E cea mai grea perioadă din cariera ta? Nu. Cea mai grea perioadă a fost la Steaua. Pentru mine e urât, la vârsta mea, să mi se-ntâmple să retrogradez, dar o iau pozitiv. Din astfel de chestiuni, înveți ce să nu faci. Aici au fost mai multe acțiuni care nu trebuiau făcute. Cu siguranță, multe din ce am trăit aici nu se vor regăsi în ce voi face eu în viitor.
Păi ce vrei să faci? Să devin antrenor, am început deja școala în Republica Moldova, pentru că în România e foarte greu, mai ales când ești jucător activ. Am înțeles că nici nu se mai poate.
Cât vrei să mai joci? Cât mă mai țin picioarele. Nu am probleme fizice, am plăcere, iubesc fotbalul, mă duc cu plăcere la antrenamente. Sunt jucători tineri care nu au plăcere, și asta e deranjant. Eu, la 35 de ani, am aceeași plăcere ca și când ieri aș fi început fotbalul. Mi-aș fi dorit din tot sufletul să pun umărul la salvarea Timișoarei, dar n-am fost lăsat.
Tu cu Florin Marin ai avut probleme. Da. A zis că jucătorii pe care i-a adus el sunt, statistic, peste ce a găsit în lot. Dar să facă el calculele acum și să vadă că nu prea îi ies, îi dau cu virgulă. A retrogradat cu jucătorii care au venit. Cei care au venit au făcut 10 puncte în 20 și ceva de meciuri, iar cu jucătorii vechi s-au făcut 26 de puncte. Matematica asta e de partea celor care au fost dați afară.
Pe tine de ce te-a dat afară? Așa a vrut el. Eram singurul jucător din lotul de 25 care mă antrenam singur, pentru că nu mă primea la antrenamente. Eu dacă voiam să fac rău clubului, îi făceam de atunci, pentru că aveam stipulat în contract că trebuie să mă antrenez cu prima echipă.
„Să stea și cei de la FRF și LPF neplătiți patru-cinci luni”
Cum s-a simțit pe teren sistemul cu play-off/play-out? Eu zic că sunt puține echipe în Liga 1. Au fost multe meciuri în play-out, dar este bine ca fotbaliștii să joace multe meciuri. Problema e alta: atunci când joci atât de mult, trebuie să ai vitaminizare, să fii plătit la timp, să ți se rezolve problemele, președintele, patronul să aibă grijă de fotbaliști. La noi, se fac toate din birou, nu din teritoriu.
Toată lumea spune că fotbalul românesc e în regres. De pe teren cum se vede? Cum să se vadă? Păi, dacă transferăm doar în Bulgaria și la arabi… Campionii României merg la bulgari, golgheterul României se transferă în Bulgaria, la arabi se ajunge prin relații. Acum 15-20 de ani, românii mergeau în Spania, în Italia, în Olanda…
Cum au rezistat fotbaliștii români în insolvență? A fost sclavie. Cei de la FRF sau de la Ligă au stat vreodată două, trei, patru luni neplătiți? Să stea și ei 4-5 luni neplătiți și să vadă apoi ce înseamnă să ai obligații față de familia ta, față de copii. Să își bage și ei memorii și să vadă cum e să stai pe la comisii câteva luni și, când îți dă verdict favorabil, să nu poți să-ți iei banii.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER