Ce ironie, Rusia tocmai ce a renunțat la campionatul care se termină în iarnă, noi tocmai ce am revenit la acest sistem. În ultimul meci al anului 2012, Steaua a lămurit „cvasi”-definitiv lucrurile în privința titlului. Ai spune că steliștii au luat în serios povestea cu sfârșitul lumii și s-au grăbit să mai iasă și ei o dată campioni înainte de finala finalelor.
Meciul acesta al Stelei cu Astra mi-a readus în memorie povestea sezonului de Divizia A de acum 16 ani. Ne aflam în plină hegemonie a Stelei, una înfăptuită pe teren și nu clamată neinspirat pe marginea lui. Dinamo și Rapid traversau și atunci perioade gri, astfel că Stelei i-a fost găsit un challenger de tip Astra, Național. Sigur, Național era continuatoarea unui club de tradiție, Progresul, dar în acei ani era o entitate fără prea multă substanță, doar cu o echipă interesantă. În poartă era juniorul unui nume mare, Lucescu, ca și acum la Astra cu Lung. Iar Steaua avea și atunci un golgheter al campionatului, Sabin Ilie, comparabil cu cel de acum, un talent ușor pufos, ignorat de selecționer. Apele s-au agitat pentru că Stelei, în sfărșit, i se găsise cineva care să i se opună, dar la meciul direct, echivalent cu o finală, Steaua a calmat-o pe Național cu o victorie categorică. Ca și acum cu Astra. Național și Astra au fost pentru Steaua doar niște chaÂllengeri meniți să umfle un palmares.
În fotbal, când vrei să ciobești performanța unui antrenor, poți invoca moștenirea pe care el a primit-o, faptul că el nu a făcut altceva decât să administreze un mecanism deja existent. Reghecampf a preluat o echipă deja existentă la Steaua, Pintilii fiind singura noutate în primul 11. Dar cu el echipa a început să joace altfel, să câștige mult mai mult. Reghecampf nu a administrat, el a revoluționat. Iar Becali își dă seama de lucrul acesta, tocmai de aceea a trecut peste revolta antrenorului într-un gest fără precedent pentru era Gigi la Steaua.
Pentru binele carierei sale, dar și pentru binele Stelei, Reghecampf trebuie să știe, însă, cât să întindă coarda. Mai pot apărea și momente dificile, și înfrângeri, chiar și probleme în politică, iar acestea pot conta în atmosfera de la palat. Becali a avut trei frați în fotbal, Pițurcă, Hagi și Olăroiu, de care s-a descotorosit însă fără menajamente atunci când patronului nu i-a mai convenit ceva. Acum Becali este la primul fiu în fotbal, Reghecampf. Fiul este mai apropiat și decât frații, dar, dacă se arată prea independent, poate fi și el gonit. Așa-i la Steaua, rude multe, spirite inflamabile.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER