Lotul roș-albaștrilor valorează cu 11 milioane de euro mai mult decât cel al adversarului de azi, dar giuleștenii par mai experimentați și stau mult mai bine la capitolul „trofee câștigate”
*34 de trofee au în palmares jucătorii Rapidului, față de numai șapte bifate de fotbaliștii antrenați de Laurențiu Reghecampf
*Giuleștenii au în lot șase campioni ai României, dintre care Pancu și Grigore au câștigat titlul chiar cu Rapid
Primul loc ocupat în clasament, dar și statutul de gazdă o transformă pe Steaua, în viziunea multora, în favorită azi, în fața celor de la Rapid. În plus, echipa lui Gigi Becali are și al doilea cel mai valoros lot din Liga I, conform transfermarkt.de, după CFR Cluj. Lotul pe care îl are la dispoziție Reghecampf este cotat la aproape 31 de milioane de euro, cu 11 mai mult decât valoarea tuturor rapidiștilor. Totuși, analizând cele două loturi, se vede destul de clar că oaspeții de astăzi au un plus consistent de experiență, dar și mult mai multe trofee câștigate. Pancu, Grigore, Grigorie, Bilașco, Burcă și Apostol au în palmares câte un titlu de campion, în timp ce Herea, Glauber, Surdu și Constantin, ultimul accidentat, și-au adjudecat măcar o Cupă sau o Supercupă.
Bilașco și Surdu, „premianți” cu Steaua
De partea cealaltă, steliștii nu se pot lăuda decât cu doi campioni, Rusescu și Bălan, care s-au încoronat în 2009 cu Unirea Urziceni și cu cinci câștigători ai Cupei României, toți cu Steaua, în 2011: Tătărușanu, Gardoș, Latovlevici, Tănase și Stanca. Interesant este că două dintre trofeele din palmaresul rapidiștilor au fost câștigate în tricoul roșu-albastru! Surdu și Bilașco și-au adjudecat, în 2011, Cupa României, alături de echipa din Ghencea, care a învins-o în finala jucată la Brașov, pe Dinamo, cu 2-1.
Rapidiștii, mai multe meciuri la națională
Un alt capitol la care jucătorii pe care îi are la dispoziție Ovidiu Sabău stau mai bine, este acela al selecțiilor la echipele naționale. La ultima acțiune a selecționatei României, Victor Pițurcă a convocat șapte steliști și niciun rapidist, dar, per ansamblu, giuleștenii au acumulat mai multe meciuri sub tricolor. 108 mai exact, cu „liderul” Codrea, care și-a trecut deja în CV 44 de selecții la națională. În plus, Bozovic, Ilijoski și Glauber au jucat și ei pentru țările pe care le reprezintă, primul bifând chiar 28 de selecții sub culorile Muntenegrului. Din tabăra Stelei, singurul care a depășit borna „20” este Cristi Tănase.
Glauber, internațional cariocas
Unul dintre câștigurile Rapidului din debutul sezonului este Glauber Berti, fundaș central venit în 2010 de la Sao Caetano. Dacă ne gândim că Glauber a jucat pentru Nürnberg (2005-2008), unde a cucerit și o Cupă a Germaniei (2007), enunțul de la începutul știrii nu ar trebui să mire. În plus, jucătorul a bifat o selecție și în naționala Braziliei, în aprilie 2005, într‑un amical cu Guatemala, câștigat cu 3-0.
24,6 ani este media de vârstă a lotului Stelei
108 meciuri au disputat cele două echipe în Liga 1
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER