Născut la 1 iulie 1984, la Focșani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacău, Gheorghe Burleanu.
A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunțe la sportul de performanță urmând cursurile Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, conform Mediafax.ro.
Răzvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor și strategiilor de securitate la Universitatea Națională de Apărare Carol I, Colegiul Național de Apărare, definitivându-și studiile prin susținerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.
A lucrat la Parlamentul României
Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la președinția FRF a lucrat succesiv în următoarele instituții: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României – Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă – controlul respectării legalității în procesele electorale și Administrația Prezidențială – Departamentul pentru minorități naționale. Din 2008, Burleanu este co-președinte al Institutului European pentru Democrație Participativă – Qvorum.
Este președintele Federaței Europene de Minifotbal
În prezent se ocupă, din funcția de președinte, de Federația Română de Minifotbal, care reunește peste 30.000 de jucători și peste 2.000 de echipe din 37 de județe. În același timp, el este din 2012 președintele Federaței Europene de Minifotbal, for cu 29 de federații naționale afiliate printre care se numără Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia și peste un milion de jucători legitimați.
Nu s-a ferit să-i atace pe Mircea Sandu și pe Gică Popescu
Răzvan Burleanu s-a ferit să-i atace frontal în campania electorală pe fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, cât și pe cel care a fost mare favorit până pe 4 martie, Gică Popescu. „Mircea Sandu a făcut din FRF o ruină provincială”, a declarat Burleanu despre Nașu, în timp ce pe Gică Popescu l-a acuzat de alte lucruri: „Campania lui Gheorghe Popescu e susținută prin intervenții brutale în teritoriu ale lui Adalbert Kassai”.
I-a luat apărarea lui Victor Pițurcă!
În campania electorală ce a precedat alegerile, Burleanu a spus și ce va face în ceea ce privește postul de selecționer al echipei naționale. În mod surprinzător, noul președinte al FRF nu crede că Victor Pițurcă e principalul vinovat pentru ratatea calificării la Campionatul Mondial: ” Nu Victor Pițurcă, dar nici jucătorii nu sunt vinovați pentru ratarea calificării la Campionatul Mondial. Vinovat e Mircea Sandu care a semnat un contract cu Pițurcă fără indicatori intermediari de performanță, 2013-2014, pe o sumă foarte mare și pe o clauză de reziliere la fel. De asemenea FRF este responsabilă pentru valoarea fotbaliștilor de la echipa națională. Vă rog să faceți o socoteală și să vedeți câți jucători au trecut pe la echipele naționale de tineret”.
Cine va face parte din echipa sa managerială?
Răzvan Burleanu și-a prezentat pe 24 februarie 2014, pe site-ul său, echipa managerială alături de care vrea să lucreze la Federația Română de Fotbal. Cităm mai jos din prezentarea făcută de Burleanu echipei sale: „Este pentru prima oară când, în România, un candidat pentru funcția de președinte al unei federații sportive vine în fața alegătorilor cu o echipă de manageri profesioniști, validați de piață, fiecare dintre ei având peste 10 ani de experiență în domeniul pe care urmează să îl gestioneze. Este pentru prima oară când, în România, un candidat pentru funcția de președinte al unei federații sportive aduce în echipa sa profesioniști din străinătate. De ce? Pentru că sunt anumite domenii, în care dacă vrem să facem performanță – iar acesta este scopul meu -, trebuie să-i căutăm pe cei de care avem nevoie.
Prezentarea echipei:
Kovac Zorislav – Născut în Croația, dar trăind de peste 50 de ani în Belgia, domnul Kovaci Zorislav este un profesionist de înaltă ținută, cu o experiență excelentă mai ales în zona de copii și juniori. Domnul Zorislav va ocupa una dintre cele mai importante funcții din FRF, cea de manager pentru dezvoltare sportivă. În organigrama pe care am propus-o în programul meu, managerul sportiv are în subordine, printre altele, Academia Națională de Fotbal și staff-ul echipei naționale.
Markéta Haindlová – Pentru poziția de responsabil pentru relații internaționale și politici europene am selectat-o pe doamna Markéta Haindlová. În vârstă de 30 de ani, provenind din Cehia, Markéta Haindlová sunt convins că va fi o achiziție foarte bună pentru Federația Română de Fotbal.Markéta Haindlová a absolvit facultatea de drept a universității din Praga, specializându-se în Belgia, la Gent în drept european. De asemenea, deține un master, obținut la Universitatea din Zurich, în studii avansate privind organizațiile sportive internaționale. Din 2009 ține cursuri de drept sportiv la facultatea de drept a Universității din Praga. A fost expert în cadrul Ligii Naționale de Hochei a Cehiei, manager al echipei de cupa Davis a Cehiei, Memru al Comisiei Juridice din cadrul Federației de Fotbal din Cehia, președinte al Comisiei de Apel și Audit – federația cehă de fotbal, a participat la sesiuni de revizuire a legislației sportive a Uniunii Europene.
Ovidiu Dâmbean-Creța – Domnul Dâmbean-Creța este propunerea mea pentru poziția de manager financiar. Absolvent al Facultății de Finanțe-Contabilitate din cadrul ASE București, domnul Dâmbean-Creța este doctor în finanțe și decan al programului de MBA româno-american ASEBUSS.A lucrat în domeniul bancar și a fost director financiar în cadrul mai multor companii românești și străine precum: Arctic, Flanco, Infopress, Eli Lilly, Lowe & Partners.
Laur Chiricioiu – Domnul Laur Chiricioiu este cel pe care îl propun pentru poziția de manager pentru dezvoltarea activităților comerciale. FRF trebuie să ajungă să-și maximizeze veniturile din active și activități comerciale pentru a putea astfel să suplimenteze fondurile pentru dezvoltarea activităților fotbalistice. Domnul Chiricioiu este absolvent de MBA, cu specializare în marketing – vânzări. Foarte orientat pe nevoile pieței, pe evoluția trend-urilor și a dezvoltării de noi canale de comunicare cu clienții, organizând și conducând echipe de vânzări, lucrând în Europa, America de Nord și Asia, domnul Laur Chiricioiu consider că este expertul de care avem nevoie pentru proiectarea și coordonarea activităților comerciale ale FRF.
Manager dezvoltare instituțională – Pentru funcția de manager pentru dezvoltare instituțională am în vedere o persoană al cărei nume nu-l pot face public pentru că, în acest moment, este angajat al unei organizații de top din România. Absolvent de administrație și specializare în management are experiență în toate subdomeniile pe care le va coordona.
Lucian Vișcoțel – Fondurile europene reprezintă un domeniu foarte important pentru mine deoarece mi-am propus ca FRF să reușească să atragă bani de pe mai multe axe. Infrastructura sportivă este la pământ. Proiecte de reconversie profesională pentru fotbaliștii care se retrag din activitate, FRF nu are. Avem multe găuri care trebuie acoperite, iar banii europeni sunt la dispoziția noastră, dacă știm să-i atragem. Asta înseamnă specialiști în scrierea proiectelor, disciplină financiară și transparență organizațională. Prima condiție deja o îndeplinim. Îl am alături de mine pe domnul Lucian Vișcoțel, cel care vine cu o foarte bogată experiență în scrierea și managementul proiectelor. A fost evaluator pentru proiecte europene, a câștigat și a implementat proiecte cu finanțare europeană atât pentru instituții publice, cât și pentru organizații private.
Aurel Țicleanu – Domnul Aurel Țicleanu bănuiesc că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Craiova Maxima, echipa națională… Cu un palmares profesional impresionant, atât ca jucător cât și ca antrenor, domnul Țicleanu va coordona Biroul pentru Promovarea Fotbalului (dezvoltarea fotbalului pentru copii și juniori, activități de scouting). Am găsit în dumnealui o fire foarte deschisă, lipsită de vanități și orgolii, un om etuziast, foarte dornic să participe la reconstrucția fotbalului românesc din temelii.
Victoraș Iacob – Va face echipă cu domnul Țicleanu în cadrul Biroului pentru Promovarea Fotbalului. Am vrut ca în felul acesta să creez o punte peste generați, ca experiențe diferite să contribuie cât mai mult la dezvoltarea fotbalului românesc. Atât la domnul Țicleanu, cât și la Victoraș Iacob apreciez enorm onestitatea lor, deschiderea, faptul că s-au ținut departe de controverse. Am încredere totală în integritatea și profesionalismul lor, în dăruirea lor, în capacitate de a construi cu responsabilitate și sănătos performanța care să dureze.
Ciprian Paraschiv – Fost căpitan al Politehnicii Iași, retras prematur din activitate din cauza unei accidentări, Ciprian Paraschiv este un exemplu de voință pentru modul în care a reușit să facă trecerea dinspre viața sportivă înspre cariera didactică și administrativă. Este profesor la catedera de Educație Fizică din cadrul Universității de Medicină din Iași, și-a susținut doctoratul în marketing sportiv și a publicat o carte despre violența din sport. Este reprezentantul singurei institutii publice care a construit o bază sportivă din fonduri europene. De asemenea, domnul Paraschiv este reprezentantul României la Comisia Europeană, făcând parte din grupul de experți care se ocupă de gândirea mijloacelor de finanțare sustenabilă a sportului. Ciprian Paraschiv va coordona Biroul pentru Dezvoltare Fotbalistică, având ca obiectiv principal dezvoltarea fenomenului fotbalistic prin promovarea fotbalului feminin, a futsalului, fotbalului pe plajă, fotbalului amator și a fotbalului de timp liber. Evident, va fi sprijinit de reprezentanți ai acestor discipline care i se vor alătura ulterior”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER