În afară de Viitorul și FCSB, care erau aproape sigure de prezența în play-off încă înaintea reluării campionatului Ligii 1 la începutul lunii februarie, toate transferurile din iarnă ale celorlalte echipe din jumătatea superioară a clasamentului vizau același lucru: accederea în mini-campionatul granzilor.
Puțini dintre acești jucători au devenit rapid titulari de drept și mai puțini au fost cei care pot fi considerați decisivi. Din acest punct de vedere, CFR Cluj pare că a dat cea mai importantă lovitură. Ciprian Deac a fost decisiv în două partide, care la rândul lor au fost decisive în calificarea ardelenilor în play-off. Mijlocașul a marcat golul egalizator din partida cu FCSB (1-1) și a bifat și reușita cu care CFR a învins Viitorul (1-0). Fără cele patru puncte, formația lui Vasile Miriuță n-ar fi prins locul de play-off.
De altfel, Deac a fost și singurul jucător adus în iarnă de CFR și folosit de Vasile Miriuță. Antal și Spehar, celelalte transferuri ale clujenilor n-au debutat încă.
Deac a înscris două goluri pentru CFR de la revenirea în iarnă la echipa clujeană. Foto: facebook Academica de fotbal Gheorghe Hagi
Morar, cele mai multe reușite
Celelalte echipe calificate s-au bazat mai mult pe vechii jucători și n-au avut oameni decisivi, în rezultatele care le-au dus între primele 6. Transferurile Astrei au punctat abia la meciul de aseară, cu FC Botoșani, când echipa era deja calificată în play-off. Belu și Sergiu Buș au bifat golurile doi și trei în victoria trupei lui Șumudică.
Nici Dinamo nu s-a folosit foarte mult de Bumba, Bawab sau Rivaldinho. Singurul jucător devenit titular cert este Dielna, dar niciunul dintre aceștia nu s-au remarcat cu vreo reușită, de când au fost aduși.
CS U Craiova s-a baza mai mult pe fundașul Dimitrov, dintre jucătorii aduși în această iarnă. Cu toate că au avut cele mai multe transferuri, noii jucători ai oltenilor nu se pot lăuda cu vreo reușită, până acum.
Nici pentru FCSB și Viitorul jucătorii veniți în iarnă nu au adus atât de multe puncte, la fel ca Deac. La echipa lui Reghecampf Alibec are 2 goluri, care au adus două puncte, în jocurile cu CFR și Gaz Metan, în timp ce Gnohere a marcat tot atâtea goluri și a adus tot două puncte, prin reușitele din jocurile cu FC Voluntari și ASA Târgu Mureș.
Viitorul se laudă cu Vlad Morar, care a marcat 3 goluri, doar că toate au fost reușite în același meci, cu ACS Poli Timișoara.
Vlad Morar a înscris 3 goluri în 2017 pentru Viitorul. Foto: facebook Academica de fotbal Gheorghe Hagi
Cât au jucat în Liga 1 noile achiziții ale echipelor calificate în play-off:
Viitorul Vl. Morar – 339 minute, 3 goluri N. Roșu – 260 minute, 0 goluri Mladen – 0 minute
FCSB Bălașa – 346 minute, 0 goluri Alibec – 313 minute, 2 goluri Gnohere – 213 minute, 2 goluri Pleașcă – 0 minute
Astra Belu – 180 minute,1 gol Pițian – 161 minut, 0 goluri Sg. Buș – 48 minute, 1 gol Iliev (portar) – 45 minute
CFR Deac – 330 minute, 2 goluri Antal – 0 minute Spehar – 0 minute
Dinamo Dielna – 270 minute, 0 goluri Bumba – 224 minute, 0 goluri Bawab – 108 minute, 0 goluri Rivaldinho – 4 minute, 0 goluri Cerniauskas (portar) – 0 minute
CS U Craiova Dimitrov – 360 minute, 0 goluri Bucurică – 270 minute, 0 goluri Mingote (portar) – 180 minute Barthe – 134 minute, 0 goluri Fajic – 128 minute, 0 goluri S. Drăghici – 0 minute
Punctele aduse de reușitele achizițiilor:
Deac – 3 puncte (FCSB 1-1, Voluntari 1-0) Alibec – 2 puncte (CFR 1-1, Gaz Metan 1-1) Gnohere – 2 puncte (Voluntari 2-2, ASA 1-1)
*s-au luat în considerare doar golurile decisive, fără de care nu s-ar fi obținut rezultatul
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER