Robert Mureșan a ieșit pe locul 2 în top la categoria „Sportivul Anului 2014”. La o distanță mare de câștigătoare, Simona Halep, dar și la multe voturi de locul 3, cel ocupat de Cristina Neagu. Robert Mureșan a obținut în sezonul 2014 cel mai bun rezultat românesc într-o etapă de Campionat Mondial, locul 8 în cursa de la Imola la clasa Superstock 1000. Sezonul a fost încheiat pe locul 13 la general dintr-un total de 30 de piloți care au punctat. Motociclistul român spune că nu se aștepta să intre în top 3 în momentul în care a văzut numele nominalizate pentru acest titlu. „Sincer, nu credeam că o să ajung pe locul doi, speram să ajung pe undeva pe la mijlocul clasamentului. M-a surprins numărul mare de voturi pentru mine„. Mureșan vede totul ca pe un semn cum că privirea iubitorului de sport din România s-a îndreptat și către motorsport. „Eu sunt de părere că lumea va începe să cunoască sportul acesta mai bine și să îl urmărească mai mult dacă vor mai fi rezultate”.
Robert Mureșan (cască albă, motocicleta cu numărul 5) a fost unul dintre cei mai buni piloți de la clasa Superstock 1000 care au concurat pe o motocicletă BMW S1000 RR. Foto: Arhivă personală
Chiar și în condițiile popularizării din ce în ce mai susținute pentru motociclism, Robi Mureșan vede extrem de dificilă o performanță proprie care să îl poată ajuta să devină, în 2015, sportivul anului peste Simona Halep. „Ar fi destul de greu să mă gândesc la asta, dar aș putea să micșorez substanțial distanța. Cred că dacă voi ajunge undeva în primii 5 piloți voi avea o șansă destul de bună să fac asta. Iar obiectivul acesta nu este imposibil, mai ales dacă vom respecta planurile pentru anul 2015. Cu un inginer BMW și cu o motocicletă mai performantă cred că vom putea fi la bătaie în top 5 sezonul următor, cu șanse de podium la unele etape„.
Fără excepție, performanța în motorsport este condiționată de sprijinul financiar pe care piloții și echipele lor îl pot atrage din sponsorizări. Cu un mare minus din acest punct de vedere în comparație cu piloții din Europa de Vest, Mureșan speră într-o ameliorare a situației sponsorizărilor în 2015. „Eu sunt obișnuit cu promisiunile, dar de data asta sper să se și îndeplinească. Semnele sunt destul de bune, mai ales că și cei de la Consiliul Județean Arad mi-au promis ceva mai substanțial pentru anul viitor„, spune pilotul.
MotoGP, marele țel
Robert Mureșan a fost singurul motociclist al României care a reprezentat țara noastră în MotoGP, pe vremea când avea 16 ani. Arădeanul a concurat atunci la clasa mezină, 125 cmc, și speră într-o revenire în circuit, dar la clasa regină. „Depinde foarte mult de ce se va întâmpla în sezonul următor. Aș putea să mă bat în primii 5 piloți la Superstock 1000 și apoi să trec la Moto2. Dar decât să fac asta prefer să trec de la Superstock 1000 la Superbike și de abia de acolo să fac, dacă va fi posibil, trecerea la MotoGP. Acesta ar fi planul optimist„, mărturisește pilotul.
Cea mai bună performanță a lui Robert Mureșan în 2014 a fost obținută în cursa de la Imola. Pilotul arădean a reușit să se claseze pe locul 8. Foto: Arhivă personală
Cristina Laslo, campioană mondială: „E greu să rivalizăm cu Halep, dar pentru mine este o mare realizare”
O prezentă care a surprins plăcut în top-ul „Sportivul anului” a fost handbalista Cristina Laslo, cea care s-a clasat în final pe locul 5. Cristina este flatată de rezultatul obținut în urma voturilor oamenilor, însă este realistă și spune că este aproape imposibil ca o jucătoare de handbal să o poată detrona pe Simona Halep în preferințele oamenilor. „Pentru noi va fi mai greu să rivalizăm cu Simona Halep în anii ce vor veni. Ea este implicată într-un sport individual, la noi trebuie să iasă în evidență echipa și apoi jucătoarea. Este o mare realizare că am intrat în acest top. Te simți foarte bine când știi că lumea te apreciază, te votează„, a spus Cristina Laslo pentru ProSport.
La doar 18 ani, Cristina Laslo este căpitanul echipei naționale care a cucerit titlul mondial la handbal junioare. Este legitimată la „U” Cluj, în prima ligă și este curtată de câteva echipe importante din România, dar și din străinătate: CSM București, HCM Baia Mare sau Buducnost.
Știai că avem o pagină de Facebook în care discutăm doar subiectele speciale?
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER