Cuplul de antrenori Andrei Mlendea – Adrian Marcu stau la baza transformării Simonei
De aseară, constănțeanca se află pe cel mai bun loc din carieră – 19
Jucătoarea de tenis poate aspira la titlul de sportiva anului în România. Mai sunt însă CM de canotaj, CM de judo și CM de gimnastică
De necrezut e constanța sa. De necrezut sunt resursele fizice cu care a fost înzestrată sau pe care le-a dezvoltat în timp. De necrezut sunt rezolvările pe care le propune. Nu are în față un puzzle să găsească soluții. E inspirația de moment. E o ușurință cu care se adaptează în fața unor stiluri total diferite. De la zi, la zi! În fața unor campioane cu un background de necrezut.
„Vreau să mă bucur de acest moment. Mă simt foarte, foarte bine. E de necrezut ceea mi se întâmplă!”, își caracterizează evoluția de la New Haven Simona Halep, campioană în 2013 pentru a patra oară în WTA în mai puțin de patru luni (pe trei suprafețe diferite!). Adică un forcing de necrezut. Cum de necrezut e și prestația din finală împotriva unei jucătoare cu 10 titluri în termobag: lung de linie cu un forehand fără cusur, lung de linie cu un backhand curat și un meci închis cu un as, în condițiile în care serviciul nu reprezintă principala armă a constănțencei! Dar ce mai contează detaliul? E „Unbelievable!” , cum ar sintetiza comentatorii din NBA.
Dar cine sunt arhitecții unui joc și al unui sportiv… de necrezut? Cuplul de antrenori Andrei Mlendea-Adrian Marcu a reușit într-un timp extrem de scurt să propună o jucătoare aproape completă: Simona mixează loviturile (14 mingi câștigătoare în finală, doar 6 greșeli neforțate), Simona le obligă pe adversare să răspundă ca și cum ar ține în mână o paletă de fluturi (Kvitova, fost lider mondial, și-a pierdut luciditatea în timpul partidei și a început să se certe), Simona posedă o deplasare incredibilă pe tot terenul!
La fel de necrezut e și pregătirea ei fizică. Așa cum de necrezut sunt luciditatea, automotivarea după fiecare punct și stăpânirea de sine a puștoaicei care a reușit să anuleze patru mingi de break în debutul finalei. Poate a fost momentul decisiv al disputei, poate că nu. Cert e că a urmat un joc greu de contracarat. Unul de necrezut! „Am rămas concentrată pe fiecare punct, nici nu mă interesa ce scor afișează tabela”.
O nouă desfășurare de forțe pare să se abată de mâine peste New York. La US Open, constănțeanca n-a ajuns mai sus de turul secund și așteaptă noi provocări. „E un oraș nebun!”. Nu e „de necrezut”, dar evoluția Simonei ar putea genera din nou la ieșirea din scenă – de-acum firescul „de necrezut”.
Felicitări! Victoria împotriva Petrei Kvitova este un moment istoric. Mult succes la US Open! Suntem mândri de tine! Victor Ponta, premierul României
PARCURSUL SIMONEI LA NEW HAVEN 6-2, 6-1, cu Daniela Hantuchova (Svk, 47 WTA) 3-6,6-4, 6-1, cu Carla Suarez (Spa, 20 WTA) 6-1, 7-6, cu Ekaterina Makarova (Rus, 26 WTA) 6-2, 7-5, cu Caroline Wozniacki (Dan, 8 WTA) 6-2, 6-2, cu Petra Kvitova (Ceh, 9 WTA)
4 titluri a obținut Simona în acest sezon: Nürnberg, s’ Hertogenbosch, Budapesta, New Haven
O semifinală a mai bifat Halep în 2013: la Roma
31 de victorii din 36 de partide e seria uluitoare a constănțencei în acest an
Doar Serena Williams a câștigat mai multe titluri WTA decât Halep în 2013
117.000 de dolari a fost cecul luat de româncă la New Haven
3 apariții are eleva lui Mlendea la US Open. A ajuns de două ori în turul secund
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER