Nicolae Grigore a venit de pe bancă și a reușit „dubla” Rezerva Surdu a obținut un penalty și a contribuit la marcarea golului de 3-2
Dacă 2-0 e cel mai periculos scor, sâmbătă seara pe Giulești s-a dovedit că e și mai periculos când conduci cu 2-0 și ai om în plus. Cei care au adus sprijin acestei afirmații sunt Sabău și Andone, care prin acțiunile lor au dat un curs neașteptat partidei.
Ce i-a ieșit lui Sabău
Când pierzi un om, ideal e să te orientezi spre un sistem 4-4-1. Neluțu și-a dat seama că nu poate juca astfel avându‑i la mijloc pe Herea și Goga, doi jucători care n-au o capacitate de efort ieșită din comun. În locul lor au apărut maratonistul Nicolae Grigore și Milisavljevic, trimis pentru a face joc dublu de bandă pe stânga cu Bozovic. Teoria spune că atunci când ai un stoper eliminat în prima repriză, indiferent la ce scor, bagi altul și scoți un jucător ofensiv, în general al doilea atacant. Sabău a rezistat tentației de a renunța la Herea sau Goga și de a-l băga pe Marius Constantin. L-a trimis fundaș pe Pavlovic, care oricum n-avea cine știe ce forță de creație la mijloc și astfel și-a păstrat o schimbare ofensivă. Astfel, a avut posibilitatea să-l introducă pe Surdu într-un moment în care echipa era pe val și se simțea nevoia unui jucător proaspăt în față.
Ce nu i-a ieșit lui Andone
După accidentarea lui Ronny, CFR a rămas fără vârf. Astfel, n-a mai avut cine să împiedice din fașă, prin pressing, construcția Rapidului.
Sistemul cu trei fundași centrali a fost abandonat la pauză prin urcarea lui Maftei la mijloc. Astfel, acolo s-a creat o aglomerație fără sens, cu fostul rapidist alături de Godemeche și Vass. Apoi, prin scoaterea lui Hora, a slăbit flancul drept, permițându-i lui Milisavljevic să se miște ca peștele în apă. În sfârșit, a treia schimbare, Ivo Pinto cu Panin, a fost destul de curioasă. Un fundaș dreapta în locul altui fundaș dreapta într-un moment când poate c-ar fi fost mai indicată dublarea flancului drept prin scoaterea unuia dintre cei trei mijlocași centrali. Peste câteva minute avea să se accidenteze Vass, iar CFR-ul, cu toate schimbările făcute, să nu mai poată beneficia de superioritatea numerică în ultimele 25 de minute.
Departe de gândul de a postula că Sabău ar fi antrenor mai bun ca Andone, trebuie doar observat că inspirația la schimbări poate decide soarta unui meci. Dincolo de alte discuții cum ar fi cele legate de arbitraj sau de oboseala CFR-ului, înlocuirile par să fi dat soluția acestui meci pe care nu-l vom uita ușor.
E una dintre victoriile de referință ale Rapidului, care va rămâne în istorie Marian RADA, antrenor secund Rapid
Paszkany a găsit vinovatul: „Tudor”
Șefii campioanei au dat vina pe Alexandru Tudor pentru înfrângerea din Giulești. Nu e prima dată când CFR îl acuză pe Tudor de viciere de rezultat. În 2008, acesta nu a acordat două penalty-uri CFR‑ului în Ghencea (3-1 pentru Steaua). În 2011, Tudor nu a văzut un gol al lui Kapetanos în meciul câștigat de Dinamo, 2-3 la Cluj. În acest an, același arbitru a fost acuzat de cei din Gruia că a mințit în raportul de joc al meciului „U” – CFR pentru a nu da victorie la masa verde pentru „feroviari”, după incidentele de pe Cluj Arena. „Tudor a fost principalul vinovat la toate evenimentele petrecute la meciul cu „U”. De asemenea are antecedente împotriva noastră, când ne-a refuzat mai multe penalty-uri într-un meci cu Steaua. Cu Rapid a comis două mari greșeli. Penalty-ul la Surdu a fost simulare (foto) și trebuia eliminare la Grigore”, au fost declarațiile lui Paszkany despre Tudor.
Ne-am bătut singuri, am pierdut pe prostia noastră. Din păcate, s-a rupt totul după ieșirea lui Ronny Ioan ANDONE, antrenor CFR
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER