*Personalitate complexă, Gică Popescu a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, dar și-a pătat imaginea la finalul carierei prin asocierea de afaceri cu controversatul Ioan Becali.
1. Fotbalistul Gică Popescu (45 de ani) a debutat în Liga I la 18 ani (în 1985), la Universitatea Craiova, și a impresionat de la primele meciuri prin eleganță, detentă, viziune a jocului. Intervențiile sigure din apărare, capacitatea extraordinară de recuperare la mijlocul terenului, naturalețea mișcărilor și modul prin care ieșea cu mingea la picior din propriul teren spre poarta adversă l-au recomandat destul de repede și pentru naționala României (prima selecție, pe 29 martie 1988, împotriva Italiei, 1-0 la Sibiu). Gică Popescu a fost al doilea căpitan al Generației de Aur, după Hagi, și a participat la Campioantele Mondiale din 1990, 1994 și 1998, precum și la Europenele din 1996 și 2000. Și-a câștigat în timp porecla de „Baciul”, pentru că era un adevărat paznic al apărării, muncitor până la epuizare, devotat și onest.
Evoluțiile bune de la CM 1990 l-au propulsat la PSV Eindhoven, unul dintre cele mai puternice cluburi din lume în anii 80-90, iar apoi la Barcelona, acolo unde niciun român nu mai visează să ajungă vreodată. În palmaresul său se regăsesc Cupa Cupelor cu Barcelona, Cupa UEFA și Supercupa Europei cu Galatasaray!
În finalul carierei a făcut o mare eroare, pe care nici el nu și-o iartă acum: a acceptat să semneze cu Dinamo, la îndemnul lui Ioan Becali, unde a fost contestat și huiduit.
2. Impresarul După încheierea carierei de fotbalist, în 2003 (ultima oară a jucat la Hannover), și-a asociat imaginea cu cea a controversatului Ioan Becali, căruia i-a rămas fidel după ce acesta l-a dus la PSV, apoi la Barcelona, Galatasaray și alte echipe. Și-a făcut o firmă de impresariat cu actualul coleg inculpat din Dosarul Transferurilor și a avut numai de suferit. Deși a plătit 400.000 de euro retroactiv statului român, după ce aparent nu știa că trebuie să achite impozit la transferul lui Bratu la Galata, Popescu a fost acuzat și el de fraudă în Dosarul mai sus amintit. Ba chiar a fost condamnat la închisoare cu suspendare la Curtea de Apel București, acolo unde cazul a fost trimis de curând spre rejudecare de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
3. Omul de fotbal Gică Popescu a fost primul fotbalist care a investit într-o școală de fotbal, la Craiova, de unde a reușit să scoată câțiva jucători valoroși (Stoian, Burcă, Liviu Ganea, Lucian Filip), dar spune că nu a câștigat bani din această afacere. A avut și aici probleme, mai întâi cu FRF, Școala sa fiind dezafiliată în 2010, iar apoi cu Fiscul, care l-a executat silit în 2012 pentru o datorie de 100.000 de euro. Ultima încercare în fotbal a fost la Chindia Târgoviște, cu care a retrogradat în acest an.
4. Omul de afaceri Gică Popescu s-a lăudat în mai multe rânduri cu succesul său în afaceri, afirmând că firmele sale din domeniul hotelier și imobiliar-birouri, spații comerciale și rezidențial aduc profituri foarte mari. De câțiva ani s-a lansat și în business-ul cu energie eoliană. Spiritul de afacerist l-a avut de pe vremea în care era încă fotbalist. În 1999, a condiționat venirea la națională de achiziționarea fără licitație a hotelului Piatra Mare din Poiana Brașov!
La 9 echipe a jucat Popescu: Univ. Craiova, Steaua București, PSV Eindhoven, Tottenham, Barcelona, Galatasaray, Lecce, Dinamo București și Hannover
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER