Andrei Roșu este omul care a reușit. Corporatistul care la aproape 40 de ani a reușit să termine o cursă dificilă în care a alergat, înotat și pedalat circa 500 de kilometri. A devenit primul român care reușește să traverseze înot Canalul Mânecii și este dornic să împărtășească sportivilor amatori din experiențele sale, dar și din trucurile care îl ajută să își depășească mereu limitele.
Invitat marți dimineață la ProSport Live, Andrei Roșu a vorbit mai mult de o oră despre recenta lui experiență și a acceptat provocarea de a-și descrie o zi normală din viață, atunci când nu este angrenat într-o competiție.
„Înainte de fiecare antrenament beau jumătate de litru de apă, iar între antrenamente mănânc o salată mare de fructe sau un fruct. După antrenamente îmi fac un shake mare, cam de 500 de mililitri, cu lapte de migdale sau de soia și în care pun banane și fructe de sezon. Apoi pun turmeric, un antiinflamator foarte bun, jumătate de liniguriță. Dacă vreau să îl fac mai dulce pun stafide sau merișor, pudră de roșcove sau cacao dacă mă simt mai lipsit de energie„, a mărturisit Andrei Roșu. Pentru că nu mai consumă carne, el e nevoit să găsească alte alimente din care să își „tragă” necesarele. „Eu nu mănânc carne și atunci fierul îl iau în special din cimbru, cimbru uscat. Proteinele le iau în general seara din mazăre, fasole, năut, soia, o mulțime de surse de proteine. Nu avem nevoie de chiar atât de multe proteine pe cât se crede„. Andrei Roșu oferă și soluții alimentare pe care cei deciși să se apuce de sport sunt învătați să le evite. „E important și momentul în care îți refaci depozitul de gligocen din mușchi. Câteodată, chiar dacă sună ciudat, croissantul cu ciocolată face minuni. Dacă după un antrenament, în primele zece minute, iei o mâncare ce aparent nu e sănătoasă îți refaci rapid stocul de glicogen. Nu e nevoie să mănânci patru porții de paste sau niște copane.
Programul începe la ora 5 dimineață și se încheie puțin după ora 21: „Când mâncăm investim în sănătate sau în moarte”
Începe ziua devreme și o trermină la fel de devreme. Andrei Roșu a mărturisit că a observat faptul că funcționează într-un ritm mai bun atunci când se culcă între ora 21 și ora 23. „Mă trezesc la ora 5 și fac antrenamente până la ora 7. Apoi ajung la birou și în prima parte a zilei mă ocup de proiectele speciale pentru a profita de energia cu care vin după antrenament. Prânzul îl iau pe la ora 11, am un abonament la o firmă de mâncare raw vegană. Dacă mănânci la prânz astfel de lucruri am observat că am o energie constantă în continuare. Mai vine o gustare pe la 3, 3 jumătate, de obicei nucifere„. O altă prejudecată, spune Andrei, este cea legată de costurile presupuse de acest stil de alimentație. „Masa unui corporatist costă în jur de 20 de lei, cel puțin. Și până la urmă, de fiecare dată când mâncăm investim în sănătate sau, din păcate, în moarte sau boală. De multe ori ai senzația că nu te saturi când mănânci un morcov sau o salată, dar dacă treci peste asta vei vedea că te simți mult mai bine. După gustarea de la ora 3 îmi revizuiesc agenda, îmi golesc inboxul. Pe la 5 jumate plec spre casă, de obicei mă întâlnesc cu copiii și gata! De obicei, seara nu mă antrenez. Au fost situațiile de acum, în ultimele 2 luni, când am inclus un antrenament suplimentar seara„.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER