Steaua a debutat în cel de-al doilea cantonament al ierni împotriva lui Dinamo Kiev (0-0). Disputată la Marbella Football Center, acolo unde cu doar câteva zile în urmă Steaua și-a încheiat primul cantonament cu o înfrângere umilitoare contra lui FC Baku, partida cu ucrainenii a scos în evidență progresul fizic al fotbaliștilor lui Laurențiu Reghecampf. Chiar și așa, relațiile de joc suferă în continuare, iar absențele lui Bourceanu și lui Pintilii afectează în mod evident echipa. În locul acestora au fost titularizați Tănase și Prepeliță, fotbaliști care nu au avut jocul exact cu care au obișnuit primii doi.
Cum au jucat titularii Stelei contra lui Dinamo Kiev, la primul amical din cel de-al doilea cantonament al iernii:
Florin Niță – în ciuda faptului că a fost aproape de fiecare dată rezerva lui Ciprian Tătărușanu, Niță dă dovada faptului că este în vârf de formă sportivă. A avut intervenții excelente pe toată durata partidei, în special în startul reprizei secunde, atunci când a blocat în două rânduri în situație de om la om.
Gabi Matei – excelent pe fază defensivă, acolo unde a demonstrat și astăzi că este o variantă mai bună decât Georgievski și Râpă. Matei a acoperit perfect zona, însă a avut și urcări în ofensivă finalizate cu centrări bune. A cedat în a doua repriză, însă explicația ține mai repede de factorul fizic decât de altceva. De notat este și faptul că, deși a revenit pe teren după o perioadă lungă de absență cauzată de accidentări repetate, Gabi Matei nu a ezitat să bage piciorul în duelurile cu atacanții ucraineni.
Lukasz Szukala – evoluție exactă în apărare, acolo unde s-a completat bine cu Florin Gardoș. Polonezul a apărut, ca de obicei, foarte bine și la fazele fixe din careul advers și a ratat o ocazie mare de a deschide scorul în urma unui corner, în ultimele minute ale primei părți.
Florin Gardoș – riscă foarte mult urcând cu mingea la picior din apărare, pe modelul Chiricheș. Sătmăreanul a avut un joc exact pe linia defensivă, însă urcările nereușite erau pe punctul să coste Steaua. Impecabil în duelurile aeriene din careul lui Niță, Gardoș și-a spălat orice păcat cu o intervenție excelentă în minutul 85, într-o situație de om la om cu un ucrainean, în postură de ultim apărător.
Paul Pîrvulescu – fără probleme în faza defensivă, acolo unde a reușit să țină centrările extremelor lui Dinamo departe de careul lui Niță. Totuși, lipsa de „exercițiu” în jocul cu Alex Chipciu a făcut ca Pîrvulescu să nu aibă incursiunile reușite în ofensivă cu care a obișnuit Latovlevici. Chiar și așa, Pîrvulescu a demonstrat în amicalele de până acum că este o soluție cel puțin la fel de bună ca și Lato.
Andrei Prepeliță – fotbalistul polivalent este și singurul care nu a reușit, în amicalele din 2014, să strălucească pe vreun post. Folosit închizător, Prepeliță și-a făcut treaba în ceea ce privește blocarea construcției ucrainenilor, însă a fost lipsit de inspirație ofensiv.
Cristian Tănase – partidă proastă făcută de decarul Stelei. Folosit în centru, Tănase nu s-a simțit deloc în elementul lui și nu a reușit nimic notabil. A exagerat cu driblingurile și a arătat un apetit ieșit din comun pentru un-doi-uri, în ciuda faptului că nici Stanciu și nici Chipciu nu au ținut mingea în centru mai mult de două-trei pase.
Adrian Popa – evoluție în nota obișnuită. A profitat din plin de avantajul vitezei, de unde a apărut și o ocazie importantă pe final de primă repriză, dar suferă în ceea ce privește pasa decisivă.
Nicușor Stanciu – cel mai activ om al Stelei pe fază ofensivă, Stanciu a fost autorul unei pase excelente în prima repriză. Mijlocașul adus de la FC Vaslui l-a găsit pe Piovaccari cu o pasă peste toată apărarea ucrainenilor, însă italianul și-a bătut joc de oportunitate. Pe lângă pasele precise, Stanciu a fost și autorul singurelor driblinguri clare făcute de steliști. Totuși, lipsa de constanță în joc a apărut și în amicalul cu Dinamo Kiev, motiv pentru care Stanciu a dispărut de pe teren în repriza secundă. A ieșit din nou la rampă pe final, atunci când a bătut excelent o lovitură liberă, doar că mingea a lovit transversala.
Alexandru Chipciu – probleme serioase în a controla balonul, Chipciu dovedește mai de grabă aptitudini fotbalistice specifice unui închizător/recuperator. Evoluția ștearsă a șeptarului a făcut ca Steaua să nu existe ofensiv în banda dreaptă.
Federico Piovaccari – risipă de efort, dar fără realizări. A avut o ocazie importantă în prima repriză, după o pasă în adâncime a lui Stanciu, însă a eșuat lamentabil în încercarea de a șuta… prin alunecare, în ciuda faptului că scăpase singur cu portarul lui Dinamo Kiev. Are avantajul fizicului, iese câștigător din luptele corp la corp cu fundașii adverși, însă problemele de comunicare cu mijlocașii fac ca Steaua să nu poată profita complet de această abilitate a lui Piovaccari.
Au mai intrat, după prima repriză:
Mihai Răduț (în locul lui Cristi Tănase, min. 65) – a reușit performanța să nu iasă cu nimic în evidență, complet ieșit din joc. A pierdut o minge la mijlocul terenului care era să coste Steaua, ucrainenii scăpând pe contraatac.
Claudiu Keșeru ( în locul lui Alex Chipciu, min. 68) – slab, nu a arătat nimic în minutele jucate.
Cornel Râpă (în locul lui Gabi Matei, min. 68) – a continuat treaba lui Gabi Matei, pâstrând „sigură” banda dreaptă a defensivei Stelei.
Gabi Iancu (în locul lui Andrei Prepeliță, min. 71) – deosebit de individualist, Iancu a distrus din fașă orice tentativă de construcție a colegilor lui.
Răzvan Grădinaru (în locul lui Adi Popa, min. 71) – cel mai slab meci de până acum al puștiului. I-a lipsit curajul de a lua acțiuni pe cont propriu în ofensivă.
A jucat prea puțin pentru a se remarca: Târnovan
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER