Acționarii nu vor mai avea dreptul să‑și recupereze banii împrumutați clubului. Orice sumă investită în „Ștefan cel Mare” va fi considerată sponsorizare. Înainte de reorganizarea acționariatului din această primăvară, regulile la Dinamo erau simple. Fiecare dintre acționari plătea cheltuielile pentru salarii sau achizițiile de jucători, iar apoi solicita de la casierie o adeverință pentru suma respectivă. Din acest motiv s-a ajuns la situația ca Adrian Cristea să fie revendicat de Florian Walter la „U” Cluj în contul creanțelor acumulate, de 1.500.000 de euro. La fel și Vasile Turcu, retras de la echipă, care mai are de primit mai mult de un milion de euro în contul banilor împrumutați de el în trecut.
Din luna mai 2011, regula nu mai este de actualitate. Iar suporterii nu vor mai avea ocazia să îi numească pe șefii de la Dinamo „creditori, în loc de acționari”. Pentru că, odată cu instalarea lui Dragoș Săvulescu drept președinte delegat al clubului, această „portiță” s-a închis subit. De acum, orice ban care va fi plătit de Dinamo va face parte din bugetul anual, iar orice altă plată făcută de către orice acționar către jucători sau către oricare altă destinație va fi considerată contribuție benevolă, adică sponsorizare.
„Până acum, la Dinamo s-a plătit ca la lăutari!”
Prin birourile din „Ștefan cel Mare” circulă deja o glumă: „S-a plătit ca la lăutari, cu banii jos, acum s-a terminat”. Avantajul noii metode: stabilitatea financiară! Deoarece viitoarele bugete anuale nu vor mai începe prin a fi cheltuite prin returnarea datoriilor. Iar orice sumă încasată prin vânzarea vreunui fotbalist nu va fi virată direct către acționarul care a plătit cumpărarea jucătorului de către Dinamo.
„Vom încerca să facem o altă politică financiară a clubului pe metode occidentale„, Dragoș Săvulescu, președinte delegat Dinamo
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER