Rapid mai are doar o șansă ipotetică de a se salva de la dispariție dacă luni, 11 iulie, la Curtea de Apel, judecătorul sindic va accepta să suspende sentința de faliment a Tribunalului București. Această speranță este însă atât de mică încât niciunul dintre practicienii în insolvență și avocații specializați în falimente contactați de ProSport nu a acceptat să o ia în calcul.
După ce Curtea de Apel a decis, joi, să respingă cererea de suspendare provizorie a sentinței de faliment (care ar fi fost valabilă până pe 11 iulie, când urma să se judece de fapt cazul), la baza de la Pro Rapid s-a tăiat electricitatea (tot din cauza datoriilor). Angajații au plecat acasă, jucătorii – la fel. Sursele ProSport spun că Dinu Gheorghe, cel care a condus clubul din 15 iunie în calitate de „prieten”, negociază plecarea la ASA Tg. Mureș (alt club în insolvență). Informația a fost, totuși, infirmată de Cristian Cherteș, directorul general de la ASA: „Noi colaborăm foarte bine cu Daniel Stanciu. Nu se pune problema să-l aducem pe Dinu Gheorghe în acest moment”.
În acest moment, Rapid mai există doar scriptic. Puținii angajați din administrativ sunt în preaviz – cu excepția Mariei Dincă, directoarea economică, persoană care a și fost delegată, de altfel, să reprezinte clubul marți, 12 iulie, la Adunarea Generală a LPF. Nu există conducere sportivă și antrenori, iar jucători sub contract au rămas câțiva.
Valerii Moraru trebuie să aducă urgent 4,5 milioane de euro, pentru ca Rapid să se mai salveze
Singura salvare este ca, în cel mai scurt timp – o chestiune de zile -, patronul Valerii Moraru să aducă 4,5 milioane de euro, bani cu care să se achite datoriile clubului. În lipsa acestei infuzii de capital, soarta Rapidului e pecetluită.
LPF: nu virăm banii în contul Rapidului dacă nu se iese din faliment
LPF a confirmat oficial, pentru ProSport, că nu va vira în contul clubului prima rată din drepturile TV – circa 400.000 de euro – dacă nu se iese din faliment până pe 12 iulie, când e programată Adunarea Generală a ligii.
Suma reală pe care o încasează nou-promovatele din drepturile TV este de aproape 450.000 de euro, însă circa 30.000 de euro sunt opriți din oficiu de LPF pentru a se plăti baremul arbitrilor pentru sezonul care urmează.
Banii rămași, pe care patronul Valerii Moraru spera să-i obțină prin suspendarea falimentului, nu ar fi fost însă suficienți ca să se achite împrumutul făcut pentru plata lui Obed (60.000 de euro), datoriile restante către fotbaliștii care au jucat în returul sezonului trecut (peste 150.000 de euro plus taxele la stat) și să se mai dea bani pentru achiziția altor fotbaliști, prime de instalare, salarii (toți voiau plata în avans, temându-se că rămân fără bani la o echipă în faliment), transport, chiria stadionului, cazare etc.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER