Giuleștenii îi cer lui Viorel Duru să respecte legea insolvenței în momentul în care va analiza dosarul de licențiere pentru următorul an competițional. Acționarii rapidiștilor susțin că forurile decizionale ale FRF trebuie să țină cont de problema insolvenței, având în vedere particularitățile unei astfel de proceduri.
Cum este acum În acest moment, data limită pentru depunerea dosarelor de licențiere este 31 martie 2014, când cluburile trebuie să facă dovadă că nu au datorii față de angajați, jucători și antrenori. Astfel, după ce U Cluj a obținut licența la TAS în vară (deși era în proces de insolvență), Viorel Duru a introdus în RNLC (Regulamentul Național de Licențiere) un amendament prin care și cluburile în insolvență pot să primească licența dacă au planul de reorganizare confirmat de judecătorul sindic până la 31 martie 2014.
Ce vor giuleștenii Rapidiștii au cerut ca, în cazul în care planul de reorganizare nu va fi aprobat până pe 31 martie, să primească, totuși, licență provizorie. Astfel, dacă până la finalul lunii iunie, când Comitetul Executiv al FRF va omologa rezultatele din Liga I și Liga a-II-a, planul a fost confirmat, licența va fi definitivă. Dacă, însă, judecătorul nu va fi de accord cu planul de reorganizare, licența să fie ridicată! Acționarii vișiniilor și-au argumentat cererea prin faptul că termenele date de Tribunalul București sunt lungi și că, astfel, ar risca să nu aibă planul aprobat de judecătorul sindic până la data limită impusă de FRF.
Rapidiștii vor să se judece în civil
Un alt punct pus în discuție de rapidiști cu Viorel Duru este modul prin care se pot contesta deciziie luate de Departamentul de Licențere din cadrul FRF. În acest moment, un club care nu primește licența se poate adresa doar la TAS, fiind obligat să semneze o convenție arbitrală. Însă giuleștenii vor să aibă posibilitatea să meargă și în instanțele civile. Tocmai în acest sens au propus și modificarea regulamentului.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER