15:30 ProSport l-a contactat pe Constantin Zotta, președintele de la FC Brașov, pentru a obține explicații pentru decizia clubului. În ciuda faptului că a fost foarte vehement la finalul partidei cu Petrolul, oficialul brașovenilor nu a mai fost în stare să ofere explicații coerente pentru renunțarea la demers. Mai mult, Zotta a reacționat nervos în momentul în care reporterul i-a subliniat diferența clară între vehemența de acum trei zile și resemnarea din prezent. „Am contestat dreptul de joc al lui Pecanha, dar nici nu era necesar să o facem pentru că într-un asemenea caz organele competente se sesizează din oficiu. Articolul 42 spune că etapele de suspendare se marchează începând cu prima etapă din campionat și Cupa României, nu din Cupa Ligii„, spunea Zotta după meci. Iată ce a spus astăzi:
ProSport: Bună ziua, domnule Zotta! A retras FC Brașov contestația în cazul Pecanha? Constantin Zotta: Nu, nu este o informație corectă!
Care este informația corectă? Informația corectă este aceea că noi am făcut tardiv contestația. Conform regulamentelor în vigoare, trebuia să o facem la startul partidei. Ori noi am făcut-o abia la pauză.
Bun, și în cazul ăsta ce veți face? Întreb pentru că după meci spuneați că nici nu era nevoie de contestație, că trebuia o autosesizare a comisiilor. Păi, da, așa trebuia. Vom vedea dacă mai putem face ceva.
„Ține de strategia noastră să nu mai facem contestație”
Veți renunța la orice cale de atac? (din ce în ce mai nervos) Tu ce vrei acum? Ce vrei să îți declar eu, vrei să scrii o prostie?
Nu vreau altceva decât să îmi explicați de ce după meci contestați atât de aprig dreptul lui Pecanha de a juca, iar acum spuneți că e totul OK, că a fost nepotrivit momentul contestației. (deloc coerent) Da, ține de strategia noastră să nu mai facem contestație. Noi nu mai avem ce să facem acum. Așteptăm, ce-o să fie, o să fie!
V-a influențat cineva de la FRF sau de la LPF în decizia de a renunța la contestație? (foarte nervos) Ce întrebare e asta? Nu există așa ceva, cine să ne influențeze?
Tot nu înțeleg cum ați trecut atât de brusc de la „sută la sută vom câștiga trei puncte. Trebuie respectat regulamentul”, la „ce o să fie, o să fie!” Atât am avut de declarat. Dacă vom mai avea ceva de spus o să vedeți în zilele următoare!
Contactat ulterior de ProSport, patronul echipei FC Brașov, afaceristul Ioan Neculaie, a mărturisit că își menține poziția, aceea că Pecanha nu avea drept de joc în FC Brașov – Petrolul. „Nu am renunțat la nicio contestație. Categoric, Pecanha nu avea drept de joc. Nu trebuia să fie băgat în teren, domnule, ce să mai comentam!”, a spus Neculaie pentru ProSport.
Gruparea FC Brașov a renunțat la contestarea dreptului de joc al portarului echipei Petrolul Ploiești, Peterson Pecanha, astfel încât rezultatul meciului direct din prima etapă rămâne cel înregistrat pe teren, scor 0-1.
Surse federale au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că brașovenii au decis să nu mai conteste dreptul de joc al lui Pecanha, deoarece existau șanse mici de reușită, având în vedere că plângerea a fost depusă la pauza meciului și nu înainte, așa cum prevede regulamentul.
După înfrângerea cu Petrolul Ploiești, scor 0-1, conducerea FC Brașov a anunțat că a contestat dreptul de joc al portarului echipei prahovene, Peterson Pecanha. Președintele Constantin Zotta susținea că FC Brașov trebuie să câștige meciul la masa verde deoarece Pecanha era în stare de suspendare la momentul jocului. El a afirmat că partidele din Cupa Ligii-Adeplast, competiție nou înființată de LPF, nu sunt luate în calcul în executarea suspendărilor.
Portarul Pecanha a fost suspendat pentru două meciuri în penultima etapă a sezonului 2013-2014 a Ligii I. El nu a fost folosit de Petrolul Ploiești în ultima etapă a sezonului și în optimile de finală ale Cupei Ligii-Adeplast.
În aceeași situație cu Pecanha s-a aflat și atacantul formației Astra Giurgiu, Denis Alibec. Eliminat în finala Cupei României-Timișoreana, Alibec nu a fost folosit în următoarele două meciuri ale echipei sale, cel din Supercupa României și cel din optimile de finală ale Cupei Ligii – Adeplast. El a jucat însă pentru Astra Giurgiu în ultimele 20 de minute ale partidei din etapa I cu Concordia Chiajna.
În cazul lui Denis Alibec, Concordia Chiajna nu a depus nicio contestație.
Deși Supercupa României și Cupa Ligii sunt organizate de către FRF, respectiv LPF, articolul 41 (Executarea suspendărilor) din Regulamentul Disciplinar nu le enumeră printre competițiile oficiale: „Suspendarea persoanelor fizice, jucători sau oficiali (alta decât cea pentru cartonașe galbene) se execută începând cu primul joc oficial, desfășurat după luarea hotărârii, respectiv, după eliminarea din teren, în calcul intrând atât etapele de campionat, cât și cele din cadrul Cupei României”.
MEDIAFAX
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER