ProSport a prezentat ieri în exclusivitate cele mai interesante puncte din programul de campanie al lui Gică Popescu. Cu toate că propune câteva soluții interesante pentru redresarea fotbalului românesc, fostul internațional ignoră în programul său aspecte importante. La fel ca actuala conducere, Popescu tratează cu superficialitate – nici măcar un rând acordat în 90 de pagini – subiectul meciurilor trucate. Acest lucru se întâmplă într-un moment în care la nivel mondial sunt aproximativ 60 de anchete în desfășurare pe această temă, iar FIFA și UEFA consideră combaterea meciurilor aranjate pentru pariuri o prioritate. Mai jos, reporterii ProSport prezintă lipsurile programului prezentat ieri de candidatul la postul de președinte al FRF.
1. CORUPȚIA EXISTĂ‚, DAR CE FACEM CU EA?
„Este de notorietate faptul că una dintre marile probleme sistemice cu care societatea română s-a confruntat dintotdeauna este corupția, iar fotbalul nu a făcut, din păcate, excepție„, e de părere Gică Popescu în pagina 61 a programului său de campanie. Deși admite că fotbalul pe care intenționează să îl conducă are o reală problemă de integritate, Popescu nu atinge deloc subiectul meciurilor trucate! În momentul de față, în cadrul FRF există o Comisie de Integritate pe care federalii au făcut-o la recomandarea UEFA – cei doi angajați ai comisiei sunt plătiți tot de forul european – dar realizările au lipsit în cei trei ani de existență. Singurul lucru demn de remarcat făcut de federali în ultimii ani este demararea unor discuții cu clasa politică pentru a introduce trucarea evenimentelor sportive ca infracțiune în Codul Penal.
Exemple de meciuri suspectate de blat din ultimele sezoane
2. CUM STRÂNGEM BANI PENTRU 8 CENTRE REGIONALE?
Unul dintre cele mai interesante puncte din programul lui Gică Popescu este legat de inființarea a opt centre regionale pentru juniori. Fostul internațional nu explică însă în spațiul alocat acestui subiect – o pagină și jumătate – modalitatea prin care va reuși să finanțeze construirea acestor centre sau ce costuri presupune inființarea și întreținerea lor.
3. CUM ATRAGEM SUPORTERII LA STADION?
Fie că în discuție intră Liga I, competiție aflată sub patronajul LPF, fie că vorbim despre ligile inferioare, numărul spectatorilor de pe stadioanele din România a scăzut dramatic în ultimii ani. Cu toate că în programul său expune o serie de facilități pentru fanii naționalei, Popescu nu dezbate problema echipelor de club.
4. CE SE ÎNTÂMPLĂ‚ CU BAZELE AJUNSE ÎN PARAGINĂ‚?
În acest moment, în București și în țară există mai multe stadioane ajunse în paragină de care, cu siguranță, Federația s-ar putea folosi! Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este stadionul Cotroceni (14.500 de locuri) față de care Banca Națională a României, deținătoarea arenei, nu a manifestat niciun interes. Acest subiect nu a fost luat însă în considerare de Popescu în platforma-program pe care a prezentat-o ieri în cadrul unei conferințe de presă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER