După un an de competiții în care au fost angrenați, fotbaliștii au fost „doborâți” de examenul de Bacalaureat
Examenul de Bacalaureat din acest an le-a pus probleme mari absolvenților de clasa a XII-a, dar mai ales sportivilor. A fost primul an în care în sălile de examen au fost instalate camere de luat vederi, în fața cărora sportivii nu se pierd de obicei, doar că de data aceasta au clacat.
Dănciulescu și Zicu au mai ratat o sesiune a BAC-ului, aceștia fiind programați în toamnă pentru a susține examenul. Dinamovistul a trecut cu brio probele la oral, dar pregătirea cu echipa sa l-a împiedicat să mai participe și în a doua săptămână de examinare. Totuși, atacantul se consideră norocos, deoarece la liceul unde a fost programat niciun elev nu a reușit să treacă de cele șase probe. În schimb, Ianis nu a putut fi prezent la examen din cauza cantonamentului pe care l-a susținut cu echipa sa, ȚSKA Sofia.
Craiova a retrogradat și la BAC Buleică și Crăciun sunt jucătorii din lotul Craiovei care au încercat să obțină diploma. Spre deosebire de Dănciulescu, cei doi s-au prezentat la toate probele examenului, dar fără succes. Dacă primul a picat doar la „Română”, cu 2,30, Cătălin Crăciun a picat la cele trei probe scrise (2,50 la Limba Română, 1,50 la Matematică, 1,30 – la Fizică).
Mult mai bine a stat căpitanul naționalei Under 19, calificată la turneul final al Euro 2011, ce va avea loc în România la finele acestei luni. Romario Benzar a absolvit la Grupul Școlar „Ion Podaru” din Ovidiu cu media 6,45. Rămas fără echipă, ex-stelistul Florentin Matei a trecut BAC-ul cu 6,93, la Liceul „Mircea Eliade” din București.
Galați, campioană la sport, codașă la carte Dacă echipa lui Dorinel Munteanu a reușit să câștige titlul de campioană în acest sezon și Lucian Bute și-a apărat cu brio de șapte ori centura de campion mondial la box, gălățenii nu excelează la capitolul învățură. Doar 30% din elevii înscriși în județul moldovean au reușit să promoveze examenul, fiind printre ultimele județe din țară. La polul opus se află Suceava (65,03%) și Teleorman (64%).
Greu la mate, ușor la celelalte Dacă de subiectele de la proba de matematică s-au plâns foarte mulți elevi, acuzând că au fost asemănătoare cu cele de la Olimpiadă, la celelalte materii, cei înscriși au avut parte de examene ușoare.
Geografie: Elevilor le-a fost prezentată o hartă a Europei și li s-a cerut să recunoască state ale continentului.
Istorie: Elevilor li s-a cerut să menționeze numele unor voievozi la care se făcea referire într-un fragment istoric.
Limba română: Subiectul principal a fost identic cu cel al olimpicilor, care au susținut examenul cu o lună înainte. Chiar și așa, rezultatele au fost dezamăgitoare.
articol scris de Cristian VOINEA
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER