Pavlovici îl suna pe Mircea Lucescu să-i spună de Frățilă că e grav bolnav, dar până la urmă el s-a dus primul
Cornel Pavlovici nu s-a bucurat de popularitatea lui Sergiu Nicolaescu, nici în timpul vieții, nici acum după ce a murit. Dar cu siguranță a fost un artist al fotbalului. Fostul golgheter al Stelei din sezonul 1963-1964 a decedat marți dimineață, în spital, dar zilele sale erau numărate pentru că, așa cum a povestit bunul său prieten Ion Pîrcălab, înainte de Crăciun „Pavca”, în vârstă de 70 de ani, suferise o comoție cerebrală în propria casă, unde locuia singur. Fata sa l-a găsit atunci și l-a dus la spital.
„Pavlovici a fost cel mai bun prieten al meu. El a murit la 6 dimineața, iar la ora 8 m-a sunat fata lui și mi-a spus. Era singur, era puțin abandonat, bani nu prea erau, în ultima lună ajunsese cam dărâmat. Îl sunam și de trei ori pe zi și îmi zicea: „Mă, sună-mă mai des, că pe mine nu mă sună nimeni.” Astă vară l-am scos la o bere, la o terasă, prin cartierul Floreasca. Ce fericit era, așa bucuros că are pe cineva aproape. Însă, de vreo lună de zile nu am mai dat de el, nu mai avea nici telefon, se chinuia singur. Au mai murit colegi ai mei, dar nu am fost niciodată așa trist ca acum”, a spus Pîrcălab, ieri, pentru Prosport.
Lucescu: „Nu pot să cred! Cum a murit?” Pe Mircea Lucescu l-am luat prin surprindere când i-am telefonat ieri să-i dăm vestea morții lui Pavlovici. „Nu pot să cred! Cum a murit? Uite, sunt acasă în București și nu știam… Am ținut mult la el. Era un vârf senzațional! Incredibil, acum o lună, Pavca m-a sunat să-mi spună că Frățilă (n.r. fost fotbalist de la Dinamo cu care Pavlovici și-a împărțit în 1964 titlul de golgheter) e grav bolnav. Și uite, acum s-a dus el”, s-a mirat Lucescu.
După ce și-a terminat cariera de jucător, în 1973, Pavlovici a fost o prezență discretă. S-a despărțit de soție, care în ultima vreme îl amenința că-i va lua locuința. Suferea de diabet și de artrită, avea o pensie mică de doar 700 de lei. În ciuda necazurilor care i-au ieșit în cale, „Pavca” era cunoscut pentru firea lui veselă, optimistă și amuzantă.
Era mereu pus pe șotii Ienei și-a adus aminte de un asemenea moment: „Când a venit Pavlovici la Steaua, eram ca tatăl lui! Un tip care știa să țină atmosfera la echipă, cu glume bune. Țin minte, am fost în Vietnam, la campionatul țărilor socialiste, în 1963. Și ne-am împrietennit cu cei de la Sparta Praga, de la Honved Budapesta, și în fiecare seară ne așezam la masă și aduceam câte ceva de băut. Într-o seară cehii, într-o seară ungurii, într-o seară noi. Când a venit rândul nostru, Pavca s-a dus la recepție și a adus un bax mare de bere. Zic: cât ai dat mă pe ăsta sau l-ai luat pe semnătură? El îmi zice, am semnat în dreptul albanezilor că nu suntem așa buni prieteni cu ăia”!
Tot cuvinte de laudă are despre Pavlovici și unul dintre cei mai buni priteni ai săi, Constantin Frățilă: „Un bun camarad, am numai cuvinte de laudă, un om adevărat. Și fotbalist talentat! Când ne întâlneam pe teren, ne scoteam ochii, iar după meciuri, făceam niște șprițuri puternice”. Din păcate, nici fostul golgheter dinamovist, în vârstă tot de 70 de ani, nu o duce deloc bine. „De o săptămână nu pot ieși din casă, am probleme la piciorul drept, unde am fost operat și am și proteza. Mă doare rău, nici cârjele nu mă mai ajută, și nu are cine să mă ducă și pe mine la el la înmormântare”, a spus el.
Am fost mereu atras de acest om deosebit, care reușea să binedispună pe oricine cu starea sa de spirit extraordinară Helmuth Duckadam, fost portar Steaua
L-a înlocuit la Steaua pe celebrul Ion Alexandrescu. A avut o bătrânețe chinuită. Dumnezeu să-l odihnească! Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo
A fost unul dintre cei mai talentați atacanți din generația sa, un marcator, un om plăcut, simpatic Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER