Clubul Sportiv Dinamo București al MAI a primit un răspuns la propunerea de act adițional transmisă către ACS FC Dinamo București, propunerea neputând fi acceptată deoarece se urmărește doar retragerea bunurilor și suspendarea utilizării stadionului, nu și cedarea sarcinilor, anunță MAI.
„Cei de la Minister puteau să desemneze o persoană autorizată care să invite ACS FC Dinamo la discuții. Acceptăm și invitația publică, dar nu știm cu cine să discutăm.
Obiectul actului adițional scoate din asociere activul care este destinat modernizării, respectiv stadionul principal și alte spații necesare procesului de modernizare. În al doilea rând, natura juridică a acestui activ nu se schimbă, fiind proprietate privată a statului.
Precizez că ACS FC Dinamo este o fundație de drept privat și nu una care realizează vreun profit în interesul membrilor săi. Din păcate comunicatul MAI nu reflectă în mod obiectiv conținutul actului adițional transmis de ASC FC Dinamo. Oricum, acesta era un document care avea statut de proiect și intra în discuție între cele două părți, CS Dinamo și ASC FC Dinamo”, a declarat Nicolae Badea în exclusivitate pentru ProSport.
Ce se precizează în comunicatul MAI:
„În continuarea demersurilor pentru predarea documentației către Compania Națională de Investiții în vederea realizării noului stadion Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo București al MAI a primit la, sfârșitul săptămânii trecute, un răspuns la propunerea de act adițional transmisă la data de 25 aprilie 2017 către ACS FC Dinamo București. Propunerea ACS FC Dinamo București nu poate fi acceptată deoarece prin aceasta se urmărește doar retragerea bunurilor și suspendarea utilizării stadionului Dinamo și nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), remis marți MEDIAFAX.
Totodată, ACS FC Dinamo București impune inclusiv un termen de 15 zile ca după realizarea noului stadion de către stat, societatea privată să-și reia dreptul de utilizare pe acesta și tot pe o durată nedeterminată, potrivit MAI.
MAI spune că soluția propusă de ACS FC Dinamo București presupune o grevare viitoare de sarcini asupra imobilului, ceea ce contravine legii, respectiv Anexei 3 a Ordonanței 25/2001.
„Cu alte cuvinte, ACS FC Dinamo București nu acceptă să excludă din obiectul asocierii bunurile imobile ce vor face obiectul investiției Companiei Naționale de Investiții, cunoscând că statul nu va putea investi în bunuri care nu-i aparțin în integralitate și acceptând astfel nerealizarea investiției pentru noul stadion”, potrivit sursei citate.
Ministerul de Interne reiterează ideea potrivit căreia singura soluție pentru realizarea investiției o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo București a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât și în viitor, aceasta fiind propusă de actul adițional pe care CS Dinamo București l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo București.
„Ca urmare a acestei situații de tergiversare din partea ACS FC Dinamo București, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, invită public reprezentanții legali ai ACS FC Dinamo București să-și reconsidere punctul de vedere, să reanalizeze propunerea înaintată și să accepte excluderea din asociere a bunurilor care ar urma să facă obiectul investițiilor, așa cum au fost ele menționate în propunerea de act adițional înaintată la data de 25 aprilie 2017. MAI așteaptă un răspuns din partea reprezentanților ACS FC Dinamo București până vineri, 26 mai 2017, apreciind acest termen ca fiind suficient pentru clarificarea și deblocarea acestei situații”, se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
Ministerul precizează, în finalul comunicatului, că ACS FC Dinamo București este o entitate distinctă de societatea care deține echipa de fotbal Dinamo București, respectiv FC Dinamo 1948 SA.
Fostul președinte al Consilulului de Administrație al clubului Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, pe 10 mai, că a ajuns la o înțelegere cu Clubul Sportiv Dinamo astfel încât stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare să poată fi reconstruit în vederea Euro 2020. Omul de afaceri susținea că a acceptat propunerea Clubului Sportiv, iar actuala arenă va fi scoasă din contractul de asociere semnat între cele două părți, prin intermediul unui act adițional. Astfel, arena poate intra în administrarea Companiei Naționale pentru Investiții pentru a fi reconstruită.
Anterior, ministrul de Interne, Carmen Dan, declarase public că fostul finanțator al echipei Dinamo trebuie „să cedeze dreptul de folosință asupra stadionului” pentru ca lucrările să poată începe.
Stadionul Dinamo face parte din cele patru arene din Capitală care trebuie modernizate pentru EURO 2020, alături de Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf.
Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER