Șefii din „Ștefan cel Mare” au renunțat la ideea „lichidării” în urma presiunii mediatice și a reacțiilor negative venite dinspre gloriile clubului. „Ștefan Radu a fost crescut la Dinamo 2 și s-a ajuns să se încaseze pe el 5,4 milioane de euro. Echipa a doua este utilă, nu trebuie desființată, nici măcar nu costă atât de mult întreținerea ei. Un sezon în Liga a III-a atinge cheltuieli de maximum 100.000 de euro„, a spus Cornel Dinu la vremea respectivă. Ionuț Negoiță și Constantin Anghelache au fost de acord să le mai acorde o șansă „câinilor mici”, iar, cu timpul, formația secundă le-a intrat chiar la inimă. În iarnă, dinamoviștii au scăpat de jucătorii cu vârste înaintate și fără perspectiva promovării în lotul lui Stoican. L-au instalat ca antrenor pe fostul scouter al clubului, Mugurel Cornățeanu, căruia i-au impus promovarea.
Condițiile nu sunt însă deloc propice unei formații ce țintește revenirea în eșalonul secund. Dinamo 2 a căutat terenuri de antrenament în tot județul Ilfov, pentru că închirierea bazei clasice de pregătire, „Florea Dumitrache”, din Parcul Sportiv din „Groapă”, îl costa prea mult pe Negoiță. Pentru o vreme, echipa a doua s-a antrenat la Săftica, dar, apoi, s-a mutat la Cernica, la baza „Granitul”, pentru ca, acum, să ajungă în comuna 1 Decembrie, unde își desfășoară și meciurile de acasă. Drumul către terenul de pregătire este un adevărat calvar pentru elevii lui Cornățeanu. Autocarul lui Dinamo 2 pleacă din „Ștefan cel Mare” cu o parte dintre jucători, oprește la RIN Otopeni, de unde adună restul fotbaliștilor, pe cei care sunt cazați acolo, apoi își continuă drumul către 1 Decembrie. În total, dus-întors, doar pentru pregătiri, lotul formației secunde parcurge 100 de kilometri. Jucătorii au ajuns să facă haz de necaz și să se strige „cireșarii” între ei, în mașină.
Ionuț Negoiță s-a implicat personal
Un semn că șefii au luat în serios destinul lui Dinamo 2 este și gradul de implicare în viața echipei pe care îl dovedește patronul. Ionuț Negoiță a urmărit „pe viu” o parte dintre meciurile din Liga a III-a, plus că l-a sfătuit pe Flavius Stoican să-i trimită lui Cornățeanu jucători din angrenajul primei echipe, pe care nu are de gând să-i utlizeze la partidele oficiale. De altfel, Constantin Anghelache a și transferat, în iarnă, tineri de valoare, cu gândul de a întări, de fapt, lotul lui Stoican, dar acei fotbaliști evoluează numai la Dinamo 2, tocmai pentru a pune umărul la promovare. Exemplele sunt Alex Giurgiu (22 de ani), Horia Crișan (23 de ani) și Alex Chiriță (17 ani).
Primul pas pentru Dinamo 2: play-off-ul
Vineri, echipa a doua a „câinilor” are meci, acasă, cu Metaloglobus, partidă la care Stoican îi va trimite pe Velici, Darius Buia și Ionuț Șerban. Roș-albii din Liga a III-a vizează să termine în primele șase echipe, pentru a prinde play-off-ul. Algoritmul de promovare în Liga a II-a este următorul: la startul play-off-ului se realizează un clasament în primele șase, pe baza căruia echipele pleacă la drum cu numărul de puncte realizat. Acestei „zestre” se adaugă punctele acumulate în cele zece partide din respectiva fază a competiției. Echipa ce se clasează pe primul loc la finalul play-off-ului promovează în „B”.
5 milioane de lei vechi este cel mai mic salariu de la Dinamo 2, în timp ce cel mai mare contract ajunge la 1500 de euro
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER