După ce a ieșit din zona buteliilor, a șaormelor și a primelor la sacoșă, Dinamo a terminat-o și cu eleganța, și cu investițiile fără bani, și a ajuns pe mâna afaceristului de tip nou, care vinde pe sume imense blocuri de carton, gata să ia foc de la o scânteie.
Și totuși, e de bine. Afaceristul a vândut probabil ieri trei apartamente și le-a virat banii potențialilor greviști, care intenționau să nu intre pe teren la meciul cu Petrolul, dacă situația financiară nu s-ar fi rezolvat.
Dinamo s-a eliberat definitiv de trecutul blatist și începe o nouă viață, o nouă eră, ce ar trebui bazată pe investiții serioase, pe formarea, în doi-trei ani, a unei echipe care să se bată la titlu și la participarea în grupele Champions League, visul neatins al acționarului cu sacoșa. Când va cânta imnul pentru Dinamo pe un nou stadion sau pe „Național Arena”, dar în niciun caz lângă groapa de gunoi de la Glina, vom putea spune că Ionuț Negoiță, sau cine se mai află în spatele lui, a reușit să transforme un club falimentar într-unul competitiv, profesionist.
E de apreciat totuși decizia lui Nicolae Badea, care a renunțat la acțiunile sale de la Dinamo când și-a dat seama că nu mai face față nici fizic, nici financiar. E un gest bărbătesc, pe care ar trebui să îl urmeze și amicul lui Badea, George Copos.
Schimbarea la față de la Dinamo are loc în ziua în care Steaua întâlnește campioana Europei, Chelsea, pentru un loc în sferturile de finală ale Europa League. Măcar spre o astfel de confruntare ar trebui să tindă noua conducere a lui Dinamo și viitoarea echipă care se va forma, mai ales că „roș-albii” au ajuns în 1983 chiar să elimine cea mai bună echipă de pe continent la acea vreme, Hamburg.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER