Inevitabil, evoluția Stelei din acest sezon sub conducerea lui Costel Gâlcă sunt comparate de fani și de oamenii de fotbal cu cele ale lui Laurențiu Reghecampf, cel care a părăsit clubul după doi ani foarte buni. Pretențiile suporterilor Stelei sunt justificate de performanțele anterioare, însă Gâlcă are în față o misiune mult mai grea decât cea a lui Reghecampf, totul din pricina zgârceniei finanțatorului în unul dintre cele mai bune momente ale Stelei din punct de vedere financiar. La capătul unui sezon 2013/2014 care a adus încasări de circa 40 de milioane de euro, Becali și-a schimbat inexplicabil strategia în ceea ce privește investițiile îngreunând sensibil misiunea celor de pe banca tehnică.
Chiar și așa, principala problemă a lui Gâlcă nu vine din lipsa de soluții pentru alcătuirea unui prim „11” puternic, ci din subțirimea băncii tehnice, acolo unde antrenorul nu are nici pe departe variantele din sezoanele trecute. Dacă Laurențiu Reghecampf își permitea luxul de a-i ține în mod constant pe banca de rezerve pe fotbaliști precum Prepeliță, Râpă, Pîrvulescu, Keșeru sau Gabi Iancu, Gâlcă i-a folosit titulari pe aceștia în startul acestui sezon și a completat banca tehnică cu juniorii Vâlceanu, Pham, Aldea sau Grădinaru. „Gâlcă are toate șansele să își facă o carieră la Steaua. Nu vorbește mult, e disciplinat, e muncitor, însă e păcat că nu are la dispoziție fotbaliști de valoare. Îi trebuie jucători, degeaba pleci în concurs cu zece cai, dacă doar doi sunt de rasă„, spunea Dumitru Dragomir la DolceSport, atrăgând atenția asupra problemei actuale cu care se confruntă Steaua.
Echipa de bază a Stelei, cu Gardoș revenit după accidentare și cu Râpă ieșit din schemă, nu este cu nimic mai slabă decât cea cu care Laurențiu Reghecampf a câștigat ultimul titlu
Banca de rezerve a Stelei în prima etapă a acestui sezon
Banca de rezerve a Stelei în prima etapă a sezonului trecut
Reghecampf a pornit cu transferuri de 2,45 milioane euro, Gâlcă a avut doar 700.000 de euro
Diferența în ceea ce privește condițiile de muncă pe care le-au avut la dispoziție cei doi antrenori ai Stelei în cauză este ilustrată cel mai bine de fondurile puse la dispoziție de finanțator pentru transferuri. La debutul pe banca tehnică a Stelei, în startul sezonului 2012/2013, Reghecampf a primit opt fotbaliști noi pentru care a fost plătită suma de 2,45 milioane de euro. Între aceștia, patru au devenit titulari de drept, Pintilii, Adi Popa, Lukasz Szukala și Daniel Georgievski, iar ceilalți au avut evoluții apreciate din postura de rezerve, cu un plus pentru Adi Rocha, cel care a fost unul dintre golgheterii Stelei fiind mai mereu introdus pe parcursul meciurilor. De cealalată parte, Costel Gâlcă a fost nevoit să înceapă cu un buget de transferuri aproape inexistent. Dincolo de aducerea lui Toșca, transfer perfectat în iarnă la cererea lui Reghecampf, Gâlcă l-a mai primit pe Arlauskis, adus liber de contract, dar și pe Valentin Lemnaru, fotbalist pentru care s-au achitat circa 400.000 de euro. Un total de 700.000 de euro investiți în întărirea echipei antrenate de Gâlcă, asta dacă luăm în calcul și transferul lui Toșca.
Mihai Pintilii a devenit, imediat după sosirea la Steaua, unul dintre cei mai importanți fotbaliști din sistemul tactic gândit de Laurențiu Reghecampf. Pintilii a fost și cel mai scump transfer făcut de Steaua după instalarea lui Reghecampf. Foto: Mediafax
Jucătorii aduși de Steaua la venirea lui Costel Gâlcă
Total: 0,7 milioane euro
Jucătorii aduși de Steaua la venirea lui Laurențiu Reghecampf
Total: 2,45 milioane euro
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER