Membru al CA, Cornel Dinu spune că nu i-a fost prezentat planul propus de Ionuț Negoiță și nu crede că aceasta este calea pe care Dinamo trebuie să o urmeze pentru a se salva
„Mister” este de părere că salvarea lui Dinamo nu poate veni din spatele enunțului: „băgăm bani și schimbăm tot” Administratorul delegat nu are încredere în „unii care au cumpărat acțiuni pe ceasuri, terenuri și apartamente”
Domnule Dinu, Dinamo este într-o situație grea. Este mai grav ce se întâmplă acum față de momentul de la jumătatea anilor 90. Și atunci echipa a fost într-o perioadă foarte dificilă? Nu. Era mai bine atunci. Și îți spun și de ce: pentru că erau mai puțini care decideau. Conducerea era formată din dinamoviști din tată în fiu. Erau și oamenii din MI, generalul Dănescu, Niță, Berechet sau Langa, persoane atașate de istoria clubului. Ne ascultam pe rând, se lua o decizie, o puneam pe scut și mergeam la înfăptuire. Am avut parte de răbdare și am creat o echipă despre care spun că a jucat cel mai bun fotbal de la sfârșitul anilor 90.
Și acum ce lipsește domnule Dinu? Au dispărut dinamoviștii din tată în fiu, e mai greu de luat o decizie? Sunt prea puțini acționari. Sau și doi prea mulți? E vorba de competență. Acum sunt salvatori îndoielnici care vin să schimbe Dinamo după ce au cumpărat acțiuni cu ceasuri, apartamente, terenuri. E o rușine și o umilință pentru istoria acestui club să fie băgat în trocuri de acest gen. E vorba de răsfățați ai momentului, oameni care au constatări de genul: «Joacă prost apărarea» sau «avem nevoie de bani». Dacă ar avea și soluții, atunci ar apărea și competența, dar nu e cazul.
Mă gândesc că vă referiți la planul domnului Negoiță. Sunteți membru al Consiliului de Administrație, dumneavoastră v-a fost prezentat planul dânsului pentru salvarea lui Dinamo? Nu am avut nicio discuție. Gândirea e simplă în acest caz. Momentul în societatea românească este următorul: «Nu mă întreba dacă știu să conduc, conduc așa cum știu». Nu cred că acești băieți cărora le place să se audă la radio sunt profeți sau dețin pietre filozofale. Pretind că le place și doar posedă futbolul. Este un joc în echipă, nu merge de unul singur. Din păcate ne‑au scos în relief răul care mocnea după 1990. La noi, după Hiroshima a venit și Nagasaki. Facem ce ne convine și vorbim ce ne vine la gură, astfel ajungându-se numai la haos.
„Lucescu e subiectiv”
Dar considerați că cei care au fost înaintea domnului Negoiță nu au greșit? Domnul Badea, domnul Borcea… Ba da. Paradoxal, dar intenția a fost de a se face bine, însă acesta de multe ori se obține cu suferință și restricție. La noi a fost de prea multe ori carnaval, iar din bun simț și încredere, dânsul, care știe istoria clubului și de 15 ani a luat multe decizii foarte bune, a căzut și el în această transă. Domnul Badea a fost prea cumsecade și încrezător.
Cum comentați declarația domnului Mircea Lucescu? A spus că poate ar fi timpul ca domnul Badea să-i lase locul unui conducător mai tânăr… Cred că este o declarație subiectivă.
„Am o obligație față de Țălnar și Dinamo”
Domnul Negoiță este la început în acest fenomen. Dumneavoastră l-ați cunoscut și pe domnul Borcea tot în acest moment al devenirii dânsului. Nu cumva seamănă cei doi? Borcea a plecat de jos. Cunoștea istoria echipei, a participat la ea ca suporter, a avut răbdarea să învețe lângă oameni ca Buduru, Stoenescu, eu, domnul Badea, dar într-un anumit moment a devenit euforic, a crezut că investițiile în jucători discutabili vor merge. Viața i-a contrazis și pe el și pe foarte mulți alții din lumea fotbalului care au crezut că jocul este o filozofie. Nici el nu a înțeles în anumite momente că lucrurile se îndreaptă prin suferință, prin durere, exact ca la un tratament medical. Acestea au fost lucruri pe care le-a văzut la mine și la Țălnar, în 96, când îl plăteam cu 100 de dolari salariu. Din păcate, la noi la Dinamo au fost momente cu mult prea puțină logică pur fotbalistică. Nu e de ajuns să băgăm bani și să schimbăm tot. Cine nu are bătrâni sau îi are și nu îi ascultă sau nu îi respectă, ajunge ca noi.
O ultimă întrebare. Coboară Cornel Dinu în iarbă? Am o obligație față de Dinamo și de Țălnar. În 1997, pe strategia făcută de mine, am reușit să facem echipă, la fel în 2000, 2003 și 2010. În ultimul mandat al lui, Dinamo juca cel mai bun fotbal, dar nu a fost răbdare, unitate. A fost debarcat nedrept și a rămas un sacrificat cu meritele recunoscute. Și a mai suportat și un compromis nepermis „operațiunea autobuzul”.
Gentlemenii de obicei stau pe cal și nu uită niciodată cravașa acasă, chiar dacă doar amenință cu ea Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo
Țălnar știe fotbal, știe să lucreze în echipă, are feler ceea ce nu au mulți. Doar puțin trebuie ținut în priză. Sper să fiu ștecherul. Țălnar nu face parte din categoria aventurierilor care au senzația că știu să conducă Cornel Dinu, Administrator delegat Dinamo
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER