Veste bună primită astăzi de conducătorii Rapidului, după ce Tribunalul București a acceptat astăzi cererea de amânare a planului de reorganizare a clubului giuleștean până pe 22 noiembrie. Astfel, Rapidul scapă de spectrul falimentului, cel puțin pentru următoarele două luni.
Cererea a fost depusă de șefii Rapidului, după ce planul inițial devenise imposibil de pus în practică, fiind făcut în care echipa juca în Liga 1.
Conducătorii clubului giuleștean au cerut amânarea, după ce datele problemei s-au schimbat ca urmare a retrogradării echipei. Noii conducători au prezentat acte conform cărora datoriile clubului s-au micșorat, după ce mai mulți jucători au fost convinși să renunțe la sumele restante.
Dacă planul de redresare ar fi fost respins astăzi de Tribunalul București, Rapidul ar fi intrat în faliment și ar fi fost exclus din campionat. În aceste condiții, clubul patronat de Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu rămâne în stare de insolvență, iar noul plan de reorganizare trebuie să fie definitivat până pe 22 noiembrie.
La 17 mai, Tribunalul București a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvență al societății care administrază gruparea giuleșteană de fotbal.
Instanța de fond și mai apoi Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal au respins dosarul FC Rapid, club aflat în insolvență, privind acordarea licenței pentru ediția 2013-2014 a Ligii I. Motivul a fost legat de neconfirmarea planului de reorganizarea de către tribunal până la data analizei cererii de acordare a licenței.
La 6 iulie, Comitetul Executiv al FRF a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menținerea în primul eșalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licențiere, și Concordia Chiajna, formația retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent). Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleștene de a juca în primul eșalon, în condițiile în care nu are licență. Ilfovenii au jucat, totuși, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.
La 2 august, TAS a obligat Federația Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA.
SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanțe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență.
La masa credală au fost înscriși 163 de creditori care au solicitat creanțe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
La 7 decembrie, Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos.