VIDEO | Interviu cu Burleanu. Președintele FRF acuză vehement „haiduciile” lui Mircea Sandu: terenuri la preț dublu, finale de Cupa României organizate la costuri de patru ori mai mari

  • Publicat:
  • Actualizat:
ProSport i-a solicitat un interviu lui Răzvan Burleanu, cerându-i să clarifice ultimele evenimente în care a fost implicată Federația Română de Fotbal (FRF). În prima parte a dialogului, publicată duminică de site-ul nostru, noul președinte al FRF a avansat ideea debarcării lui Mircea Sandu din funcția de președinte onorific al federației și a spus despre Adalbert Kassai, aflat în concediu medical, că se ascunde în spatele unor proceduri. În continuarea interviului, Burleanu vorbește despre puzderia de nereguli pe care spune că le descoperă zilnic în actele de pe vremea lui Mircea Sandu, despre cheltuielile exagerate ale vechii conduceri la finalele Cupei României și despre un teren cumpărat la suprapreț.
  • Răzvan Burleanu susține că nu are emoții în privința validării sale ca președinte al FRF, speță care se va judeca pe 3 iunie, la Tribunalul București, vorbește despre relația cu Gheorghe Chivorchian și despre blaturile din Liga I
Atmosfera în Casa Fotbalului pare mult mai relaxată decât pe vremea lui Mircea Sandu. Oamenii sunt mai zâmbitori, mai amabili. Pe o măsuță de pe hol sunt câteva pliante cu PSD. Parcă Burleanu era susținut de Băsescu, nu? Îl vom întreba și despre asta. Cu o întârziere de vreo 10 minute față de ora stabilită, directorul de comunicare, Gabriel Berceanu, fost ziarist, ne invită în biroul președintelui. La etajul doi, pe hol, primul care ne întâmpină e Gheorghe Chivorchian. Îmi spune „Caramarov”, atmosfera e destinsă, îl ameninț că îi voi spune și eu „Ghivorchian”, iar el glumește: „Atunci ne vom da fiecare câte un miel!”. Nu mai zic nimic…
 
PREINTERVIUL
„Sunt angajați care trebuie dați afară într-o oră”
 
Președintele federației ne primește în picioare, surâzător, îmbrăcat la patru ace. E plin de glume. Interviul e înregistrat și video. Până ce cameramanul își montează aparatura, microfonul și își reglează lumina, Burleanu pozează relaxat pe fostul scaun al lui Mircea Sandu. E ora 15:45, președintele glumește pe seama cronometrului de la reportofon: „Ă‚sta merge înainte sau înapoi?”. Merge cum vrem noi.
 
ProSport: Eu am foarte multe întrebări, nu știu dacă avem timp (n.r. – e 15:46).
Răzvan Burleanu: La ora 8 (n.r. – 20:00) trebuie să merg la finală, la Viitorul cu „U” Cluj.
 
La 7:30 terminăm… Sunteți solicitat des pentru interviuri?
Trebuie să vă considerați fericit.
 
Câte ați dat azi?
Astăzi, niciunul. Nu că nu vreau să răspund tuturor solicitărilor, dar în momentul de față suntem blocați în fiecare oră. Și sunt angajați care trebuie dați afară într-o oră.
 
 A, aveți o nouă unitate de măsură, angajați-dați-afară/oră…
 Nu, dar avem foarte mult de muncă în perioada asta. Ieri la Nucet, Titu… Cred că n-ați fost niciodată la Nucet, nu?
 
La Nucet nu, cred că am trecut prin Titu….
Chiar vă recomand să mergeți. Stadion nou…
 
„Mircea Sandu făcea poante și râdea numai el”
 
Ce-ați căutat acolo?
Am fost la un turneu, 37 de echipe din tot județul Dâmbovița, e datoria mea ca președinte să fiu acolo unde sunt practicanții jocului de fotbal.
(Încearcă o nouă glumă, pe seama cameramanului, care intră fără să vrea în joc). Vă place atmosfera, nu? Dacă era Sandu aici…
 
FOTO Umăr la umăr pentru binele fotbalului românesc?
 
Cred că și Mircea Sandu era cu glumele…
Făcea poante și râdea numai el… I-am spus și eu vreo două și a plâns. I-am zis de bani.
 
I-ați tăiat?
Îi tăiem.
 
Era o întrebare din interviu…
(Îl avertizez că reportofonul e pornit demult, dar nu pare să-l deranjeze)
Nu retrag niciodată ceea ce spun. Totdeauna sunt înregistrat.
 
INTERVIUL
 
ProSport: Putem începe? Am numărat, sunt 78 de zile de când ați câștigat alegerile (interviul a fost realizat joi). Cu ce vă lăudați?
Răzvan Burleanu: În primul rând, mă bucur că stă cineva și numără zilele. Când a trecut prima lună, am aflat de lucrul acesta. Când a trecut și cea de-a doua, am aflat. Acum suntem la 78 de zile. E ca și cum cineva ar sta în spatele tău și ar avea grijă de zilele în care te afli la conducere.  A fost o perioadă în care am întreprins foarte multe acțiuni în ceea ce privește punerea pe niște argumente solide a Federației Române de Fotbal. Și mă refer în primul rând la noua organigramă a FRF, pe care ați și văzut-o chiar înainte de a fi aprobată de Comitetul Executiv, deși nu trebuia să ajungă la dumneavoastră, dar ați avut surse foarte bune. Pe de altă parte, o analiză a angajaților FRF și creionarea proiectelor pe care le întreprindem în perioada următoare tocmai pentru a dezvolta fenomenul.
 
E greu să fii președinte al FRF?
E o responsabilitate. Și mă refer la situația pe care am găsit-o aici, o situație care ne determină să fim foarte dinamici, să avem un ritm foarte alert de muncă, tocmai pentru a recupera într-o perioadă scurtă de timp ce nu s-a întâmplat în 24 de ani. Așteptările sunt foarte mari, cele care sunt pe umerii mei, pe umerii noii conduceri a FRF, dar suntem încredințați că deja încep să se configureze primele elemente ale faptului că dorim o reformă radicală, totală a fotbalului românesc.
 
Auditul financiar s-a încheiat?
Dacă s-ar fi încheiat, ați fi fost înștiințați. Nu vom peria absolut nimic. Toate informațiile, așa cum le vom primi, vor fi comunicate în modul cel mai transparent și mai credibil posibil. Aștept auditul undeva, la sfârșitul acestei luni sau la începutul celei viitoare.
 
„Am descoperit tot felul de grozăvii ale vechii conduceri”
 
Ați mai găsit la FRF anomalii de tipul primelor încasate de federali după ratarea barajului cu Grecia, de anul trecut?
Trebuie să recunosc că sunt surprins, de două sau de trei ori pe zi, de tot felul de grozăvii de genul acesta. Nu numai financiare, dar și manageriale. Și mă refer la modul în care FRF a colaborat în această perioadă cu UEFA, FIFA, ca să nu ne referim la o relație care nu a funcționat aproape deloc în zona de politici publice de legislație, unde fotbalul românesc și sportul românesc au nevoie să producă schimbări. Și pot să menționez două aspecte: discuția pe care o voi avea cu reprezentanții Jandarmeriei pentru a vedea modificările pe care și le doresc suporterii români, galeriile echipelor, în ceea ce privește Legea 4, dar și în ceea ce privește modificările din punct de vedere fiscal, ca să putem să atragem resurse financiare suplimentare pentru dezvoltarea sportului românesc.
 
„Ce facem cu validarea… Nu avem nicio emoție”
 
Ce facem cu validarea dumneavoastră?
Ce facem cu validarea… Nu avem nicio emoție. Emoțiile sunt de partea cealaltă a baricadei, a celor care nu vor să recunoască faptul că aceste alegeri au avut loc într-un mod democratic și că nu au fost câștigate de către ei. Sunt momente în viață în care trebuie să recunoști că ai pierdut, că ai fost înfrânt. Când nu vrei să accepți un asemenea lucru… Se întâmplă de foarte multe ori să se producă modificări substanțiale în ceea ce privește dezvoltarea, mai ales dacă ne referim la regimurile tiranice, despotice, cam așa aș caracteriza regimul de la FRF până în data de 5 martie.
 
Chiar nu aveți nicio emoție?
Niciuna. Noi am câștigat aceste alegeri în condițiile și sub presiunea impuse de vechea conducere. Ei au fost cei care au organizat aceste alegeri, nu noi. Atât timp cât te duci și joci pe un teren advers, joci în deplasare și accepți toate condițiile, toate presiunile și câștigi, cred că toți cei care au făcut parte din vechea conducere ar trebui să accepte acest lucru.
 
Cluburile școlare au avut sau nu au avut drept de vot?
Au avut drept de vot! Statutul FRF spune foarte clar că ai drepturi, inclusiv drepturi de vot, atât timp cât ești afiliat. Dacă ești afiliat, ești membru al Federației Române de Fotbal. Toți membrii care s-au prezentat la vot pe 5 martie au avut drept de vot. Dar trebuie să mergem un pic mai în urmă, în 2011, când vechea conducere modifică statutul și, invocând o recomandare FIFA, pune în discuție faptul că aceste cluburi de drept public nu ar mai avea voie să fie afiliate la Federație. Lucru total fals. Și mă bazez inclusiv pe o scrisoare care a venit de la FIFA, inclusiv o discuție pe care am avut-o cu domnul Blatter și cu toți șefii de departamente din cadrul FIFA pentru a clarifica aceste probleme, astfel încât astăzi pot să vă spun că nu a existat nicio recomandare, nicio impunere a FIFA către Federația Română de Fotbal pentru un asemenea demers. Vom avea un nou statut, care va fi pus în dezbatere publică în perioada următoare, pentru că ne pregătim de o Adunare Generală extraordinară pe 28 iunie. Va fi un statut modern, care face lumină în toate situațiile din perioada aceasta total neclare. Și cred că s-a dorit această neclaritate pentru a permite anumitor persoane sau anumitor Comisii să decidă ce doreau.

Pe timpul lui Sandu, costuri de patru ori mai mari la finala Cupei!
 
Aveți momente când regretați că v-ați băgat în mocirla din fotbalul românesc?
Să regret? Absolut deloc! Știam foarte bine în ce intru. Nu m-am așteptat la grozăvii de tipul celor pe care le-am întâlnit și de care veți afla în perioada următoare, mai ales că vorbim și de organizarea Cupei României, unde am descoperit niște elemente care m-au surprins nu în sens pozitiv. Mă refer la costurile pe care federația trebuia să le achite pentru organizarea Cupei României

De câte ori erau mai mari, față de cât au fost acum?

De trei, de patru ori. Așa că domnul Mircea Sandu ar trebui să se gândească foarte bine înainte de a… Vrea să se întoarcă la federație, să înțeleg? E deranjat de acest audit financiar? E deranjat domnul Mircea Sandu de aceste direcții spre care se îndreaptă fotbalul românesc? Cred că da.
 
„UEFA n-a respins propunerile mele, doar a amânat”
 
De ce ați încercat să îi schimbați din Comisiile UEFA pe Belodedici și Prodan?
În ceea ce îl privește pe domnul Prodan, am clarificat situația lui la momentul potrivit. În privința lui Belo, am discutat cu el, mi-a spus că nu se mai regăsește în Comisia Tehnică în care figura, iar poziția lui este una total nouă în cadrul federației. Va fi mult mai implicat în această dezvoltare la nivel de copii și juniori, cât și la nivel regional.
 
UEFA a respins propunerile dumneavoastră?
Nu, doar a amânat. A avut loc o discuție în Comitetul Executiv, în care  domnul Mircea Sandu a luat cuvântul și a spus că propunerile sunt foarte bune. Vom avea o decizie în cel mai scurt timp din partea administrației UEFA. Ca să clarificăm și acest subiect, al nominalizărilor pentru Comisiile UEFA: această întârziere nu ne afectează deloc activitatea, pentru că următoarea întrunire a acestor Comisii este undeva, în septembrie-octombrie.
FOTO Adalbert Kassai, un tip gânditor
 
Dar pe cei pe care i-ați nominalizat dumneavoastră nu-i cunoaște nimeni,  sunt niște anonimi în fotbal…
Extraordinar! Dar îl cunoașteți pe domnul Kassai, nu? E o persoană foarte cunoscută.
 
Sunt foști mari fotbaliști care ar putea să ajungă acolo…
 Dar pe domnul Țicleanu îl cunoașteți?
 
Îl cunosc, da.
Vă întrebam de domnul Kassai, dumneavoastră îl cunoașteți foarte bine. Dumneavoastră credeți că facem nominalizările în aceste comisii de specialitate pe baza notorietății? Păi, ce-ar trebui să-l punem pe domnul Kassai, care este o persoană de o notorietate extraordinară? Să-l punem vicepreședinte la UEFA? Sau să conducă o Comisie? Aceste comisii sunt de specialitate. Trebuie să facem o distincție foarte clară între componenta administrativă și componenta sportivă. Când ne referim la Comisiile UEFA, ne referim la o componentă administrativă puternică. În aceste comisii se iau deciziile, dar cei care lucrează sunt cei care compun administrația UEFA, unde lucrează persoane calificate, foarte bine pregătite, competente. Acestea sunt persoanele pe care eu le-am nominalizat să facă parte din Comisiile UEFA. Federația Română de Fotbal trebuie să intre într-o zonă nu numai a performanței sportive, ci trebuie să-și îmbunătățească și componenta administrativă. Trebuie să vedem fondurile pe care federația le poate accesa. Am reușit să accesăm în această perioadă 250.000 de dolari pentru dezvoltarea fotbalului, sume care nu au fost atrase până acum o lună de FRF.
 
„În astea două luni s-a produs un haos al dezordinii sau o ordine a dezordinii produse în cei 24 de ani”
 
Ce se va întâmpla cu acești bani?
Ne propunem ca toți banii care se cuvin FRF să nu se mai ducă într-un singur centru numit Mogoșoaia, ci către toți membrii afiliați, la nivel local. Trebuie să investim în primul rând în infrastructură, în creșterea gradului de pregătire a antrenorilor și vrem ca fiecare copil să aibă o minge. Chiar de săptămâna viitoare, după cum am promis în campanie, fiecare copil va primi o minge din partea Federației Române de Fotbal.
 
Sunteți acuzat că ați dat oameni afară fără aprobarea Comitetului Executiv. Ștefan Stana, membru în Comitetul Executiv, spune că e haos la FRF și că unele decizii sunt luate înainte de a fi discutate în Comitet…
Domnul Stana ar trebui să spună cum s-au luat toate deciziile de până acum, dacă au fost înștiințați, dacă au primit materiale la nivel de Comitet Executiv. În ceea ce privește sarcina administrativă, aceasta este sarcina mea, nu a domnului Stana. Domnul Stana are clubul său, pe care trebuie să-l promoveze sau să-l mențină în liga secundă. Dacă dorește să facă parte din administrația FRF, poate să facă fără nicio problemă… Când spune că este haos, mai degrabă se referă la cei 24 de ani sau eu înțeleg că în astea două luni s-a produs un haos al dezordinii sau o ordine a dezordinii produse în cei 24 de ani. Eu cred că este mesagerul altor persoane. Dacă domnul Stana nu acceptă acest vot democratic, poate ar fi bine să renunțe la funcția pe care o are în Comitetul Executiv. L-aș întreba pe domnul Stana dacă ceea ce susține este și poziția echipelor din Liga a doua. Eu până acum nu l-am simțit pe domnul Stana să reprezinte în Comitetul Executiv interesele echipelor din Liga a doua.
 
„Toți oamenii pe care i-am adus la FRF vor produce plusvaloare”
 
Ați mai fost acuzat că v-ați acordat dumneavoastră și colaboratorilor dumneavoastră salarii foarte mari.
Văd că am trecut deja la acuzații. Atât salariul președintelui, cât și salariile tuturor… Salariul meu este exact cât al președintelui de dinaintea mea, deci în plus absolut nimic, deși aceasta a fost prima propunere pe care mi-a făcut-o domnul Mircea Sandu și n-am acceptat. Dacă ne dorim performanță, atunci trebuie să și plătim. Toți acești oameni pe care i-am adus în Federația Română de Fotbal de pe 5 martie încoace vor produce plusvaloare din punct de vedere sportiv, și mă refer la un department de scouting intern și extern. Am rămas stupefiat când am aflat că tineri jucători români se află în afara granițelor și nu s-au bucurat niciodată de atenție. Revenind, performanță și din punct de vedere administrativ, pentru că intrăm într-o altă etapă, ne interesează să accesăm și să dezvoltăm foarte multe proiecte. Mă refer atât la fonduri UEFA și FIFA, mult mai bine gestionate, în interesul membrilor afiliați, și nu în interesul personal al unor indivizi aflați în conducerea Federației Române de Fotbal. Totodată, fonduri structurale, care reprezintă un element de maximă importanță în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii sportive, dar și a personalului implicat în fenomenul fotbalistic.
 
Am înțeles că ați găsit o bază de date cu juniorii aflați în străinătate. Aceștia au fost monitorizați, nu?
Absolut deloc. A fost o persoană care a lucrat doi ani, Cătălin Parfene, însă el doar scria pentru site-ul FRF, nimic mai mult. Niciunul dintre jucătorii pe care i-a găsit nu a fost contactat. Nu este posibil să ai pe cineva care să îți spună de toate aceste tinere talente și tu să nu fii interesat. Noi vrem normalitate, dar cei care și-au pierdut diferite privilegii ne pun acum piedici, pentru că ei au avut de câștigat enorm din resursele membrilor afiliați.
 
 
FOTO Prodan și privirea lui convingătoare
   
S-au plătit 500.000 de euro pe un teren de 250.000!
 
Spuneți că ați atras 250.000 de dolari de la FIFA. Și Daniel Prodan spune că a adus 500.000 de euro de al UEFA…
I-a adus el în valiză? E pur și simplu un contract de finanțare a unor proiecte foarte clare. Sunt bani care se cuvin fiecărei asociații naționale în fiecare ciclu financiar. Acum suntem în ciclul 2012-2016, iar din 2016 vom avea o creștere. Deci nu dumnealui i-a adus și nici noua persoană care va face parte din acea Comisie nu-i va aduce. Important este cum aloci acești bani, ce proiecte dezvolți și care sunt obiectivele pe care le urmărești. Dacă se laudă cineva că a adus 500.000 de euro, iar după aceea ai surpriza că un teren cu gazon artificial costă 500.000 de euro, în condițiile în care oricare dintre membrii afiliați știu care este prețul pieței, sub jumătate din ce s-a plătit, iar tu ca federație vii și aloci o asemenea sumă de bani, atunci lucrurile sunt foarte îndoielnice în ceea ce privește modul de conducere.
 
Ați găsit așa ceva?
Bineînțeles. Dar vom vedea auditul. De aceea vedem acum foarte multe voci care spun că este haos, că fotbalul românesc merge într-o direcție greșită, că nu s-a întâmplat nimic în două luni, acestea sunt motivele, nu altele.
 
Vă așteptați la intervenția DNA-ului?
Nu știu acest element. Noi, dacă vom găsi elemente care fac obiectul organelor statului român, bineînțeles că le vom sesiza.
 
„Acum ce doriți, să facem alegeri de fiecare dată când cineva vine și spune >”
 
E posibil să aibă loc noi alegeri?
Da, bineînțeles. Peste patru ani. În niciun caz nu vor fi alegeri când își dorește Mircea Sandu. Alegerile vor fi la termen, peste patru ani. Cine dorește să candideze să se pregătească.
 
Daniel Prodan și-a anunțat candidatura.
Și dumneavoastră ce ați vrea să răspund la o asemenea întrebare? Alegerile au fost pe 5 martie. Domnul Prodan a avut posibilitatea să candideze atunci. De ce n-a făcut-o? Acum ce doriți, să facem alegeri de fiecare dată când cineva vine și spune „hai să facem alegeri!”?
Mircea Sandu, validat după șase ani!
 
Păi, se gândesc oamenii că e posibilă și varianta asta, dacă dumneavoastră nu ați fost validat până acum.
Haideți să o mai lămurim o data și cu validarea asta! Pe data de 3 iunie s-a dat un termen la Tribunalul București. Să înțelegeți de ce nu am nicio emoție: rezultatul alegerilor din 2006 nu s-a înregistrat în 2006, ci abia în 2012. Domnul Mircea Sandu a condus Federația Română de Fotbal fără să fie validat timp de șase ani. În 2012, se validează inclusiv rezultatul din 2010. Iar noi, pentru transparență, mergem și depunem actele la Tribunalul București pentru a crește credibilitatea organizației. Repet, Adunarea Generală a fost convocată în mod legitim și statutar, a votat în aceiași parametri. Repet, am candidat și am câștigat în condițiile și sub presiunea impuse de vechea conducere. Vă amintiți seara de 5 martie, când un anumit număr de membri afiliați nu au mai rezistat presiunilor și amenințărilor…
 
Bugetul de salarii este mai mare decât al vechii conduceri?
Nu, atât bugetul de salarii, cât și bugetul cu care noua conducere își va desfășura activitatea se va încadra exact în alocarea bugetară aprobată de Adunarea Generală din 5 martie.
 
Aveți susținere politică?
Nu și nu sunt interest de acest lucru. Îmi doresc un real parteneriat atât cu Guvernul României, cât și cu Parlamentul, pentru a putea dezvolta fenomenul fotbalistic. Ne veți vedea foarte activi în această zonă în perioada următoare.
 

BURLEANU DESPRE…

CHIVORCHIAN: „O persoană din vechiul sistem care a avut capacitatea să susțină acest model de schimbare radical”
V-ați coalizat cu un fost membru al Cooperativei, și mă refer la domnul Chivorchian. Cum vă înțelegeți cu dânsul?
Foarte bine. Este o comunicare foarte bună și discutăm foarte mult. Și lucrăm împreună pe foarte multe proiecte, modificări, inclusiv pe noul statut.
 
Chivorchian vă ajută în acest proces de asanare a fotbalului românesc?
Asta am apreciat foarte mult: o persoană din vechiul sistem, care a avut capacitatea să susțină acest model de schimbare radical pe care mi-l doresc. Fotbalul românesc nu a avut fundamente solide. Am fost într-o zonă din asta mlăștinoasă, cu nisip mișcător.
FOTO Burleanu susține că a făcut doar un schimb de pase cu Hagi
 
CONFLICTUL CU HAGI: „A fost doar un schimb de replici”
Conflictul cu Hagi?
Nu a fost un conflict, nici nu cred că l-a perceput așa, nici eu nu l-am perceput astfel. A fost un schimb de replici.
 
Ați încercat să vorbiți cu Hagi, să vă întâlniți cu el?
Cu siguranță! Cu oricare dintre membrii afiliați. Aceasta este abordarea pe care noi am avut-o, să fim echidistanți. Acesta va fi tratamentul de care se vor bucura toți membrii afiliați.
 
BLATURILE DIN LIGA I: „E dificil să mă pronunț”
Cum comentați ultimele meciuri la retrogradare din Liga I?
Întotdeauna, orice final de sezon intră în această zonă a suspiciunii. E dificil să mă pronunț în momentul de față. Cu siguranță, veți vedea o altă imagine, o altă activitate a departamentului de integritate și antifraudă, departament care va trebui să răspundă și va fi responsabilizat în ceea ce privește aceste acuzații care circulă despre trucarea anumitor meciuri.
 
Ați primit informații despre aceste meciuri?
Aceste meciuri sunt monitorizate de FRF și Departamentul de Integritate. Trucarea meciurilor intră sub incidența legii.
 
Ați întreprins ceva până acum pentru stoparea mafiei pariurilor?
Am spus ce trebuie făcut și ce vom face în perioada următoare. Ne propunem și modificarea Codului Penal, astfel încât trucarea jocului de fotbal, a oricărei competiții sportive, să intre sub incidența legii. Discuții cu casele de pariuri am avut în acest sens, inclusiv pe partea de finanțare.
 
Aveți informații că mafia pariurilor este implicată în fotbalul românesc?
Sună destul de dur. Nu dețin toate elementele necesare. Tot ceea ce susțin este bine fundamentat. Nu pot să fac o afirmație pe care nu aș putea să o probez.
 
FOTO Postolache, un exemplu pentru Burleanu
 
CAZUL MARIUS POSTOLACHE: „Rămâne un exemplu pentru mine”
Cu Marius Postolache ați mai vorbit?
Am mai discutat, iar în perioada următoare vom creiona o strategie pentru a veni în sprijnul jucătorilor care ne aduc la cunoștință asemenea cazuri. Marius Postolache rămâne un exemplu pentru mine, un model, mai ales dacă ne referim la ce-a pierdut în urma declarațiilor pe care le-a făcut.
 
ARBITRAJ: „E o prioritate”
Arbitrajul cum îl caracterizați?
Arbitrajul a fost și rămâne o prioritate pentru noi și pentru mine. În momentul de față, lucrăm pe Regulamentul de organizare și desfășurare a activității arbitrilor de fotbal. Am primit propuneri din partea CCA, avem propuneri foarte profunde și complexe atât din partea mea, cât și a colegilor mei în ceea ce privește modificarea acestui regulament, tocmai pentru a crea un cadru de mai mare obiectivitate. N-o să putem elimina total subiectivitatea, inclusiv la partea de promovare a arbitrilor. Din discuțiile pe care le-am avut și cu domnul Deaconu, și cu colegii mei, nu este posibil să ai două posibilități de promovare cu o latură subiectivă, programul de tinere talente și recomandările departamentelor de Liga a doua și a treia, și doar o singură posibilitate obiectivă, care face trimitere la un examen.
 
CCA, sub monitorizare
 
S-au scurs informații că vreți să-l schimbați pe Deaconu…
Întreaga Comisie Centrală a Arbitrilor este sub monitorizare foarte atentă. Așteptăm să vedem propunerile și cum doresc ei reforma arbitrajului românesc, astfel încât în trei-patru săptămâni să putem prezenta un nou regulament.
 
FOTO Victor Pițurcă – fostul, actualul, viitorul
 
PIȚURCĂ‚: „Nu se pune problema să fie înlocuit”
Selecționerul…
Prefer să nu mai răspund la această întrebare. 
 
Iordănescu a spus că Reghecampf va fi viitorul selecționer. Ne puteți spune de când?
Domnul Anghel Iordănescu este director tehnic în cadrul Federației Române de Fotbal și are tot dreptul să își spună opinia în ceea ce privește această zonă.
 
Dumneavoastră ce părere aveți? V-ați exprimat imediat după alegeri susținerea pentru Reghecampf.
Se pare că de oricâte ori mi se adresează această întrebare și o clarific, tot nu o clarific. Niciodată nu s-a pus problema ca Victor Pițurcă să fie înlocuit.
 
EURO 2020: „N-am nevoie de domnul Mircea Sandu”
Chiar nu aveți nevoie de Mircea Sandu pentru susținerea proiectului EURO 2020 la UEFA?
Nu, nu am nevoie de domnul Mircea Sandu. Am nevoie în schimb de toți românii. Euro 2020 nu reprezintă un proiect al Federației Române de Fotbal, ci este un proiect național, în interesul nostru, al tuturor. Dacă vom primi un răspuns pozitiv, și avem șanse mari, acest proiect înseamnă și o dezvoltare a infrastructurii generale, dar și sportive. Și la fel, nu am nevoie de Mircea Sandu nici ca să aplicăm pentru găzduirea Campionatului European de futsal din 2018.
 
Calificarea la Euro 2016, o prioritate
Puteți caracteriza în câteva cuvinte starea fotbalului românesc?
Este la fel cu cea din 5 martie, dar apare o rază de lumină și de speranță. Trebuie să muncim din ce în ce mai alert, să fim din ce în ce mai dinamici și să punem pe traiectoria cea bună direcția către care fotbalul românesc se îndreaptă atât din punct de vedere sportiv, cât și din punct de vedere administrativ. Euro 2016 este o prioritate pentru noi și vom face tot ceea ce ne stă în putere ca România să se califice. Îmi doresc ca toți actorii din piață să se racordeze acestei idei, pentru că Euro 2016 este o prioritate de interes național. Avem nevoie, mai mult decât orice, de această calificare.

 

Florin CARAMAVROV / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Lacrimi și suspine pentru o vedetă din România! „Nu mai vreau nevastă, nu mai vreau nimic”
Lacrimi și suspine pentru o vedetă din România! „Nu mai vreau nevastă, nu mai vreau nimic”
Răsturnare de situație! L-a refuzat pe Gigi Nețoiu și nu mai merge la FC Voluntari
Răsturnare de situație! L-a refuzat pe Gigi Nețoiu și nu mai merge la FC Voluntari
De ce a murit, de fapt, Mircea Diaconu?! Fiica lui rupe tăcerea la câteva zile de la înmormântare
De ce a murit, de fapt, Mircea Diaconu?! Fiica lui rupe tăcerea la câteva zile de la înmormântare
Catalanii trec la ‘amenințări’! Starul Barcelonei care ar putea fi dat afară la finalul sezonului
Catalanii trec la ‘amenințări’! Starul Barcelonei care ar putea fi dat afară la finalul sezonului
OUT de la Oţelul Galaţi! Dorinel Munteanu a avertizat ce se va întâmpla şi a venit anunţul oficial
OUT de la Oţelul Galaţi! Dorinel Munteanu a avertizat ce se va întâmpla şi a venit anunţul oficial
Lovitură pentru Rotaru şi Mititelu! Ce se întâmplă din 2025 cu stadionul. FCU simte că e dată afară:
Lovitură pentru Rotaru şi Mititelu! Ce se întâmplă din 2025 cu stadionul. FCU simte că e dată afară: "Este destul…
Cum arată acum Monica Gabor, fosta soție a lui Irinel Columbeanu! Mulți nu au recunoscut-o
Cum arată acum Monica Gabor, fosta soție a lui Irinel Columbeanu! Mulți nu au recunoscut-o
Soția lui Dani Oțil, pusă la ZID de români! Gabriela Prisăcariu a răbufnit pe internet: 'VĂ ROG să....'
Soția lui Dani Oțil, pusă la ZID de români! Gabriela Prisăcariu a răbufnit pe internet: 'VĂ ROG să....'
BANCUL ZILEI. Bulă este nemulţumit: – Ospătar, dar am cerut o friptură de porc cu os…
BANCUL ZILEI. Bulă este nemulţumit: – Ospătar, dar am cerut o friptură de porc cu os…
Bucureştenii care ar putea plăti impozite de 6 ori mai mari în 2025. Sechestru pe locuinţa celor care nu dau banii
Bucureştenii care ar putea plăti impozite de 6 ori mai mari în 2025. Sechestru pe locuinţa celor care nu dau…
Descoperire ULUITOARE! Ce s-a văzut din satelit în Groenlanda?
Descoperire ULUITOARE! Ce s-a văzut din satelit în Groenlanda?
Daniel Bîrligea, cucerit definitiv de iubita lui. Antonia este de o frumuseţe răvăşitoare
Daniel Bîrligea, cucerit definitiv de iubita lui. Antonia este de o frumuseţe răvăşitoare
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
Călin Georgescu, câștigător! Oamenii lui au găsit soluția. Anunț cumplit în România
Călin Georgescu, câștigător! Oamenii lui au găsit soluția. Anunț cumplit în România
VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul…
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Au început reducerile de iarnă: mii de jocuri la prețuri accesibile
Au început reducerile de iarnă: mii de jocuri la prețuri accesibile
UTA Arad-FC Botoşani, luni, în Superliga. Palmares egal în istoricul întâlnirilor
UTA Arad-FC Botoşani, luni, în Superliga. Palmares egal în istoricul întâlnirilor
DACIA DUSTER se încordează în OFF-ROAD. Cât de bine se descură SUV-ul pe zăpadă și noroi - VIDEO
DACIA DUSTER se încordează în OFF-ROAD. Cât de bine se descură SUV-ul pe zăpadă și noroi - VIDEO
Mireasa sezon 10. Mesajul Ramonei pe Instagram, după ce s-a căsătorit cu Stelian. Ce a anunțat
Mireasa sezon 10. Mesajul Ramonei pe Instagram, după ce s-a căsătorit cu Stelian. Ce a anunțat
×