UPDATE Alen Halilovic a confirmat pe o rețea de socializare că va merge la Barcelona, deși transferul n-a fost anunțat oficial.
„Mulțumesc pentru tot, Dinamo Zagreb. Primul meu club și marea mea dragoste. Acum e timpul pentru a merge Barcelona”, cu acest mesaj și-a surprins tânărul mijlocaș fanii pe Intragram. A atașat și o poză cu el, emblema lui Dinamo Zagreb și cea a Barcelonei.
Barcelona încearcă să îl transfere pe mijlocașul Alen Halilovic, de la Dinamo Zagreb, jucător în vârstă de doar 17 ani
Momentan nu s-a speculat nicio sumă în ceea ce privește trecerea mijlocașului de la Dinamo Zagreb la Barcelona, însă croații cer peste 10 milioane de euro
Dinamo Zagreb este recunoscut ca fiind un club care produce jucători de calitate. Tocmai din acest motiv, scouterii Barcelonei și-au mutat atenția din Brazilia în Croația. Un puști de 1,70 m înalțime, pe numele său Alen Halilovic, este pe lista de achiziții a catalanilor și negocierile au început, având în vedere că echipa croată s-a făcut cunoscută pentru faptul că este una dintre principalele formații la care puștii cresc sanatos pentru ca apoi să fie vânduți pe bani buni. Ziarul MundoDeportivo susține că directorul sportiv al Barcelonei, Andoni Zubizarreta, și directorul departamentului de fotbal, Raul Sanllehi, poartă negocierile direct cu oficialii clubului croat, dar și cu părinții fotbalistului.
PROOF? Raul Sanllehi, Barcelona’s ‘director of football – management area’ in Zagreb today. Came for Alen #Halilovic pic.twitter.com/gGTcw8AS0R — Aleksandar Holiga (@AlexHoliga) February 27, 2014
PROOF? Raul Sanllehi, Barcelona’s ‘director of football – management area’ in Zagreb today. Came for Alen #Halilovic pic.twitter.com/gGTcw8AS0R
— Aleksandar Holiga (@AlexHoliga) February 27, 2014
Tatăl vrea să i se ofere șanse la prima echipă Chiar dacă este vorba de visul unui copil de a juca la Barcelona, negocierile sunt destul de dure. În primul rând, prețul pe care croații îl cer depășește 10 milioane de euro. În al doilea rând, tatăl fotbalistului, Sejad Halilovic, fost fotbalist la Valladolid, vrea garanții că fiul său va primi șanse la prima echipă, în ciuda vârstei sale. Totuși, catalanii nu doresc să îl trateze pe tânărul fotbalist ca pe un superstar și ar vrea să îl introducă treptat în echipă. Primul pas ar fi o perioadă de acomodare la Barcelona B, echipă care evoluează în al doilea eșalon.
Garanția succesului? Din 2000 până acum, clubul croat a dezvoltat o adevarată tradiție în a crește fotbaliști, care ulterior sunt cedați în schimbul unor sume mari. Cel mai bun exemplu este cel al lui Luka Modric, fotbalist care a fost cumpărat de Tottenham în 2008 pentru 22,5 milioane de euro. Ulterior, mijlocașul a ajuns la Real Madrid, unde este titular în echipa lui Ancelotti. Un alt exemplu pozitiv este cel al lui Mario Mandzukic. Vârful de atac s-a transferat la Wolfsburg pentru 7,5 milioane de euro, în 2010. După două sezoane a trecut la Bayern Munchen, echipă alături de care a câștigat Liga Campionilor după doar un sezon.
Totuși, există și exemple negative. Dinamo Kiev a plătit 12,2 milioane de euro pentru Vukojevic și J. Leko în istoria recentă, dar niciunul dintre ei nu a fost o investiție rentabilă. Un alt exemplu este cel al lui Eduardo. Atacantul a fost cumpărat de Arsenal în 2007, pentru 15 milioane de euro, dar o accidentare pe care a suferit-o în februarie 2008 i-a distrus cariera. Acum, Eduardo, în vârstă de 31 de ani, joacă la echipa a doua a lui Șahtior.
Ce jucători importanți a vândut Dinamo Zagreb
*sumele sunt exprimare în euro
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER