Bozovic a fost numit director general adjunct la Ana Pan pentru a nu avea probleme cu viza. În schimb, Milisavljevic are la dispoziție două săptămâni să părăsească țara din cauza nepăsării rapidiștilor
Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România își conduce afacerile cu fotbaliștii
Milisavljevic a petrecut duminică șase ore la Biroul de Imigrări, unde a trebuit să explice de ce stă de 52 de zile ilegal în România
Rapidiștii au refuzat să se antreneze ieri din cauza restanțelor financiare
Problema jucătorilor extracomunitari a fost una care le-a dat mari bătăi de cap oficialilor giuleșteni în ultimii ani, iar cel mai cunoscut caz a fost cel al lui Vladimir Bozovic. Muntenegreanul a fost în mai multe rânduri pus în situația de a fi interzis pe teritoriul României, iar George Copos a găsit o soluție ingenioasă pentru a pune capăt șirului de probleme: l-a angajat pe fundașul stânga al Rapidului la Ana Pan, una dintre firmele sale, și, mai mult, i-a dat acestuia un post de conducere, cel de director general adjunct. Astfel, fotbalistul Bozovic a devenit peste noapte al treilea om din cadrul uneia dintre cele mai importante firme din Ana Holding, trustul patronat de Copos. Informația conform căreia fundașul stânga al Rapidului figurează ca angajat la una dintre companiile lui Copos a fost dezvăluită de ProSport în ediția din 13 iunie 2012.
Prin decizia luată atunci de patronul rapidist, lui Bozovic i s-au putut face acte legale, iar acesta nu va mai avea probleme cu viza de ședere pe teritoriul României. Dacă muntenegreanul a scăpat de griji, Nemanja Milisavljevic, un alt fotbalist extracomunitar, are acum necazuri cu autoritățile române.
Prins la graniță
Nemanja Milisavljevic nu mai poate juca pentru Rapid în acest campionat, iar acest lucru nu ține de o cauză pur fotbalistică, ci de neglijența conducătorilor din Giulești. Sârbului de 28 de ani i-a expirat viza de ședere în țară și, în urmă cu câteva zile, acesta a fost înștiințat că nu mai poate intra pe teritoriul României timp de șase luni. ProSport.ro a prezentat informația în exclusivitate în timpul zilei de ieri, precum și motivele care au dus la această situație ieșită din comun pentru un fotbalist profesionist.
Accidentat fiind, jucătorul de bandă stângă nu a intrat în programul echipei pentru meciul cu FC Vaslui de duminica trecută. În timp ce restul colegilor săi se pregăteau de partida cu formația lui Viorel Hizo, sârbul își conducea familia până la granița cu Serbia, de la Turnu-Severin. Acolo, ofițerii Poliției de Frontieră din județul Mehedinți i-au solicitat documentele și au constatat că fotbalistul avea permisul de muncă expirat. Mai mult, aceștia au descoperit că Nemanja Milisavljevic a stat ilegal în România timp de 52 de zile, după ce și viza de ședere – document valabil 90 de zile – nu a mai fost valabilă. Rapid nu i-a făcut jucătorului său un permis de muncă în momentul semnării contractului, iar fotbalistul a stat în România cu ajutorul actelor pe care le avea din perioada în care juca pentru FC Vaslui. Giuleștenii nu au putut să-i întocmească mijlocașului sârb documentele necesare pentru că firma care administrează clubul are datorii la stat și, în consecință, nu poate angaja cetățeni străini.
Șase ore la Biroul de Imigrări
După ce au descoperit că fotbalistul avea actele expirate, agenții de la Poliția de Frontieră au anunțat Biroul de Imigrări Mehedinți, unde Milisavljevic a fost nevoit să petreacă aproape șase ore pentru investigații. Oficialii români au luat decizia de a-i interzice sârbului dreptul de intrare în țară timp de șase luni, conform OUG 194 din 2002, care reglementează regimul cetățenilor străini în România. Un apropiat al jucătorului a povestit prin ce a trecut acesta în cele șase ore pe care le-a petrecut la Biroul de Imgrigări. Inițial, interdicția trebuia să fie de un an de zile, plus o amendă între 400 și 600 de lei: „În mod normal, trebuia să-i dea un an, dar li s-a făcut milă de el, pentru că nu are nicio vină că oamenii de la Rapid nu i-au făcut acte”, a povestit un apropiat al jucătorului. Contactat de Prosport, jucătorul a refuzat să comenteze incidentul petrecut duminică. În schimb, oficialii giuleșteni continuă să nege evidența și au dezmințit categoric informația. Asta chiar dacă Milisavljevic mai are doar 15 zile la dispoziție pentru a părăsi teritoriul României.
Început de grevă în Giulești
Iar haosul de la Rapid nu e ilustrat doar de situația în care a ajuns Nemanja Milisavljevic. Ieri, elevii lui Marian Rada nu au vrut să se antreneze în semn de protest față de conducerea clubului. Fotbaliștii din Giulești nu și-au mai primit salariile de trei luni, iar viitorul clubului este incert. Tot luni, George Copos a anunțat că a cerut începerea procedurii de intrare în insolvență pentru societatea care administrează echipa de fotbal.
Jucătorii pleacă: 10 au depus memorii
Zece fotbaliști ai Rapidului și-au depus ieri memorii pentru a deveni liberi de contract. Aceștia sunt: Ovidiu Herea, Alexandru Ioniță, Nicolae Grigore, Felipe Teixeira, Glauber Berti, Peterson Pecanha, Rui Duarte, Blaze Ilijoski, Mihai Roman și Dorin Goga.
17 meciuri a jucat Milisavljevic pentru Rapid în Liga I în această ediție de campionat
129 de partide a evoluat Vladimir Bozovic pentru Rapid, reușind să marcheze trei goluri
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER