Laurențiu Reghecampf rămâne prizonier al discursului pe care l-a tot rostit în acest sezon conform căruia campionatul este prioritar, în timp ce Europa League este doar obiectivul numărul 2. Mi se pare o declarație pe post de alibi înaintea meciului de la Londra când, în realitate, campionatul este încheiat de mult, Steaua mărșăluind printr-o competiție plină de echipe care joacă la un nivel inferior și cu o mentalitate dubioasă. Dincolo de faptul că Steaua este déjà campioană, la avansul pe care îl are în acest moment al sezonului, un cv ambițios, cu deschidere europeană, așa cum visează Reghecampf și mai ales soția lui, nu poate avea un fundament solid pe un titlu obținut în România. Dorinel Munteanu a câștigat campionatul cu mijloace infinit mai modeste decât Reghecampf și, în cele din urmă, a prins un contract la ultima clasată din Rusia. Ambițiile teutonului de la Steaua pentru viitorul carierei sale sunt, însă, mult mai mari. Iar un parcurs european spectaculos, chiar dacă nu e finalizat cu un trofeu, are o mult mai mare greutate decât să câștigi o cursă cu Astra și cu… și cu mai cine?
Pe Stamford Bridge, Reghecampf va avea un argument în plus să-și arate măiestria. Drumul de la loja oficială până la tunelul ce dă în teren e mai complicat. De asemenea, e mult mai greu să îl abordezi pe Mache din buza tunelului pentru a transmite schimbarea de tactică cerută de la Athos. Bine, de la Athos pe banca de pe Stamford Bridge, mesajul poate veni direct din ceruri. Că doar se știe, Divinitatea îl ajută pe cel cu mai puține milioane de euro.
Merită Georgievski să fie riscat la Londra? Poate să fie Iancu eroul necunoscut aruncat în luptă prin repriza a doua? Mai ai nevoie de vreun Al Pacino, Russell Crowe sau atlet șchiopătând în timpul unei curse pentru a îmbărbăta un grup de jucători veniți să lupte cu imensul Imperiu Roman (Abramovici)? Merită și Gardoș, pe lângă Chiricheș și Szukala, un loc în primul 11 pentru o defensivă eroică precum cea în care a jucat Reghe în succesul de la Londra din ’99 sau se joacă la fel de curajos, cu Rusescu, Tănase, Chipciu și Popa și fără frânele Tatu sau Rocha? Sunt întrebări la care Reghe poate cugeta acum în liniște înainte de adevăratul examen de doctorat al carierei sale și nu cel pe care și-l ia de la vreo școală obscură.
Cât despre titlul articolului, probabil că Salam îl va lămuri pe amicul întru manele Reghe despre cum stă treaba. Salam a apărut într-o compilație la BBC alături de astfel de branduri mari ale muzicii vestice, Reghe sperăm să apară alături de Guardiola sau Lucescu într-o compilație a numelor care au obținut mari succese în seri europene pe Stamford Bridge.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER