Luarea unei decizii în cazul meciului Rapid – Steaua depinde de o hotărâre a Comisiei Centrale a Arbitrilor.
Președintele Comisiei de Disciplină, Marin Daniel Cernat, a solicitat oficial un punct de vedere al CCA cu privire la decizia centralului Alexandru Deaconu de a opri jocul, dacă a fost regulamentară sau nu. Biroul Executiv al CCA (format din Gheorghe Constantin, Marcel Lică, Nicolae Grigorescu și Dan Petrescu) se reunește azi pentru a analiza și a formula un răspuns care va fi remis Comisiei de Disciplină. Surse federale ne-au informat că răspunsul CCA nu poate fi decât favorabil arbitrului, în condițiile în care Mircea Sandu a spus clar că Deaconu a procedat regulamentar, iar Traian Băsescu l-a decorat pentru această decizie.
Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu și-a exprimat părerea ferm: „Lucrurile sunt foarte clare și nu înțeleg de ce Comisia de Disciplină a mai solicitat punctul de vedere al CCA. Totul e ce a notat Deaconu în raportul de arbitraj. Dacă a scris că motivul opririi jocului a fost faptul că a fost lovit cu o brichetă și nu a mai putut continua, decizia e corectă. Dar dacă a scris că a încercat să continue jocul, dar l-a oprit pentru că s-au mai aruncat obiecte din tribună, atunci nu mai e în regulă, pentru că nu a respectat procedurile cu acordarea celor trei minute”. Aceleași surse spun că rapidiștii s-au resemnat deja cu decizia de victorie la masa verde a Stelei, încercând acum să diminueze numărul de etape de suspendare pe care le va primi Giuleștiul. Comisia de Disciplină se va reuni azi pentru a lua o decizie în acest caz.
Rapid are o apărare bună, dar am auzit că decizia ar fi 3-0 pentru Steaua. Aștept o judecare corectă Iuliu Mureșan, președinte CFR Cum s-a respectat regulamentul azi (n.r. – ieri), aștept ca și mâine (n.r. – azi) comisia să facă același lucru Gigi Becali, finanțator Steaua
Ce spune ROAF Regulamentul de Organizare al Activității Fotbalistice prevede la articolul 29.5 următoarele: „Nerespectarea dispozițiilor date de arbitru duce la oprirea jocului. Dacă în termen de 3 minute de la oprirea jocului nu se iau măsuri regulamentare privind îndeplinirea dispozițiilor date, arbitrul va fluiera sfârșitul jocului și va părăsi terenul. Termenul de 3 minute se arată în mod vizibil, se anunță căpitanul echipei în cauză și se arată o singură dată pentru fiecare echipă în cursul unei partide”.
Ce spun Legile jocului Legea 5 prevede: „Arbitrul are competența și obligația să oprească jocul temporar, să îl suspende sau să îl oprească definitiv din cauza unor evenimente neprevăzute, indiferent de natura lor“.
Ce se poate decide azi -Victoria Stelei cu 3-0 -Suspendarea terenului Rapidului până la sfârșitul campionatului -Amendă substanțială pentru giuleșteni
CCA se întrunește astăzi, la ora 9:30, iar Comisia de Disciplină la ora 17:00
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER