Bucuresti, 03 august – Hocheiul pe role merge la a doua editie destinata amatorilor. Asociatia Municipala de Hochei pe Gheata Bucuresti impreuna cu Directia Sport si Tineret Bucuresti organizeaza in data de 03 august competitia „Bobocilor” , fara limita de varsta.
„Aceasta vara a fost prolifica pentru hocheiul pe role si inca nu s-a terminat. Ne aflam la a patra competitie de hochei pe role si la a doua editie a competitiilor pentru amatori. Succesul primei competitii de hochei pe role pentru amatori si cererile nenumarate de a mai face inca o editie ma determina sa cred ca acest sport are un viitor frumos si cei care il practica incep sa devina o comunitate ce se face auzita. Speram ca Sambata aceasta, pe 3 august, sa vedem oameni noi dornici sa loveasca pucul. Le urez success si ii indemn la fairplay!”, a declarat Alexandru Butucel, unul din organizatorii acestor competitii de hochei pe role.
Evenimentul este sustinut de platforma online www.hocheiperole.ro, comunitatea iubitorilor de hochei inline, de www.arbitrihochei.ro Asociatia Arbitrilor de Hochei pe Gheata, Directia Sport si Tineret Bucuresti, Asociatia Municipala de Hochei pe Gheata Bucuresti si nu in utlimul rand de www.19litri.ro .
Cum se joaca hocheiul pe role (InLine Hochei)
Hocheiul pe role este o forma de sport apreciata la nivel mondial, cu 37 de membri afiliati la Federatia Internationala de Sporturi pe Role (FIRS). De cand a fost acreditat sportul, s-au organizat 54 de campionate mondiale, acestea fiind castigate majoritar de tarile: Austria, Canada, Cehia, Franta, Italia, Elvetia si America. America este tara care a castigat cele mai multe medalii de aur in competiile de seniori.
Hocheiul pe role se joaca pe o suprafata speciala, din lemn sau ciment, asfalt sau plastic. Suprafata de joc poate sa fie acoperita, semi-acoperita sau descoperita.
In comparatie cu hocheiul pe gheata, care se joaca in echipe de cinci la cinci, hocheiul pe role se joaca patru la patru. O alta diferenta este aceea ca la hocheiul pe role nu sunt permise tampoanele, in timp ce la hocheiul pe gheata se joaca full contact.
Hocheiul pe role se joaca fara degajare interzisa, in comparatie cu cel pe gheata, unde regula degajarii interzise este aplicata. Degajarea interzisa se produce atunci cand, un jucator aflat in propria jumatate de teren, loveste pucul pentru a pasa si acesta trece, fara interceptie de nicio parte, de linia portii adverse. Prin lipsa regulii de degajare interzisa, jocul se fluidizeaza si se dinamizeaza.
In plus, hocheiul pe role se joaca fara offside, in timp hocheiul pe gheata se joaca cu offside. Aceasta regula are la baza acelasi principiu de a dinamiza, a se inscrie mai multe goluri si de a face jocul mai antrenant.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER