PREVIEW NBA 2013-2014, Conferința de Est: Cine o învinge pe Heat? Ultimul sezon al lui LeBron în Florida?

PREVIEW NBA 2013-2014, Conferința de Est: Cine o învinge pe Heat? Ultimul sezon al lui LeBron în Florida?
  • Publicat:
  • Actualizat:

Miami Heat poate deveni a cincea echipă din istorie care câștigă trei titluri consecutive în NBA. Însă rivalii lui James, Wade și Bosh sunt mulți, iar Conferința de Vest pare din ce în ce mai puternică și competitivă

PREVIEW NBA 2013-2014, Conferința de Vest: Trei favorite, o singură câștigătoare! Clippers și Rockets s-au întărit considerabil. Ratează Lakers play-off-ul?

*Principala problemă a lui Heat pare disponibilitatea la efort a lui Dwayne Wade, care are probleme la genunchi
*Derrick Rose s-a refăcut, iar MVP-ul din 2010 pare mai în formă ca niciodată pentru Bulls
*Brooklyn Nets s-a întărit serios prin transferurile lui Kevin Garnett, Paul Pierce și Andrei Kirilenko

*Sezonul debutează miercuri dimineață cu meciurile Indiana Pacers – Orlando Magic (01:00), Miami Heat – Chicago Bulls (02:00) și Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers (04:00)

*Preview-ul Conferinței de Vest va fi publicat mâine dimineață, de la ora 08:00

Poate fi ultimul an în care LeBron James, Dwayne Wade și Chris Bosh joacă împreună la Miami Heat. Pentru că angajamentele superstarurilor expiră la finalul acestui sezon și, cel puțin James, nu a exclus o eventuală plecare. Însă până la o nouă „decizie”, cei trei formează din nou cel mai bun trio din NBA. După două campionate câștigate, Miami îl vizează și pe al treilea, un „three-peat”, așa cum au reușit Minneapolis Lakers (1952, 1953 și 1954), Boston Celtics (1959-1966), Chicago Bulls (1991-1993 și 1996-1998) și Los Angeles Lakers (2000-2002). Însă Heat are o competiție mult mai puternică în acest sezon. În Est, Chicago Bulls emite din nou pretenții după ce Derrick Rose s-a refăcut după ruptura de ligamente suferită în aprilie 2012. Nici Indiana Pacers nu pare a fi slăbit, mai ales că i-a pus probleme lui Heat în finala Conferinței de Est din sezonul trecut, când a pierdut cu 3-4, în meci decisiv.

CONFERINȚA DE EST

ATLANTA HAWKS
Sezonul trecut:
44-38 (eliminată în primul tur al play-off-ului, scor 2-4, în fața Indianei Pacers)
Antrenor: Mike Budenholzer (nou)
Sosiri: Paul Millsap (Utah Jazz), Elton Brand (Dallas Mavericks), Pero Antic (Olympiacos Pireu), Dennis Schroeder (draftat cu al 17-lea pick în vară, de la Phantoms Braunschweig), Gustavo Ayon (Milwaukee Bucks), DeMarre Carroll (Utah Jazz), Jared Cunningham (Dallas Mavericks)
Plecări: Josh Smith (Detroit Pistons), Zaza Pachulia (Milwaukee Bucks), DeShawn Stevenson (?), Devin Harris (Dallas Mavericks), Dahntay Jones (?)
Jucători de urmărit: Al Horford (foto stânga jos), Paul Millsap, Dennis Schroeder (foto stânga sus)
Previziune: 44-38 (se califică în play-off, pierde în runda I)

Este primul sezon în care antrenorul Mike Budenholzer (41 de ani) va fi principalul unei echipe. În ultimii 17 ani, Budenholzer a fost „secundul” lui Gregg Popovich la San Antonio Spurs, acolo unde a ajutat echipa texană să devină una dintre cele mai bune din NBA. Însă cum va reuși noul tehnician să construiască o echipă fără Josh Smith? Superstarul lui Hawks a părăsit echipa din postura de jucător liber și a ales să semneze cu Detroit Pistons, echipă la care va primi 54 de milioane de dolari în următorii patru ani. În plus, Hawks l-au pierdut și pe pivotul gruzin Zaza Pachulia, care își petrecuse ultimii opt ani la Atlanta. E drept, „vulturii” s-au repliat și au reușit să îi păstreze în echipă pe Jeff Teague și Kyle Korver și, în plus, i-au adus pe Paul Millsap (Utah Jazz), Elton Brand (Dallas Mavericks) și Gustavo Ayon (Milwaukee Bucks). Un sezon bun al celor de la Hawks depinde de evoluția pivotului Al Horford, care a reușit în sezonul trecut o medie de 17,1 puncte pe meci și de 10,1 recuperări pe meci, personal best-uri în cariera sa. Interesant va fi de urmărit și debutantul german Dennis Schroder.

BOSTON CELTICS
Sezonul trecut: 41-40 (eliminată în primul tur al play-off-ului, scor 2-4, în fața lui New York Knicks)
Antrenor: Brad Stevens (nou)
Sosiri: Kelly Olynyk (draftat cu al 13-lea pick în 2013 de la Gonzaga), Gerald Wallace (Brooklyn Nets), Kris Humphries (Brooklyn Nets), Keith Bogans (Brooklyn Nets), MarShon Brooks (Brooklyn Nets), Vitor Faverani (Valencia BC), Phil Pressey (nedraftat, Missouri)
Plecări: Kevin Garnett (Brooklyn Nets), Paul Pierce (Brooklyn Nets), Jason Terry (Brooklyn Nets), Fab Melo (?), D.J. White (Chicago Bulls)
Jucători de urmărit: Rajon Rondo (foto stânga jos), Kelly Olynyk (foto stânga sus), Jordan Crawford
Previziune: 27-55 (nu se califică în play-off)

Danny Ainge, managerul general al lui Celtics, a simțit nevoia întineririi echipei cât mai repede. Iar acest lucru a însemnat renunțarea la Kevin Garnett, Paul Pierce și Jason Terry, primii doi fiind membri ai echipei care a adus primul titlu după 22 de ani în „TD Garden” în 2008. În schimbul jucătorilor, Boston a primit atât patru jucători de la Nets (Wallace, Humphries, Bogans și Brooks), însă și alte pickuri în următoarele drafturi din NBA, drafturi care par să aducă jucători extrem de talentați. Totodată, Celtics a renunțat și la antrenorul Doc Rivers, care a plecat la Los Angeles Clippers, și l-a adus pe Brad Stevens, în vârstă de doar 37 de ani, aflat la prima experiență ca antrenor principal în NBA. Însă e clar că schimbările vor costa foarte mult. Dintr-o echipă care prindea play-off-ul extrem de des, Celtics se va transforma, măcar pentru doi-trei ani, într-una dintre cele mai slabe echipe din NBA. Pentru că procesul de întinerire va costa foarte mult. Dar cu răbdare și intuiție, Ainge o poate transforma din nou pe Boston într-o candidată la titlu.

BROOKLYN NETS
Sezonul trecut: 49-33 (eliminată în primul tur al play-off-ului, scor 3-4, în fața lui Chicago Bulls)
Antrenor: Jason Kidd (nou)
Sosiri: Kevin Garnett (Boston Celtics), Paul Pierce (Boston Celtics), Jason Terry (Boston Celtics), Andrei Kirilenko (Minnesota Timberwolves), Alan Anderson (Toronto Raptors), Shaun Livingston (Cleveland Cavaliers), Mason Plumlee (draftat cu al 22-lea pick în 2013 de la Duke)
Plecări: Gerald Wallace (Boston Celtics), Kris Humphries (Boston Celtics), Keith Bogans (Boston Celtics), MarShon Brooks (Boston Celtics), Damion James (Denver Nuggets)
Jucători de urmărit: Kevin Garnett, Andrei Kirilenko, Brook Lopez, Deron Williams
Previziune: 54-28 (semifinalele Conferinței de Est)

Cu siguranță, Brooklyn Nets va fi una dintre cele mai urmărite echipe din NBA în acest sezon. Patronul rus Mihail Prohorov a investit serios în echipă și nu s-a gândit nici măcar câteva secunde la faptul că bugetul total de salarii în acest sezon va ajunge la aproape 200 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă că rusul va fi nevoit să scoată din buzunare o sumă importantă ca penalizare în contul „luxury tax”. Însă Nets și-a întărit considerabil lotul. Pe lângă Garnett, Pierce și Terry – contingentul Celtics – la echipa new-yorkeză a sosit și rusul Andrei Kirilenko de la Minnesota Timberwolves, un jolly-joker care poate fi decisiv în anumite meciuri.
Totuși, va fi interesant de văzut cum va evolua Deron Williams, în scădere în ultimele trei sezoane, în acest an. Pentru că Williams, unul dintre cei mai valoroși conducători de joc din NBA, va fi antrenat de Jason Kidd, unul dintre cei mai buni conducători din istoria Ligii. Însă Kidd, un bun motivator și un antrenor carismatic, se află abia la prima experiență ca antrenor în NBA, iar Conferința de Est a crescut enorm în acest sezon. Cu siguranță însă, Nets se va bate cu Heat, Bulls sau Pacers pentru unul din primele patru locuri în sezonul regulat.

CHARLOTTE BOBCATS
Sezonul trecut: 21-61 (nu s-a calificat în play-off)
Antrenor: Steve Clifford (nou)
Sosiri: Al Jefferson (Utah Jazz), Cody Zeller (draftat cu al 4-lea pick în 2013 de la Indiana), Jannero Pargo (Atlanta Hawks), Anthony Tolliver (Atlanta Hawks)
Plecări: Reggie Williams (Houston Rockets), Byron Mullens (Los Angeles Clippers), Tyrus Thomas (?)
Jucători de urmărit: Al Jefferson (foto jos), Cody Zeller
Previziune: 27-55 (nu se califică în play-off)

E ultimul an sub numele de „Bobcats” pentru echipa lui Michael Jordan, întrucât New Orleans Hornets a renunțat la numele purtat în ultimii 12 ani și se va numi „Pelicans”. Practic, după 13 ani, Charlotte va reveni la numele „Hornets”. Însă cum stă echipa în acest moment? Evident, destul de slab. În ultimele două sezoane, formația patronată de Michael Jordan nu a câștigat decât 28 de meciuri din cele 148 disputate! Însă nici în acest sezon Charlotte nu va reuși mare lucru. În presezon, gruparea din Carolina de Nord  s-a mișcat destul de bine, aducându-i pe Al Jefferson și Cody Zeller. Însă defensiva va rămâne una dintre cele mai slabe din NBA, iar Bobcats are șanse infime să ajungă în play-off pentru a doua oară în istoria de 13 ani a francizei.

CHICAGO BULLS
Sezonul trecut: 45-37 (eliminată în semifinalele Conferinței de Miami Heat, scor 1-4)
Antrenor: Tom Thibodeau (al patrulea sezon)
Sosiri: Mike Dunleavy, Jr. (Milwaukee Bucks), Tony Snell (draftat cu al 20-lea pick în 2013, de la New Mexico), Erick Murphy (draftat cu al 49-lea pick în 2013, de la Florida)
Plecări: Nate Robinson (Denver Nuggets), Marco Belinelli (San Antonio Spurs), Richard Hamilton (?), Vladimir Radmanovic (retras), Daequan Cook (?)
Jucători de urmărit: Derrick Rose (foto sus), Jimmy Butler (foto stânga jos)
Previziune: 52-30 (se califică în finala Conferinței de Est)

Fără Derrick Rose (25 de ani), care a decis să nu joace nici măcar un minut în sezonul trecut pentru a se reface complet după o ruptură de ligament încrucișat în play-off-ul sezonului 2011-2012, Chicago Bulls nu a arătat deloc bine. E drept, „taurii” s-au calificat în play-off, au trecut de Brooklyn Nets în prima rundă, dar au fost eliminați fără probleme în semifinale de Miami Heat. Totul grație unei defensivei de fier și mai puțin ofensivei, care a suferit teribil. Însă Rose s-a întors și nu pare deloc temător. A reușit deja câteva faze spectaculoase, e la fel de mobil ca înainte și nu evită contactul cu jucătorii adverși. În plus, Bulls a adus un jucător experimentat în persoana lui Mike Dunleavy Jr. și i-a păstrat pe Joakim Noah, Carlos Boozer sau Luol Deng, care creează o echipă extrem de periculoasă pentru Miami în acest sezon.

CLEVELAND CAVALIERS
Sezonul trecut:
24-58 (nu s-a calificat în play-off)
Antrenor: Mike Brown (nou)
Sosiri: Andrew Bynum (Philadelphia 76ers), Jarrett Jack (Golden State Warriors), Anthony Bennett (draftat cu pick-ul nr.1 în 2013 de la UNLV), Earl Clark (Los Angeles Lakers), Sergei Karașev (draftat cu al 19-lea pick în 2013 de la Triumf Liuberți), Carrick Felix (draftat cu al 33-lea pick în 2013 de la Arizona State)
Plecări: Wayne Ellington (Dallas Mavericks), Omri Casspi (Houston Rockets), Shaun Livingston (Brooklyn Nets), Marreese Speights (Golden State Warriors), Kevin Jones (?), Chris Quinn
Jucători de urmărit: Kyrie Irving (foto sus), Anthony Bennett, Andrew Bynum
Previziune: 39-43 (în luptă pentru ultimul loc care asigură play-off-ul în Est)

La finalul acestui sezon, LeBron James va deveni jucător liber de contract, iar fanii lui Cleveland Cavaliers speră că „Regele” va reveni la echipa la care a debutat în NBA. Însă șansele sunt mici, iar „cavalerii” mai au de îndurat încă un sezon dificil. E adevărat, lucrurile s-au schimbat față de ultimii doi ani. Kyrie Irving, unul dintre cei mai talentați tineri din NBA, are acum alături de el o echipă destul de solidă. Jarrett Jack a avut un sezon excelent anul trecut la Golden State Warriors, Anthony Bennett este, în ciuda accidentărilor suferite în colegiu, un jucător extrem de talentat, iar transferul lui Andrew Bynum este unul interesant. În cazul în care pivotul care nu a prins niciun meci pentru Philadelphia 76ers în sezonul trecut nu se accidentează și reușește să revină în formă măcar în a doua jumătate a sezonului, atunci Cavaliers are șansa de a se bate chiar pentru un loc de play-off. Deocamdată, Bynum (25 de ani) abia și-a reluat antrenamentele, dar a slăbit aproape 10 kilograme în ultimele trei luni!

DETROIT PISTONS
Sezonul trecut: 29-53 (nu s-a calificat în play-off)
Antrenor: Maurice Cheeks (nou)
Sosiri: Josh Smith (Atlanta Hawks), Brandon Jennings (Milwaukee Bucks), Chauncey Billups (Los Angeles Clippers), Kentavious Caldwell-Pope (draftat cu al 8-lea pick în 2013 de la Georgia), Luigi Datome (Virtus Roma), Josh Harrellson (Chongqing Fly Dragon), Tony Mitchell (draftat cu al 37-lea pick în 2013 de la North Texas), Peyton Siva (draftat cu al 59-lea pick în 2013 de la Louisville)
Plecări: Jose Calderon (Dallas Mavericks), Brandon Knight (Milwaukee Bucks), Jason Maxiell (Orlando Magic), Kim English (?), Viacheslav Kravtsov (Phoenix Suns), Khris Middleton (Milwaukee Bucks)
Jucători de urmărit: Andre Drummond (foto sus, dreapta), Josh Smith (foto stânga jos)
Previziune: 43-39 (se califică în play-off, dar va fi eliminată în prima rundă)

De patru sezoane, Detroit Pistons se complace în mediocritate. Practic, echipa nu a mai prins play-off-ul și e, parcă, o oglindă a orașului care a ajuns în faliment. Însă în acest an, șefii lui Pistons au încercat să schimbe soarta echipei. Au renunțat la unii dintre veterani și au întinerit echipa, ba chiar au adus și un star în persoana lui Josh Smith, unul dintre cei mai căutați free agents din NBA. Nici transferul lui Brandon Jennings nu a fost unul slab, astfel că Detroit e una dintre echipele care a crescut cel mai mult în această vară. Adăugând o formă bună din partea lui Andre Drummond, unul dintre cei mai buni tineri din NBA, care are calități de superstar și va fi titularizat încă din startul sezonului, Pistons chiar se poate bate la un loc de play-off.

INDIANA PACERS
Sezonul trecut:
49-32 (a pierdut finala din Est cu Miami Heat, scor 3-4)
Antrenor: Frank Vogel (al treilea sezon)
Sosiri: Luis Scola (foto stânga jos, Phoenix Suns), C.J. Watson (Brooklyn Nets), Chris Copeland (New York Knicks), Solomon Hill (draftat cu al 23-lea pick în 2013 de la Arizona), Donald Sloan (Guangdong Southern Tigers)
Plecări: Tyler Hansbrough (Toronto Raptors), D.J. Augustin (Toronto Raptors), Gerald Green (Phoenix Suns), Miles Plumlee (Phoenix Suns), Jeff Ayres (San Antonio Spurs)
Jucători de urmărit: Paul George (foto stânga sus), Roy Hibbert
Previziune: 53-29 (se califică în play-off și are șanse chiar la finala din Est)

Anul trecut, Indiana Pacers a fost marea surpriză a Ligii Profesioniste de baschet din Statele Unite. Cu un lot fără vedete, dar cu o organizare excelentă și o defensivă de fier gândită de Frank Vogel, Pacers a fost la un singur pas chiar de marea finală, însă a pierdut jocul decisiv cu Miami Heat. Însă în acest sezon, Pacers pare și mai puternică. Formația din Indiana și-a upgradat serios și banca de rezerve prin transferurile lui Luis Scola, C.J. Watson și Chris Copeland. Și, poate cel mai important, îl poate folosi din nou pe Danny Granger, absent aproape 95% din sezonul trecut din cauza unor probleme la genunchi. Să nu uităm însă nici de Paul George, care a demonstrat că poate fi considerat deja un superstar după prestațiile excelente atât din sezonul regulat, cât și din play-off-ul trecut. Cu siguranță, Indiana îi va pune din nou probleme lui Miami Heat, iar bătălia cu Chicago Bulls va fi din nou foarte interesantă.

MILWAUKEE BUCKS
Sezonul trecut: 38-44 (a pierdut în primul tur al play-off-ului din Est cu Miami Heat, scor 0-4)
Antrenor: Larry Drew (nou)
Sosiri: Caron Butler (Los Angeles Clipers), O.J. Mayo (Dallas Mavericks), Brandon Knight (Detroit Pistons), Gary Neal (San Antonio Spurs), Zaza Pachulia (Atlanta Hawks), Luke Ridnour, Carlos Delfino (Houston Rockets), Giannis Antetokounmpo (draftat cu al 15-lea pick în 2013 de la Filathilitikos), Nate Wolters (draftat cu al 38-lea pick în 2013 de la South Dakota State), Khris Middleton (Detroit Pistons), Miroslav Raduljica (Azovmaș Mariupol)
Plecări: Brandon Jennings (Detroit Pistons), Monta Ellis (Dallas Mavericks), J.J. Redick (Los Angeles Clippers), Samuel Dalembert (Dallas Mavericks), Mike Dunleavy (Chicago Bulls), Luc Mbah a Moute (Sacramento Kings), Marquis Daniels, Gustavo Ayon (Atlanta Hawks), Joel Przybilla (?), Ish Smith (Phoenix Suns)
Jucători de urmărit: O.J. Mayo (foto stânga jos), Giannis Antetokounmpo (foto stânga sus)
Previziune: 37-45 (nu se califică în play-off)

E greu de crezut că Milwaukee Bucks poate să repete calificarea în play-off din sezonul trecut. În primul rând, din cauza mutărilor masive din lotul echipei din Wisconsin. Probabil că managerii echipei încearcă să gândească pe termen lung, scăpând de contractele destul de mari ale lui Brandon Jennings și Monta Ellis. Însă sosirile lui Caron Butler și Gary Neal nu susțin ideea de mai sus. Poate doar draftarea greco-nigerianului Giannis Antetokounmpo ar putea fi o mutare excelentă, însă e clar că Bucks vor avea probleme mari în ofensivă în acest sezon, chiar și după sosirea lui O.J. Mayo. În cazul în care adversarele lui Milwaukee vor avea probleme cu accidentările, iar echipa lui Larry Drew va rămâne sănătoasă, Bucks ar putea spera chiar la un loc în play-off.

MIAMI HEAT
Sezonul trecut:
66-16 (a câștigat titlul în finala cu San Antonio Spurs, scor 4-3)
Antrenor: Erik Spoelstra (al șaselea sezon)
Sosiri: Greg Oden (free agent), Michael Beasley (Phoenix Suns)
Plecări: Mike Miller (Memphis Grizzlies), Juwan Howard (retras)
Jucători de urmărit: LeBron James (foto stânga sus), Dwayne Wade (foto stânga jos), Greg Oden, Chris Bosh
Previziune: 57-25 (va ajunge din nou în finala NBA)

Să fie acesta ultimul sezon în care tripleta „James – Wade – Bosh” va coexista în Miami? Anii încep să nu îi mai ajute pe jucătorii echipei din Florida. Dacă James are doar 29 de ani și se află în cea mai bună formă a vieții, nu același lucru se poate spune și despre Dwayne Wade. Sidekick-ul lui James este esențial pentru apărarea titlului de către Heat. Pentru că în ultimele sezoane, jucătorul de 31 de ani a avut mari, mari probleme la genunchi. Probleme care i-au limitat minutele jucate și i-au micșorat mediile punctelor, recuperărilor și paselor pe meci la minimum! Iar Heat l-a pierdut în această vară și pe Mike Miller, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, care cu ajutorul experienței reușea întotdeauna să ajute în momentele grele. În schimb, campioana a riscat și l-a adus pe Greg Oden, pivotul draftat cu primul pick în 2007. Însă Oden are probleme mari cu genunchii, iar Spoelstra și coechipierii săi știu că nu se pot baza 100% pe pivotul de 27 de ani, care a jucat 80 de secunde în partida amicală din presezon contra lui New Orleans Hornets miercurea trecută. Cert este doar că Heat rămâne echipa care nu a pierdut aproape două luni în sezonul trecut, câștigând 27 de meciuri la rând, iar orice adversar trebuie să respecte formația în care se află LeBron James. Mai mult ca sigur, Heat va ajunge din nou în finala din Est.

NEW YORK KNICKS
Sezonul trecut: 54-28 (a fost eliminată în semifinala Conferinței de Est, scor 2-4, de Indiana Pacers)
Antrenor: Mike Woodson (al doilea sezon)
Sosiri: Andrea Bargnani (Toronto Raptors), Metta World Peace (Los Angeles Lakers, foto stânga jos), Beno Udrih (Orlando Magic), Tim Hardaway Jr. (draftat cu al 24-lea pick în 2013 de la Michigan), Cole Aldrich (Sacramento Kings)
Plecări: Jason Kidd (retras), Marcus Camby (Houston Rockets), Steve Novak (Toronto Raptors), Kurt Thomas (retras), Rasheed Wallace (retras), James White (Pallacanestro Reggiana), Chris Copeland (Indiana Pacers)
Jucători de urmărit: Carmelo Anthony (foto stânga sus), Metta World Peace, Amar”e Stoudemire
Previziune: 46-36 (poate ajunge în semifinala Conferinței de Est)

Sezonul precedent a fost primul după mulți ani în care fanii lui New York Knicks au crezut, cu adevărat, că echipa lor poate să își depășească performanțele medii din ultimii 20 de ani. Însă în momentul în care Knicks a dat de o echipă cu adevărat puternică, a pierdut. Pentru că new-yorkezii nu au avut un jucător să poată substitui numărul de puncte marcate de Carmelo Anthony, care a câștigat anul trecut pentru prima oară în carieră titlul de cel mai bun marcator din NBA, cu o medie de 28,7 puncte pe meci. În vară, Knicks nu s-a mișcat rău. A scăpat de câțiva veterani (Kidd, Camby și Wallace) și i-a adus pe Andrea Bargnani și Metta World Peace, jucători care îmbunătățesc atât compartimentul ofensiv, cât și pe cel defensiv. Rămâne doar ca J.R. Smith să continue forma de anul trecut, când a câștigat titlul de „Best Sixth Man”, iar Knicks ar putea chiar să spere la o reeditare a performanței din 2012-2013.

ORLANDO MAGIC
Sezonul trecut: 20-62 (nu s-a calificat în play-off)
Antrenor: Jacque Vaughn (al doilea sezon)
Sosiri: Jason Maxiell (Detroit Pistons), Victor Oladipo (draftat cu al 2-lea pick în 2013 de la Indiana), Ronnie Price (Portland Trail Blazers)
Plecări: Al Harrington (Washington Wizards), Beno Udrih (New York Knicks), DeQuan Jones (?)
Jucători de urmărit: Victor Oladipo (foto dreapta)
Previziune: 23-59 (nicio șansă să ajungă în play-off)

Părăsită anul trecut de Dwight Howard pentru Los Angeles Lakers, Orlando Magic nu și-a revenit. A avut serii de zece meciuri fără victorie și a reușit să strângă doar 20 de victorii! Probabil ca în acest sezon, „magicienii” din Florida vor reuși mai multe, pentru că tocmai l-au draftat pe Victor Oladipo, un jucător despre care presa din Statele Unite a scris că seamănă cu un Dwayne Wade mai tânăr. Alături de pivotul Nikola Vucevic și Jameer Nelson, Oladipo ar putea să schimbe în bine echipa lui Jacque Vaughn. Cert e însă că Magic nu are nicio șansă să ajungă în play-off, iar în ultimele meciuri ar putea chiar să ridice piciorul de pe accelerație pentru o șansă cât mai mare la un pick devreme în draftul de anul viitor.

PHILADELPHIA 76ERS
Sezonul trecut: 34-48 (nu s-a calificat în play-off)
Antrenor: Brett Brown (nou)
Sosiri: Nerlens Noel (draftat cu al 6-lea pick în 2013 de la Kentucky), Michael Carter-Williams (draftat cu al 11-lea pick în 2013 de la Syracuse), Darius Morris (Los Angeles Lakers), Tony Wroten Jr. (Memphis Grizzlies)
Plecări: Jrue Holiday (New Orleans Pelicans), Andrew Bynum (Cleveland Cavaliers)
Jucători de urmărit: Nerlens Noel (foto stanga sus), Michael Carter-Williams (foto stânga jos)
Previziune: 19-63 (nicio șansă să ajungă în play-off)

Este anul în care Philadelphia 76ers începe o reconstrucție din temelii. Managementul echipei a renunțat la cele două staruri, Jrue Holiday și Andrew Bynum și a mers pe mâna tinereții. În locul lui Holiday a primit al 6-lea pick în draft, cu care l-a ales pe Nerlens Noel, iar cu al 11-lea pick l-a selectat p Michael Carter-Williams. Însă lipsa de experiență a celor doi tineri se poate dovedi extrem de importantă și poate duce la un sezon catastrofal, asemănător cu cel al lui Charlotte Bobcats de acum două sezoane, în care procentajul de victorii a fost de doar 10,6%! În plus, e clar că noul manager, Sam Hinkie, muncește din greu să aducă jucători cu salarii mici pentru a da lovitura atât pe piața transferurilor în sezoanele viitoare, cât și în drafturile viitoare. E clar că Philadelphia va „lupta” pentru ultimul loc în Est, cel care îi va aduce cele mai mari șanse să aibă pickuri devreme în draft.

TORONTO RAPTORS
Sezonul trecut: 34-48 (nu s-a calificat în play-off)
Antrenor: Dwane Casey (al treilea sezon)
Sosiri: D.J. Augustin (Indiana Pacers), Tyler Hansbrough (Indiana Pacers), Dwight Buycks (Gravelines), Austin Daye (Memphis Grizzlies), Steve Novak (New York Knicks)
Plecări: Andrea Bargnani (New York Knicks), Alan Anderson (Brooklyn Nets), Linas Kleiza (Fenerbahce Ulker), John Lucas III (Utah Jazz), Mickael Pietrus (?), Sebastian Telfair (Tianjin Ronggang)
Jucători de urmărit: Rudy Gay (foto stânga jos), Jonas Valanciunas (foto stânga sus)
Previziune: 35-47 (nu se califică în play-off)

Masai Ujiri, noul manager general al echipei canadiene, este unul dintre cei mai talentați conducători din NBA. Deși este tânăr și nu are decât o experiență de trei ani în fruntea lui Denver Nuggets, Ujiri a reușit să creeze o echipă extrem de interesantă în Colorado. Însă acum, deocamdată, a ales să nu riște nimic în primele luni în Toronto. A renunțat la Andrea Bargnani, italianul cu contract uriaș, în schimbul a trei pickuri în drafturile din următoarele sezoane. Însă cel puțin pe piața transferurilor nu a riscat prea mult, doar Steven Novak de la Knicks și Tyler Hansbrough și D.J. Augustin fiind jucători care pot schimba jocul „dinozaurilor”. Teoretic însă, Raptors ar trebui să aibă încă un sezon fără o calificare în play-off, al șaselea consecutiv!

WASHINGTON WIZARDS
Sezonul trecut: 29-53 (nu s-a calificat în play-off)
Antrenor: Randy Wittman (al doilea sezon)
Sosiri: Al Harrington (Orlando Magic), Eric Maynor (Portland Trail Blazers), Otto Porter Jr. (draftat cu al 3-lea pick în 2013 de la Georgetown), Glen Rice Jr (draftat cu al 35-lea pick în 2013 de la Georgia Tech)
Plecări: A.J. Price (Minnesota Timberwolves), Leandro Barbosa (?), Jason Collins (?)
Jucători de urmărit: John Wall (foto stânga sus), Bradley Beal (foto stânga jos)
Previziune: 38-44 (se va bate pentru ultimul loc în play-off)

Anul trecut, Wizards a început catastrofal sezonul. Doar patru victorii în 32 de meciuri au fost insuficiente pentru „vrăjitori” să mai poată spera la o calificare în play-off. Însă odată cu revenirea lui John Wall după accidentare, Wizards a început să joace din ce în ce mai bine. Iar în acest sezon, formația lui Randy Wittman îl are încă de la început pe Wall, alături de un Bradley Beal care s-a comportat excelent în sezonul trecut. Însă problemele vin tot din accidentări. Emeka Okafor, parte integrantă a echipei, este accidentat la spate și nu este clar când va reveni. Interesant va fi și progresul lui Otto Porter, jucător draftat cu al 3-lea pick în 2013, dar care a dezamăgit în presezon și se pare că nu va fi decât rezervă. În cazul în care Wall, Beal sau Harrington nu se vor accidenta, Wizards are o șansă la play-off.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
România, misiune mai ușoară decât s-ar fi așteptat în preliminariile CM 2026? Cum ar putea arăta grupa ”Tricolorilor”
România, misiune mai ușoară decât s-ar fi așteptat în preliminariile CM 2026? Cum ar putea arăta grupa ”Tricolorilor”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată…
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
Becali a sărit să-şi bată un fotbalist din lot:
Becali a sărit să-şi bată un fotbalist din lot: "I-am spus că nu ştie fotbal. Antrenorul s-a făcut mic". Toţi…
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie din lume”
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie…
Ce reacție a avut Reghe, la o săptămână de când Anamaria Prodan i-a dat mesaj și i-a cerut iertare. '' Îi urez tot binele din lume''
Ce reacție a avut Reghe, la o săptămână de când Anamaria Prodan i-a dat mesaj și i-a cerut iertare. ''…
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului! Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului! Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet…
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Obligație pentru șoferi. Regulă pentru cei cu mașini second-hand. Se verifică neapărat
Obligație pentru șoferi. Regulă pentru cei cu mașini second-hand. Se verifică neapărat
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit…
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
×