca patru sau șase meciuri, în funcție de numărul echipelor din grupa din care fac parte. Câștigătoarele celor 4 grupe din Liga A vor merge la un mini turneu final, care va fi organizat în iunie 2019, cu două semifinale, un meci pentru locul trei, și finala.
Câștigătoarele grupelor din ligile B, C și D vor promova în Liga A, iar cele care vor termina în subsolul clasamentelor vor retrograda.
Tragerea la sorți va avea loc pe 24 ianuarie 2018, la Lausanne.
Cum arată cele patru ligi în funcție de coeficientul de acum. România ar putea spera la Liga B, însă are nevoie de două rezultate foarte bune cu Kazahstan și Danemarca:
Deși este țară organizatoare, România va trebui joace preliminarii la EURO 2020
Calificarea la EURO 2020 va rămâne, în mare parte, la fel. Preliminariile nu se vor mai disputa ca până acum, când începeau cu un an și nouă luni înaintea turneului final și se încheiau cu nouă luni înaintea competiției (de exemplu septembrie 2018 – noiembrie 2019), ci vor începe cu un an și trei luni înaintea turneului și se vor încheia cu puțin timp înainte de startul acestuia. În cazul Euro 2020, preliminariilor vor începe în martie 2019 și se vor încheia în martie 2020. Niciuna dintre echipe nu va avea calificarea asigurată, chiar dacă unele dintre țări vor fi gazde (13 țări vor găzdui meciuri la EURO 2020, printre care și România – turneul este unul jubiliar, 60 de ani de la prima ediție a Campionatului European).
Ultimele patru locuri la CE din 2020 vor fi acontate de patru dintre cele 16 câștigătoare de grupe ale Ligii Națiunilor. Dacă una dintre câștigătoarele grupelor din Liga Națiunilor este deja calificată la turneul final, locul acesteia va fi luat de următoarea cea mai bine clasată în liga din care face parte.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER