Cu o populație de 51.000 de locuitori, Insulele Feroe are printre cele mai mici arii de selecție din Europa. Există doar 7.000 de bărbați între 18 și 36 de ani, vârsta propice pentru fotbalul de performanță. Naționala pe care o întâlnim marți aduce 8 jucători din campionatul intern, o competiție de semiprofesioniști, cu sportivi care au un job pe lângă „meseria” de fotbalist. „Jumătate din lot, 8-9 jucători, nu știu cu exactitate”, a răspuns selecționerul Lars Olsen când a fost întrebat câți dintre elevii săi au și altă slujbă în afara celei de fotbalist. Profesioniștii vin din campionate precum cel al Islandei, Norvegiei și Danermarcei, excepția fiind atacantul Edmundsson, care joacă la Arminia Bielefeld.
Au bătut Grecia de două ori
Cele mai mari victorii din istoria naționalei din Insulele Feroe sunt din 2014 și 2015, când nordicii au învins Grecia, atât în deplasare, cât și acasă (1-0 și 2-1). În 2016, naționala din Feroe a remizat cu Ungaria, 0-0, iar în ultimii ani feroezii au mai înregistrat victorii cu Liechtenstein, Letonia, Andorra și Malta. România figurează în istoria adversarului de mâine cu una dintre cele mai rușinoase înfrângeri. A fost o victorie cu 7-0 în 1992.
I-am bătut cu 1-0 acum 4 ani
Ultima dată i-am învins cu 1-0 la București, iar selecționerul Olsen nu vede naționala lui Contra drept una de speriat. „Echipa din Feroe seamănă cu cea de acum 4 ani. Echipa României este o echipă nouă. Acum 4 ani echipa României s-a calificat la Euro, era o echipă puternică. Cred că echipă României este undeva la mijlocul echipelor din Europa, o echipă tânără care poate fi în top. Suedia a fost echipa mai bună, dar a doua repriză a fost echilibrată, în special după intrarea lui Keșeru”, a spus Olsen.
Paradoxal, printre remarcații selecționerului din Feroe au fost și fundașii centrali, atât de criticați de mulți oameni de fotbal din România. „Keșeru a fost foarte bun după ce a intrat, Stanciu și Marin au fost doi jucători muncitori, iar fundașii centrali sunt puternici”, a mai spus Olsen.