Rămas singurul județ din România fără niciun sport propriu de echipă la seniori în primele trei eșaloane de fotbal, handbal, baschet, volei, futsal, polo sau rugby, Mehedințiul e deficitar și la capitolul baze sportive.
Doar Stadionul Municipal și Sala Polivalentă din Drobeta – Turnu Severin pot fi considerate arene de top, nu însă și de categoria class. De exemplu, pe stadionul de 20.000 de locuri, în care s-au investit în ultimii 4 ani peste 5 milioane de euro, nu se pot juca partide oficiale internaționale, deoarece nu are curte interioară și locuri de parcare pentru spectatori. De altfel, Municipalul nu mai putea fi omologat nici măcar pentru Liga I din acest sezon, neavând încălzire subterană a gazonului. Totodată, în preajma arenei nu mai există nici măcar un teren de antrenament, suprafața limitrofă intrând după Revoluție în posesia diferiților proprietari care au ridicat vile și un bazar, în zonă.
Mehedințiul e și singurul județ din România care nu are un teren sintetic de dimensiuni corespunzătoare, cu toate că factorii de decizie promiseseră că vor reabilita Stadionul Angelescu, iar suprafața de joc va fi una artificială. Inaugurată în 1920, sub denumirea de Stadium Traian, arena situată în centrul Severinului a fost dotată în anii 70, pe când se numea „1 Mai”, cu tribune pavate cu ceramică și instalație de nocturnă pe bază de vapori de mercur, ambele unicat în România. În prezent, terenul e denivelat, iarba, de o jumătate de metru, crește nestingherit în spatele porților, tribunele s-au deteriorat, iar nocturna mai e buna doar pentru fier vechi.
Severnavul a ajuns terenul de joacă al bălăriilor
Tot la capitolul promisiuni intră și Stadionul Severnav. În urmă cu 18 luni se anunțase că baza din cartierul Schela Kladovei va avea în cel mai scurt timp gazon cu iarbă însămânțat de firma Gama Verde din Focșani, care a pus și gazonul pe „Municipal”. Primăria a intrat în posesia terenului, iar Șantierul Naval și-a luat fierul care compunea tribuna pe care o construise în anii 90 și pe care a tăiat-o bucăți anul trecut, când a demolat și vestiarele! Proiectul a fost însă abandonat, iar baza s-a degradat între timp și a ajuns terenul preferat de joacă al bălăriilor. În schimb, Primăria Drobeta – Turnu Severin s-a reorientat vara aceasta către Stadionul Schela-Ștrand, care a fost ușor cosmetizat și va putea fi folosit măcar pentru meciuri din Liga a IV-a. Stadionul „Dunărea” din Orșova se află și el într-un stadiu avansat de degradare. Dacă în urmă cu un deceniu echipa locală Dierna juca în Divizia C, avându-i în componență pe severinenii Dorel Stoica și Costi Gărgălie, de 3 ani municipiul Orșova nu mai e reprezentat nici măcar în campionatul județean. Stadionul Dunărea a fost inaugurat în 1976, cu prilejul amicalului Universitatea Craiova – Poli Timișoara.
Termo se transformă în mocirlă după ploaie
Aflat în administrația RAAN, Stadionul Termo nu e nici el optim pentru performanță, în pofida tribunei cochete pentru nivelul eșalonului trei, unde echipa de fotbal cu același nume a activat în urmă cu trei ani, după care s-a desființat. Când plouă, gazonul, devenit sezonul trecut teren de antrenament pentru CS Turnu Severin, club desființat vara aceasta, e impracticabil. Elegant arată însă Sala Polivalentă de 1800 de locuri, care a costat 2 milioane de euro, însă aceasta nu corespunde pentru competițiile europene de anvergură, neavând parchet omologat și tribune mai mari. Când plouă, apa se infiltrează prin tavan. Tot din cauza tavanului, aflat în pericol de prăbușire, s-a închis de cinci ani și Bazinul Olimpic, singurul de 50 de metri din sud-vestul României, mai precis între Reșița și Pitești. Acesta nu va fi reabilitat nici în 2013.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER