*Juniorii Stelei au fost învinși de nemți în UEFA Youth League cu 3-0. Tinerii s-au zbătut, însă diferența de statură, organizare și valoare a fost prea mare Corespondență din Erkenschwick
*Juniorii români au fost depășiți clar din punct de vedere tactic, puținele momente în care au produs pericol la poarta nemților fiind datorate acțiunilor individuale ale lui Mitriță
Nu e vina puștilor că Steaua are alte preocupări decât centrul de copii și juniori, că managerul și antrenorul se pozează aproape intim cu maneliști celebri în loc să le pese de viitorul clubului și că de pregătirea lor se ocupă un profesor de liceu. „Obiectivul e clar, să nu luăm multe”, cu asta a venit în Germania, pe banii aduși în club de tibiile lui Bourceanu și lui Tănase, antrenorul Ion Toma, cel care trebuia să se prezinte în fața lui Schalke Under 19 cu o echipă încropită pe fugă. Urmările au fost previzibile, în ciuda eforturilor admirabile depuse de puștii îmbrăcați cu tricourile echipei mari, model 2012.
Doar Grădinaru și Mitriță au ținut ritmul
Meciul a început cu nemții călare pe poarta lui Cojocaru. Au simțit că ai noștri par să aibă probleme serioase în a sta pe teren și au presat. În minutul 16 au reușit să deschidă scorul, după o bâlbă în careu, acolo unde Boitoș, fundaș adus de la Academia Hagi, era atât de derutat încât părea reprofilat. Din portar în jucător de câmp! Steaua a contat doar pe ceea ce s-au vrut a fi contraatacuri, însă doar doi jucători au părut să fie în stare să joace la același nivel cu nemții: mijlocașul Grădinaru și vârful Mitriță. Prea puțin, în condițiile în care apărarea și centrul liniei de mijlocași nu au existat și păreau, vorba lui Tomiță, preocupate să „nu primească multe”. De la margine veneau indicații de tipul „hai, măăă!” sau „nu așa, tatăă!”, prilej cu care managerul Stelei, prezent alături de ceata veselă de bodyguarzi îmbrăcați în treningul Stelei, s-a simțit dator să se implice. Cum altfel decât cu niște urări de „bine” către mama arbitrului care a iertat de „galben” un jucător de la Schalke.
Grădinaru a ratat un penalty
Un aspect pozitiv, demn de semnalat, a fost că Steaua nu a picat fizic pe final de meci, lucru de așteptat în cazul unei echipe care se antrenează rar și… pe unde apucă. Tot datorită lui Mitriță, poarta nemților a fost atacată mai des în a doua repriză. Aldea a prins și el curaj și a jucat bine rolul de „Bourceanu”, iar benzile Popa și Cojocaru au înviat. Totuși, pentru că pe bancă e un prof, nu un antrenor, Steaua nu a știut să se protejeze în defensivă și a fost taxată în minutul 60. Grădinaru a avut șansa să reducă handicapul, dar a ratat un penalty nouă minute mai târziu, după ce a tras slab, iar Schalke a mai punctat o dată, în minutul 85, pentru 3-0. Rezultatul e dur, însă puștii au făcut tot ceea ce au putut în fața unui club care are o strategie. Schalke investește în tineri și era normal să câștige meciul cu o echipă ai cărei oficiali investesc într-un singur copil. În Adrian Copilul Minune.
„Emoțiile ne-au copleșit!”
Ion Toma, antrenorul Stelei Under 19, pune înfrângerea din meciul cu Schalke pe seama emoțiilor, dar arată cu degetul și către cei care i-au făcut o echipă în grabă pentru Youth League
Domnule Toma, a fost 3-0 pentru nemți, însă au mai ratat ocazii destul de mari. A scăpat Steaua ușor cu acest rezultat? Emoțiile competiției ne-au copleșit, am făcut foarte multe greșeli neprovocate. Rezultatul este echitabil, pentru că noi am făcut niște greșeli mari cu fotbaliști de la care aveam pretenții.
Au fost aduși fotbaliști de la mai multe cluburi pentru a încropi echipa. De asta poate și lipsa de omogenitate afișată azi? Nu știu dacă ăsta este motivul. Noi am adus la echipa asta jucători de la loturile naționale, nu unii care s-au apucat ieri de fotbal. Am trăit cu impresia că o coeziune în rândul fotbaliștilor din lot se poate forma mult mai rapid. Din păcate… ăsta este rezultatul. Și este unul adevărat.
Se mai poate schimba ceva până la partidele următoare? Tot ceea ce ați văzut aici, la Schalke, este o muncă de lungă durată, nu s-a făcut nimic peste noapte. Este un proces de lungă durată, trebuie început totul de la nivelul copiilor.
V-a mulțumit prestația vreunui jucător? Mitriță a fost unul dintre fotbaliștii care m-au mulțumit. La el s-a văzut faptul că are experiență, una pe care a acumulat-o în Liga I. Nu știu dacă e bun pentru echipa mare a Stelei, îl vor vedea și cei din conducere și vor analiza dacă e suficient de valoros.
Min. 90 Final de meci
Min. 80 GOL Schalke! Multhaup duce scorul la 3-0, cu numai 10 minute înainte de finalul partidei
Min. 68 Pick în faultează în careu pe Stoica și se dictează penalty pentru Steaua. Grădinaru execută lovitura de pedeapsă, dar Wellenreuther parează.
Min. 57 GOL SCHALKE! Omerbasic majorează diferența. Atacantul lui Schalke este apoi schimbat cu Bodenroder la numai un minut după ce a marcat.
Min. 46 A început a doua repriză.
Min. 45 Pauză!
Min. 16 GOL SCHALKE! Koseler deschide scorul, dintr-o pasă expediată de Pick. Steliștii, dominați categoric până în acest moment
Min. 1 A început meciul!
Echipele de start:
Schalke: Wellenreuther – Neubauer, Starke Hedlund, Friedrich, Koseler – Muller – Lohmar, Sane, Itter – Pick, Omerbasic
Rezerve: Schilder, Heirinch, Kehrer, Multhaup, Feser, Bodenroder
Steaua: Cojocaru – Cristian Iordache, Hodorogea, Boitos, Tarnovan – Alexandru Aldea, Vasile – Grădinaru, Gheorghe, Antonio Popa – Mitriță
Rezerve: Vîrtej, Pătru Marius, Andrei Șerban, Bălan, Tandara, Lupu, Stoica
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER