De când a fost expulzat de Dinamo, Florentin Petre a căutat soluții pentru a-și întreține familia. Și, când vrei să muncești, găsești ce să faci. Ideea i-a dat-o soția lui, Margarita (fostă Miss Bulgaria), care a făcut un curs de cofetari la Horeca School, și-a luat licență acum câteva luni și s-a apucat de treabă. De fapt, amândoi s-au apucat de treabă, pentru că Margaria face torturile, prăjiturile, fursecurile, bomboanele, iar Florentin le distribuie. „Eu sunt distribuitorul șef! Ai văzut The Transporter? Cam așa ceva sunt eu acum, dar eu transport prăjituri! Nu m-aș fi gândit niciodat să fac asta, să avem o cofetărie, dar ne place foarte mult, mai ales lui Mimi (n.r. – Margarita). Pe ea a apucat-o nebunia asta, dintr-o dată, așa. Nu mai gătise torturi sau prăjituri înainte. Important e ca orice faci să faci cu pasiune. Eu așa am făcut și la fotbal, și acum”.
Muncesc și 12-13 ore pe zi!
Familia Petre are și pagină de facebook, îi găsiți la Peter Cakes (https://www.facebook.com/Peter-Cakes-1022848854447376/?fref=ts), unde sunt expuse câteva fotografii cu produsele pe care le pregătesc zilnic: „Mimi se trezește la 7 dimineața și stă câte 12-13 ore în picioare, pregătește creme, blaturi, tot ce trebuie, coace și ornează torturile, e tare de tot! Suntem licențiați, dăm și certificat de conformitate, totul e natural, nu punem prafuri, cum se fac acum dulciurile, cu praf de ou sau lapte praf. Eu cumpăr untul, ouăle, mierea, iar la macarons folosim făină de migdale. Mimi are și o rețetă bulgăresacă pentru un tort, cu iaurt, miere, afine și nuci, dar toate sunt excepționale, nu numai acesta. Avm și rețete în vogă, figurine de marțipan, facem și candy bar la diverse petreceri”
Calitatea, pe primul plan
Cât se câștigă, totuși, dintr-o astfel de afacere? În mod sigur, nu ca la fotbal: „Nu câștigăm foarte mult, avem prețuri mici față de cele de pe piață. Dar puteți fi siguri de ceva: Eu cum am fost la fotbal, sunt și aici, un profesionist. Mă interesează calitatea în primul rând. Prefer să folosesc o ciocolată fină, chiar dacă plătesc mai mult pe ingrediente. Vrem ca totul să aibă un gust deosebit”. Florentin e mare fan dulciuri, o recunoaște: „După ce m-am lăsat de fotbal, mi s-a schimbat metabolismul foarte mult, mă îngraș repede. Acum, dacă bag niște prăjiturele, trebuie să mă abțin să mănânc altceva până la masa viitoare. Altfel, e nasol cu cântarul”, explică fostul internațional, care, în afară de distribuitor, e și degustator: „Eu le testez, eu le gust pe toate, și creme, și torturi, și blaturi”. Apropo, Florentin, în blaturi ai jucat? Răspunde prompt: „Eu nu am participat la așa ceva. Ce-o fi fost pe lângă mine, habar nu am”.
Rețeta ideală: Pasiune, talent, dor, dragoste, emoții
Și cum pregătește familia Petre prăjiturile și torturile? Iată răspunsul într-una din primele lor postări pe pagina Peter Cakes: Dorul de prăjituri făcute in casă, puțin talent, pasiune pentru gătit și mai ales multă dragoste sunt ingrediente ce stau la baza produselor Peter Cakes. Ingredientele sunt:
Florentin Petre (40 de ani) a jucat 12 sezoane pentru Dinamo, fiind mult timp și căpitanul echipei. În străinătate, a evoluat pentru Terek Groznîi (Rusia) și ȚSKA Sofia, iar la naționala României are 53 de meciuri și șase goluri.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER