Fostul finanțator al echipei de fotbal SC Vaslui Adrian Porumboiu afirmă că formația pe care a susținut-o financiar timp de 12 ani ar fi plătit la bugetul de stat 15 milioane de euro, susținând că nu este exclus „ca alții să fi furat banii, fără a mai ajunge la stat”, iar aceștia trebuie să răspundă
După ce a renunțat la echipa de fotbal SC Vaslui în urmă cu un an și jumătate, atunci când a cedat acțiunile președintelui clubului, Ciprian Damian, omul de afaceri Adrian Porumboiu susține că suma de 30 milioane de euro, cu care Direcția Finanțelor Publice s-a înscris la masă credală, este „umflată”.
Potrivit fostului finanțator al Sporting Club (SC) Vaslui, clubul vasluian de fotbal ar fi achitat 15 milioane de euro la bugetul de stat, în cei 12 ani de existență, dar că este posibil ca alții să fi furat banii, fără a mai ajunge la stat.
„Cu toate că nu este problema mea informația potrivit căreia SC Vaslui nu a plătit taxe la stat timp de 12 ani, este o minciună gogonată. Se poate verifica că clubul a plătit peste 15 milioane de euro la bugetul consolidat, iar dacă, între timp, alții au furat și nu au plătit banii la stat, să răspundă. Problema mea este că firmele mele au de încasat peste 18 milioane de euro și încă nu întrezăresc pe care lume o să-i recuperez”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, fostul finanțator al FC Vaslui Adrian Porumboiu.
Omul de afaceri vasluian îi acuză pe cei care au administrat clubul după retragerea sa ca finanțator că „au pulverizat pur și simplu clubul de fotbal”.
„În acel moment (n.r.- când Porumboiu a plecat de la echipă), clubul avea în patrimoniu jucători de peste 14 milioane de euro și drepturi de încasat de la televiziuni de 2,5 milioane de euro. Ce s-a ales din sumele astea este zero barat. Cei care aruncă cifre umflate cred că vor scăpa de potlogăriile făcute la club”, a mai afirmat Porumboiu.
Reacția omului de afaceri vine în urma publicării de către administratorul judiciar al clubului SC Vaslui a tabelului creditorilor la Sporting Club SA Vaslui, societate aflată în insolvență.
Potrivit raportului de creanțe depus la Tribunalul Vaslui, cele mai mari datorii, respectiv 138 milioane de lei, sunt către bugetul de stat, în condițiile în care clubul vasluian de fotbal nu ar fi plătit niciun leu la bugetul de stat în cei 12 ani de existență.
În total, la masa credală sunt înscriși 46 de creditori, printre care Primăria Vaslui, Liga Profesionistă de Fotbal, Administrația Județeană a Finanțelor Publice, Poliția Locală Vaslui, Serviciul de Ambulanță Județean, Clubul de Fotbal Steaua București, foști jucători și antrenori, bănci, firme de pază, precum și societățile deținute de omul de afaceri Adrian Porumboiu.
După ce instanța va aproba falimentul, administratorul judiciar va trece la identificarea și vânzarea tuturor bunurilor și creanțelor clubului vasluian de fotbal.
Tribunalul Vaslui a admis cererea de intrare în insolvență a SC Sporting Club SA Vaslui, formulată de Finanțele Publice Vaslui și una din firmele fostului finanțator al clubului, Adrian Porumboiu, în toamna anului trecut.
SC Vaslui a terminat sezonul trecut pe locul cinci în Liga I și, din cauza problemelor financiare, nu s-a mai înscris în noul campionat nici măcar în liga secundă, acolo unde fusese retrogradată de Liga Profesionistă de Fotbal, după ce nu a mai primit licența tot pe fondul datoriilor înregistrate.
Sursa: MEDIAFAX
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER