Directorul de licențiere, Viorel Duru, a declarat, joi, că FC Rapid, club care a intrat în insolvență la 7 decembrie, poate primi licență de participare în Liga I chiar și în situația în care are datorii către jucători sau alte cluburi, dar cu condiția ca planul de reorganizarte să fie aprobat .
„Depinde de ce natură sunt datoriile care au dus la insolvență. S-ar putea să existe datorii legate de alte cluburi sau către stat și atunci acestea au legătură cu acordarea licențelor de participare în competițiile interne. Dacă datoriile respective nu sunt eșalonate prin aprobarea planului de reorganizare a activității, așa cum prevede lega insolvenței, atunci nu va primi licență nici pentru Liga I sau a II-a. Însă e posibil să nu aibă datorii către alte cluburi, către angajați sau către stat și atunci datoriile clubului Rapid nu ar avea relevanță pentru acordarea licenței pentru competițiile interne. Dacă are datorii către cluburi și jucători nu poate obține licență decât dacă face dovada că s-a aprobat planul de reorganizare până la 31 martie 2013. Dacă are datorii către stat poate obține licență de Liga a II-a, dar nu poate obține pentru Liga I”, a spus Duru într-o conferință de presă.
Oficialul a menționat că singurul lucru cert după intrarea în insolvență este faptul că Rapid nu poate primi licență pentru participarea în ediția 2013-2014 a cupelor europene. „Ieri am primit de la FC Rapid înștiințarea oficială că începând cu 7 decembrie clubul a intrat în procedura generală a insolvenței. Acest fapt are ca și consecință refuzarea licenței pentru participarea în cupele europene în sezonul 2013-2014. Dar, conform, regulamentul UEFA, dacă FC Rapid iese din insolvență până în 31 decembrie 2013 va putea juca în sezonul 2014-2015 în competițiile europene. Legat de participarea în Liga I și a II-a nu evaluăm starea de insolvență pentru a refuza acordarea licenței clublui. Până la data de 31 martie 2013, trebuie ca toate datoriile înregistrate din obligațiile legale și contractuale să fie achitate. În caz contrar nu are dreptul să participe nici în Liga a II-a”, a adăugat directorul de licențiere.
Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos. Instanța a numit-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache, iar termenul limită pentru definitivarea tabelului creanțelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.
FC Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii și angajații clubului fiind neplătiți de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii și față de alte societăți. Conform anunțului făcut, la 5 decembrie, de președintele CA, Ion Taban, gruparea giuleșteană a acumulat datorii de 29,4 milioane de euro, dintre care 21 de milioane sunt către acționarul majoritar George Copos și către firmele acestuia. Copos a anunțat că este dispus să renunțe la o mare parte din suma pe care o are de încasat pentru a scoate clubul din criză.
MEDIAFAX
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER