Steaua încheie un ciclu odată cu disputarea finalei Cupei României. Mulți jucători din actuala formulă a Stelei vor pleca în străinătate, iar perioada petrecută la formația cu Ghencea, mai ales sub comanda lui Laurențiu Reghecampf nu a fost marcată doar prin performanțe notabile, dar și prin transformări fizice la care sigur mulți dintre jucătorii Stelei nici nu se gândeau. Cu ajutorul preparatorului Thomas Neubert, tehnicianul i-a transformat pe foarte mulți fotbaliști în adevărați culturiști, masa musculară a jucătorilor crescând evident în ultimii ani, fără ca principalele calități native ale acestora, precum viteza, să fie afectate.
Unul dintre cele mai bune exemple e cel reprezentat de fundașul Florin Gardoș. La o înălțime de 1,94 metri, fotbalistul e un „pachet de mușchi”. Gambele lui rivalizează cu cele ale lui Piovaccari. Iată-l mai jos, alături de sora și de tatăl lui, imediat după meciul din ultima etapă.
Gardoș a venit la Steaua în 2010, iar transformările fizice sunt uimitoare:
Un alt exemplu e Gabi Matei. Tras pe linie moartă după escapadele nocturne, fundașul dreapta a înțeles mesajul lui Reghecampf atunci când a fost îndepărtat din lot. A tras de el, la propriu și la figurat, să prindă din nou echipa. Matei a venit în 2011 la Steaua, de la Pandurii.
Cornel Râpă e un alt fotbalist din lotul lui Reghecampf care în acest an a arătat o transformare fizică uluitoare. Forța acumulată l-a determinat pe Reghecampf să-l reprofileze fundaș central. Râpă a venit la Steaua în 2013, de la Oțelul Galați.
Daniel Georgievski s-a alăturat lotului stelist în 2012. Și în cazul lui, transformările fizice sunt evidente.
Trei dintre actualii titulari ai Stelei, Tănase, Popa și Chipciu aveau o masă musculară adecvată atunci când au venit la formația din Ghencea. Antrenamentele cu Tommy le-a sporit însă musculatura, nu numai de la picioare, ci pe întreg corpul.
Tănase a ajuns la Steaua în 2009.
Chipciu a ajuns la formația din Ghencea în 2011 de la FC Brașov.
Adrian Popa a fost achiziționat de Steaua de la Concordia Chiajna în 2012, a continuat să acumuleze masă musculară, fără să piardă din viteza nativă, Thomas Neubert lucrând atent cu el la acest aspect.