Prestația fotbaliștilor antrenați de Laurențiu Reghecampf a evidențiat acomodarea cu noul sistem, unul în care Chipciu este vârf fals.
Primul gol, cel marcat de Adi Popa, a ilustrat perfect beneficiile unui astfel de sistem, în ideea în care Steaua a speculat ieșirea la marcaj a lui Ducu Ninu la Chipciu, iar pe spațiul apărut în defensivă a venit pasa șeptarului către o extremă cu forță de pătrundere, așa cum a fost la acea fază Adi Popa.
Iată cum s-au descurcat cei 14 jucători folosiți de Laurențiu Reghecampf în partida cu U Cluj:
Ciprian Tătărușanu – și-a salvat echipa în câteva rânduri, în special în startul partidei, atunci când apetitul ofensiv al clujenilor a luat prin surprindere Steaua. Un excelent organizator al defensivei, Tătărușanu și-a coordonat bine fundașii pentru a suplini ieșirile ofensive ale lui Varela. S-a remarcat din nou, pe final de primă repriză, atunci când a respins spectaculos șutul lui Lemnaru.
Fernando Varela – cerință aproape obligatorie pentru funcționarea sistemului tactic cu un fals număr 9, participarea fundașilor de bandă la faza ofensivă a fost îndeplinită pe dreapta. Varela a fost la fel de activ în bandă ca și în meciul cu Concordia, diferența fiind făcută acum de procentajul mic de reușită, la pase și centrări, din dreptul fundașului Stelei. Totuși, a fost nevoie ca Szukala să îi acopere desele ieșiri, lucru care l-a făcut pe polonez vulnerabil pe situațiile de contraatac.
Lukasz Szukala – a avut probleme serioase în a-l marca pe Lemnaru, un vârf cu viteză, în condițiile în care mijlocașii clujenilor au insistat cu pase la firul ierbii. Fără avantajul jocului aerian în propriul careu, Szukala a fost depășit în repetate rânduri de viteza nouarului lui „U”. Implicarea polonezului la fazele fixe a dat din nou roade, acesta reușind să marcheze cu capul după o lovitură liberă.
Florin Gardoș – exact în intervenții și cu ieșiri oportune din apărare cu mingea la picior. Jocul lui Gardoș pare să câștige, de la meci la meci, la capitolul siguranță. A dominat ca de fiecare dată, alături de Lukasz Szukala, spațiul aerian din careul lui Tătărușanu la fazele fixe.
Paul Pîrvulescu – prestație exactă în prima repriză, însă în limitele cu care a obișnuit. Adică foarte util în defensivă, a ținut sub control desfășurarea ostilităților pe stânga, însă cu minimă implicare în atac. Cu toate că în mod normal ar fi suficient, lipsa de apetit ofensiv a lui Pîrvulescu nu este oportună în folosirea tacticii cu un număr 9 fals, situație în care implicare fundașilor de bandă în atac este obligatorie.
Mihai Pintilii – aportul ofensiv al noului căpitan este mult mai redus decât cel pe care îl avea Bourceanu, însă prestația este justificată de noua așezare tactică a Stelei. În condițiile în care ofensiva se poartă cu cinci mijlocași, Pintilii se poate rezuma la ceea ce se pricepe mai bine, adică distrugerea încercărilor de construcție ale adversarului.
Adi Popa – unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, micuțul mijlocaș dreapta i-a provocat probleme mari lui Târnăcop. Dincolo de faza golului, atunci când s-a demarcat, a plecat pe culoar și a finalizat cu o scăriță, Popa a fost omul de la care au plecat o bună parte a ocaziilor campioanei din a doua repriză.
Nicușor Stanciu – a ieșit mai puțin în evidență decât în partida cu Concordia, în condițiile în care clujenii au aglomerat mijlocul în prima repriză.
Lucian Sânmărtean – încântă în continuare prin execuție și prin pasele la întâlnire trimise cu o precizie milimetrică. Totuși, procentajul de reușită în ceea ce privește pasele a fost mai mic decât la meciul cu Chiajna, Sânmărtean fiind la rându-i pus în dificultate de densitatea reușită în primele 45 de minute la mijlocul terenului de clujeni.
Cristian Tănase – se integrează destul de dificil în noul sistem și pentru faptul că nu are parte de susținerea fundașului stânga. Diferența între prestația lui Tănase cu Pîrvulescu pe teren, față de cea cu Latovlevici pe teren, s-a văzut din a doua repriză. După intrarea lui Lato a crescut eficiența ofensivă a lui Tănase. Suferă în continuare din pricina lipsei de diversitate în ceea ce privește metodele de exprimare tehnică. Cu alte cuvinte, are un singur dribling.
Alexandru Chipciu – jucătorul care a dat dovadă de cea mai mare disciplină tactică în schema gândită de Reghecampf. Pasa de la primul gol a venit după ce Chipciu, din postura de număr 9 fals, l-a scos din dispozitiv pe Ducu Ninu, venit la marcaj, și a pasat pe culoarul format către Adi Popa.
Au mai intrat: Iasmin Latovlevici, minutul 45 – impact imediat în jocul ofensiv, acolo unde l-a ajutat și pe Tănase să se exprime mai bine. Clujenii i-au făcut viața ușoară lui Latovlevici prin lipsa de inițiativă ofensivă din repriza secundă.
Claudiu Keșeru, minutul 65 – pare să aibă probleme de orientare, lucru care denotă faptul că nu s-a acomodat cu noii colegi și cu traseele de joc. Totuși, se poate mândri cu faptul că a centrat perfect la golul al doilea.
Andrei Prepeliță, minutul 73 – jucătorul constant și bun la toate, așa cum este văzut la Steaua, și-a îndeplinit fără cusur obligațiile tactice într-o partidă în care a intrat pe fondul dominării echipei sale.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER