Început în forță de campionat al echipei pregătite de Laurențiu Reghecampf! Victoria cu 3-0 obținută duminică seară, în Ghencea, contra Ceahlăului, a dus Steaua la 13 puncte în cinci partide, la patru în fața CFR-ului și cinci față de Dinamo (cu un meci în minus) și Vaslui, principalele urmăritoare dintre granzi în acest start de sezon. Cu toate că a avut o serie de adversari modești, fără nicio întâlnire cu altă contracandidată la titlu, Steaua a reușit să treacă fără probleme de echipe care, cel puțin sezonul trecut, au privat-o de puncte importante cu care ar fi putut câștiga campionatul.
Performanța realizată de elevii lui Reghecampf este fără precedent în ultimii șase ani. Ultima dată când Steaua a avut o linie de clasament atât de bună după primele cinci meciuri a fost în sezonul 2006-2007, pe vremea când echipa era pregătită de Cosmin Olăroiu. În ciuda startului bun de atunci, Steaua a terminat pe locul doi, la șase puncte în spatele lui Dinamo!
O altă performanță reușită de Reghecampf este aceea că a readus spiritul ofensiv în Ghencea. Cu 14 goluri marcate în primele cinci meciuri, Steaua a realizat ceea ce nu s-a mai putut face din sezonul 2000-2001. Atunci, echipa era antrenată de Victor Pițurcă și a marcat 15 goluri în primele cinci partide. Mai mult, la finalul acelei ediții de campionat, Steaua și-a adjudecat titlul cu numărul 21, în special grație atacului, cel mai bun, la egalitate cu Dinamo, (56 de goluri marcate). Dacă atunci Jean Vlădoiu marca în fiecare dintre primele meciuri și ajungea la opt goluri, acum Raul Rusescu are șase reușite în cinci partide.
Nu e surÂprinzător că Steaua este în față. E principala favorită la titlu Petre Grigoraș, antrenor Pandurii
Numărul de puncte și golurile lui Rusescu sunt un semn că Steaua va face ce am făcut noi în 2001. Va lua titlul! Jean Vlădoiu, fost atacant Steaua Era normal să fim sus după primele cinci etape, pentru că am întâlnit adversari modești Unul dintre managerii de la Steaua
13 goluri din careu, precum Barça!
Spre deosebire de anii trecuți, în care Steaua era considerată o echipă specialistă în fructificarea fazelor fixe, sezonul actual lucrurile s-au schimbat. Din cele 14 goluri marcate în primele cinci etape, 13 au fost înscrise cu șuturi sau lovituri de cap din interiorul careului de 16 metri. Asemănător stilului Barcelonei, echipă care, în majoritatea cazurilor, duce mingea până în careul adversarului atunci când înscrie, Steaua a procedat altfel doar prin Tănase, la golul de 5-1 cu „U” Cluj. Atunci, decarul a marcat printr-un șut plasat chiar de la marginea suprafeței de pedeapsă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER