Cu mai puțin de o săptămână înainte de Ungaria – România, ProSport a pus față în față cele două echipe care se vor întâlni vineri, la Budapesta. Cu ajutorul jurnalistului maghiar, Daniel Hegyi, de la Nemzetisport, românii pot afla slăbiciunile naționalei conduse de Sandor Egervari, precum și capitolele la care adversarii noștri de pe 22 martie excelează. Recent, Gyorgy Bognar, o glorie a fotbalului din țara vecină declara: „România și Ungaria au, în mare, aceleași probleme. Va fi interesantă o întâlnire între cele două formații”.
Punctele forte ale României
» După mult timp, naționala are parte acum de stabilitate la nivelul echipei de start. În această campanie de calificare, „11”-le României a fost, în mare, același, foarte puține improvizații făcându-și loc în formația lui Pițurcă. Pe tot parcursul campaniei pentru Mondialul din Brazilia doar postul de fundaș dreapta a fost problematic pentru selecționer. Acesta a început preliminariile – meciurile cu Estonia și Andorra – cu Mățel titular, dar accidentarea jucătorului de la Astra a dat startul căutărilor pentru a acoperi acea poziție. Cu Turcia și cu Olanda a fost preferat Gabi Tamaș, iar cum randamentul acestuia a fost considerat mulțumitor de către Pițurcă, fotbalistul lui WBA va fi titular și la Budapesta.
» Forma excelentă a jucătorilor de la Steaua, care și de această dată vor veni în număr mare la națională, constituie un plus important pentru prima reprezentativă. Mai ales că în echipa de start pe care Pițurcă o va trimite în teren la Budapesta vor fi, aproape sigur, cinci steliști: Tătărușanu, Chiricheș, Bourceanu, Pintilii și Tănase.
Punctele slabe ale României » Absența lui Ciprian Marica, dublată de faptul că naționala nu are un alt vârf de calitatea atacantului de la Schalke 04, provoacă dureri de cap staff-ului naționalei. În absența lui Marica, variantele pentru postul de vârf împins sunt Adrian Mutu și Bogdan Stancu.
» O mare hibă a naționalei lui Pițurcă este legată de fazele fixe. Tricolorii au primit gol cu Australia, ultimul amical înainte de „dubla” Ungaria – Olanda, după un astfel de moment și la fel s-a întâmplat și cu Olanda, chiar dacă selecționerul a pus accent pe modul în care trebuia să se apere echipa la fazele fixe la antrenamentele de dinaintea partidei.
» Postul de fundaș dreapta va fi acoperit și în „dubla” Ungaria – Olanda de un jucător prea puțin obișnuit cu această poziție. Indiferent că va fi vorba de Gabi Tamaș sau de Luchin, Pițurcă va avea, de fapt, un fundaș central reprofilat în acea zonă a terenului.
Punctele forte ale Ungariei
» Atacul este principala armă a Ungariei, echipă care are un atacant excepțional: Adam Szalai. „Mentalitatea lui este una foarte bună, are evoluții apreciate în Bundesliga și lasă senzația că poate marca indiferent de adversarul pe care îl are în față”, explică jurnalistul Daniel Hegyi.
» Oamenii care vor juca în spatele lui Szalai sunt și ei de o calitate foarte bună. Balasz Dzsudzsak, cel care va juca în banda stângă, e foarte rapid, pasează excelent și apare în dese rânduri la finalizare. Tamas Hajnal, vârful retras, nu a jucat foarte mult la Stuttgart, dar este mereu motivat și capabil să marcheze. Situația sa este asemănătoare cu a lui Vladimir Koman, mijlocașul dreapta, dar și acesta este un jucător creativ, care poate crea mari probleme defensivei române.
Punctele slabe ale Ungariei
» Marea problemă a lui Sandor Egervari este centrul apărării. Cel mai experimentat fundaș maghiar, Roland Juhasz, nu este inclus în lot. „El a pierdut echipa la Anderlecht și a fost împrumutat în această iarnă la Videoton, dar nici aici nu a apucat să joace”, explică Daniel Hegyi, jurnalistul Nemzetisport.
» Postul de fundaș dreapta este, ca și în cazul României, o improvizație în echipa maghiară. Jozsef Varga este titularul postului în ultima vreme, dar poziția sa de bază este de mijlocaș defensiv.
» Adam Pinter, unul dintre cei doi închizători ai Ungariei, nu a jucat foarte mult la Real Zaragoza și acest lucru este posibil să îi afecteze randamentul. „Pentru a completa perechea de mijlocași defensivi, Egervari are de ales între Elek și Varga, iar dacă selecționerul ungariei va merge pe mâna celui din urmă, atunci pot fi probleme pentru noi”, explică Daniel Hegyi, de la NemzetiSport.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER